Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

Олесь Доний обратился к футбольным болельщикам

News.siteua.org

11.11.08

После появления на просторах Интернет скандального законопроекта о Мерах безопасности во время проведения спортивных соревнований.

Офіційний лист Олеся Донія неофіційним вболівальникам.

Отже, панове, прийшов час поговорити. Маю для Вас дві новини − добру і, як не прикро, погану. Пропоную розпочати з кращої − можете спати спокійно, ніхто не планував і не планує подавати на голосування до сесійної зали Верховної Ради законопроект «Про заходи безпеки під час проведення змагань серед професіональних футбольних клубів», в тому вигляді, в якому він нині обговорюється в Інтернеті. На мій погляд, абсурдним є притягати людину до кримінальної відповідальності за створення «неофіційного фан-клубу». А саме таким і подібними дурницями моя команда нашпигувала цей законопроект. Навряд чи хтось міг би подумати, що всерйоз можна прирівнювати футбольні вболівання зі злочинною діяльністю. І звісно ж, жодного з подібних «божевільних» положень не буде подано мною до сесійної зали для голосування. Для переконливості скажу, що одразу після реєстрації цього законопроекту в цій жахливій провокаційній редакції, буквально за кілька днів мною була зареєстрована його інша версія − з якої вже були викинуті основні найбрутальніші положення.

Але ж, панове, давайте перейдемо до менш приємної для Вас новини. Не варто думати, що моя команда насмикала всяких дурниць в цей законопроект лише для того, щоб одноразово полоскотати Ваші нерви, після чого посміятися з Вашої надмірно нервової реакції. Метою будь-якої інтелектуальної провокації є провокування мислення, отже друга малоприємна для Вас новина − що думати таки доведеться. Метою даного законопроекту було провокування осмислення і усвідомлення геть незадовільної ситуації щодо порядку на трибунах, а також щодо зростання насильства як на стадіонах, так і поза ними. Очевидно, що проблема не в самому фанатському русі, а в рівні агресії всього українського суспільства. Страшно дивитись телезйомку, де зображено з яким явним садистським задоволенням представники органів внутрішніх справ гамселять кийками хлопців і дівчат з фанатських команд. Але так само для мене, як для українця, прикро, що якийсь наш вболівальник ударив в обличчя гравця «Динамо» − Бетао. Невже лише за те, що він іншого кольору шкіри? В міліції вболівальник пояснив, що помилився, і переплутав Бетао з португальським гравцем. Отже, якщо гравець португальський, а не український, то бити можна? Ось кілька інфоповідомлень лише за 2008 рік: лютий − «У Львові затримали 60 озброєних фанів ФК Арсенал», квітень − «Матч «Динамо»-»Нафтовик» так й не завершився через бійку фанатів», квітень − «Матч «Дніпро»-»Металіст» завершився грандіозною бійкою дніпропетровських фанатів та міліції», квітень − «Львівські фани побилися з «Беркутом», жовтень − «Фанати «Дніпра» атакували фан-сектор «Чорноморця». Отже, проблема з агресією навколо футболу є, і на жаль, вона посилюється. Я абсолютно впевнений, що проблеми цієї агресії не можна вирішити прийняттям якось одного закону. Я взагалі не великим прихильник всеобіймаючого державного регулювання, а все ж таки більш схильний вірити в силу самоорганізації. Але для цього необхідно осмислення.

Щодо поведінки міліції (часто невмотивовано жорстокої), то можливо варто спробувати перейняти західний досвід і вивести органи внутрішніх справ поза межі стадіону, надавши право професійним клубам самим наймати охоронні агенції, щоб забезпечували порядок на стадіоні? Очевидно, що професійний клуб не був би зацікавлений у садистських проявах власних охоронців. Та й можливостей впливати на професійний клуб у вболівальників на порядок більше, аніж на МВС.

Отже сподіваюся, що процес серйозного обговорення проблеми можна вважати розпочатим. Що ж має бути на виході дискусії?

1. Спільний законопроект «Про заходи безпеки під час проведення змагань серед професіональних футбольних клубів». Коли я кажу спільний, то маю на увазі те, що варто було би провести серію заходів типу круглих столів та широкоформатних зустрічей з залученням як мінімум трьох зацікавлених сторін: професійних клубів, органів правопорядку та фанатського руху. Але не слід забувати і про найбільш масову частину вболівальників (неорганізованих у фанатський рух) − їхні інтереси мають бути обов’язково застережені. Від себе можу додати, що остаточну редакцію законопроекту я подам лише після таких спільних консультацій. Пропоную загальними зусиллями підготувати цей законопроект, тож всі пропозиції Ви вже можете надсилати до моєї команди (а це як мої помічники, так і працівники Центру досліджень політичних цінностей «Аксіа»), яка працює над цим законопроектом. Електронна адреса: [email protected] або [email protected]

2. Неофіційний кодекс поведінки вболівальників. Як я вже зазначив, вважаю, що порядок в будь-який сфері повинен досягатися не репресивним заходами, а зростанням рівня самоусвідомлення. Тобто йде мова про взяття на себе ДОБРОВІЛЬНИХ зобов’язань. Поясню ще доступніше: не шкодити стільці на стадіоні не тому, що за це можуть покарати(тобто боязнь репресії), а тому, що це некультурно, тому що наступного разу тобі не буде на чому сидіти. Подумати наприклад в такий спосіб, що наступного разу Ви прийдете на стадіон кожен зі своїм батьком, і Вашому батькові замість пластикового стільця дістанеться розкурочене місце. Розкурочене, до речі, Вашим приятелем-вандалом. Упс. Ніколи не думали про це? Чи Ви думаєте, Ваш батько не має права прийти на стадіон і дивитися матч? Що, футбол лише для організованих фанів? Чи який-небудь дядя з грішми(підставте потрібне: Суркіс. Коломойський, Ахметов,Ярославський, Димінський і т.п.) має Вам наступного разу стільчик полагодити? А може щ й горщик Вам під люлю підставити? Отже проблема у власній відповідальності. Якщо ми всі ходимо платно на стадіон, то ми маємо право вимагати від власників стадіону (тих же дядь з грішми) належного сервісу за наші гроші (починаючи від славнозвісних туалетів, і закінчуючи місцями для парковок автомобілів), але ж і від себе ми повинні навчитися вимагати належного ставлення до інших людей. Принаймні такого, якого ми б хотіли до себе самого.

Тож хотілося б, щоб в процесі дискусії фанатський рух для почав для себе вимальовувати, щось на кшталт «Кодексу честі», і цей кодекс був би не «правилами бійки з представниками альтернативного фан-клубу» із зловорожого міста, а дружби заради футболу.

Ну і на завершення, якщо когось мій, надміру провокативний, спосіб ініціювання дискусії сильно образив, ну, що ж − вибачайте, не знав, як по-іншому до Вас достукатися. Але сподіваюсь, що нині ми зможемо спільно обговорити навколофубольні проблеми і спільно пошукаємо шляхи виходу з незадовільної ситуації. Вірю, що переважна більшість фанатського руху щиро вболіває за футбол.

Так що − побачимось на стадіоні!

+++

УНІАН відкриває власний корпункт у Варшаві

УНІАН

11.11.08

З 10 листопада інформаційне агентство УНІАН відкриває власний кореспондентський пункт у Варшаві.

Про це повідомив генеральний директор УНІАН Олег НАЛИВАЙКО.

За його словами, відкриття корпункту у Варшаві є відповіддю на глобалізаційні виклики і втіленням стратегічного напрямку розвитку агентства, спрямованого на розширення кореспондентської мережі.

«Якщо раніше ми активно співпрацювали зі світовими інформаційними агентствами і використовували їхні новини про події у світі, то сьогодні пріоритетом для нас є отримувати інформацію з-за кордону «з перших рук». Наразі власні кореспонденти УНІАН вже працюють в Брюсселі, Москві, Нью-Йорку, а тепер − і у Варшаві», − зазначив О.НАЛИВАЙКО.

Як повідомив головний редактор УНІАН Олександр ХАРЧЕНКО, особливого значення відкриття кореспондентського пункту в Польщі набуває ще і з огляду на наближення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Ми передбачаємо, що інтерес наших передплатників до об’єктивної та оперативної й інформації про підготовку Польщі до Євро-2012 зростатиме, тому відкриття корпункту у Варшаві дуже на часі», − заявив О.ХАРЧЕНКО.

За словами О.НАЛИВАЙКА, найближчим часом УНІАН також планує відкрити власний кореспондентський пункт у Мінську.

+++

Тимошенко считает приоритетным развитие энергетики и проектов подготовки к ЧЕ-2012 

Ukranews.com

11.11.08

Премьер-министр Юлия Тимошенко считает приоритетным развитие энергетики, дорожной инфраструктуры и проектов подготовки к чемпионату Европы по футболу 2012 года в условиях кризиса.

Об этом она сказала в интервью швейцарскому изданию «Tribune de Geneve».

Премьер отметила, что в сложившихся условиях необходимо максимально упростить привлечение инвесторов к таким проектам.

«Несмотря на все трудности, мы исполнены решимости и далее проводить политику стратегической приватизации, рационализируя процедуры с тем, чтобы облегчить доступ иностранным инвесторам. Это относится ко всей нашей экономике, но особенно к энергетике, дорожной инфраструктуре и подготовке к Евро-2012», − сказала Тимошенко.

Кроме этого, премьер отметила, что кризис рынка стали, которая является основой украинского экспорта, привел к значительному дефициту торгового баланса страны.

«Это привело к значительному дефициту торгового баланса страны, что в свою очередь не могло не повлиять на нашу валюту − гривну, − чья стоимость в последние дни снизилась на 25%. Поэтому мы ожидаем роста инфляции», − сказала она.

Тимошенко подчеркнула, что в связи с кризисом некоторые отрасли экономики, оказавшиеся сегодня в особо уязвимом положении, например, сталелитейный или агропромышленный сектор, необходимо поддержать с помощью целевых снижений налогов.

Вместе с тем, Тимошенко уверена, что привлечение кредита Международного валютного фонда позволит стабилизировать рынки и развеять беспокойство населения.

Как сообщало агентство, Премьер-министр Юлия Тимошенко обещает всестороннюю поддержку инвестиционным проектам подготовки к проведению финальной части чемпионата Европы по футболу 2012 года.

+++

К Евро-2012 в Донецке наверняка будет новый стадион и взлетно-посадочная полоса

Novosti.dn.ua

11.11.08

Работа по строительству стадиона Донбасс Арена и новой взлетно-посадочной полосы в аэропорту Донецка к Евро-2012 идут удовлетворительно. Об этом заявил сегодня на пресс-конференции Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

По словам Донецкого головы, несмотря на имеющиеся проблемы, эти объекты будут введены в эксплуатацию уже в 2009 году.

«Только за последние 32 часа было уложено 1 км основного тела взлетно-посадочной полосы», − заявил Лукьянченко.

+++

На Тернопільщині відкрили 22-й стадіон зі штучним уніфікованим покриттям

  

Укрінформ

11.11.08

Стадіон зі штучним уніфікованим покриттям відкрили у селищі Великі Бірки Тернопільського району. Після освячення майданчика заступник голови облдержадміністрації Петро Вовчук дав старт спортивним баталіям, зробивши перший в історії цього стадіону удар по футбольному м’ячу, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу Тернопільської обласної держадміністрації.

  

На Тернопільщині уже функціонують 22 спортивні майданчики, подібні до великобірківського, що дає можливість значно збільшити загальну чисельність населення, залученого до фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання та у місцях масового відпочинку жителів області.

  

Нещодавно майданчики з уніфікованим покриттям було відкрито у райцентрі Бучачі та Великих Гаях Тернопільського району.

+++

Донецк разрабатывает свою схему выхода из кризиса

Ostro.org

11.11.08

Донецк разрабатывает программу по выходу города из кризиса. Об этом сегодня на пресс-конференции заявил Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

«Донецк работает над своей (антикризисной − «Остров») программой. Она будет рассмотрена на ближайшей сессии горсовета», − сказал он.

В частности, по словам донецкого градоначальника, разрабатывается комплекс мер по экономии энергоносителей.

«Мы сейчас разрабатываем меры по усилению экономии энергоносителей. И сегодня разрабатываются меры, которые бы позволили в 2009 году снизить удельные нормы расходования энергоносителей не менее, чем на 10 процентов. Такую программу разрабатывают специалисты и такая программа будет городом принята», − отметил А. Лукьянченко.

Что касается возможности сокращения донецких чиновников, то этот вопрос также будет рассматриваться. В то же время А. Лукьянченко отметил, что Кабинет министров проверял данные о количестве чиновников горсовета и «нашу схему управления, которая сегодня есть в Донецком городском совете, они брали за основу, чтобы рекомендовать остальным городам-миллионникам уменьшить свои управленческие расходы».

«Безусловно, видимо, жизнь заставит сократить некоторые программы развития. В частности, обновление подвижного состава. Во всех мероприятиях и программах к Евро-2012 написано, что мы должны заменить более 100 троллейбусов, более 60 трамваев и приобрести более 150 автобусов большой вместимости. Наверное, если такая ситуация будет продолжаться с финансированием и с тем, как государственный бюджет выполняет свои обязательства, придется часть программ свернуть», − сказал городской голова.

Он также отметил, что Донецк не намерен соглашаться на увеличение изъятия из городского бюджета на 82 миллиона гривен.

«Мы будем вместе с депутатами всех уровней отстаивать интересы жителей города», − пообещал Лукьянченко.

+++

У Донецка появились первые проблемы с подготовкой к Евро-2012

Polemika.com.ua

11.11.08

Донецк продолжает планово выполнять работы по подготовке проведения Евро-2012, несмотря на сложности в получении банковских кредитных ресурсов. Об этом во время пресс-конференции заявил городской голова Александр Лукьянченко, сообщает корреспондент «Полемики».

«Работы (по подготовке проведения Евро-2012 − ред.) пока идут в соответствии с утвержденным планом. 5-6 ноября инспекторы Федерации футбола и Министерства культуры и туризма проверили ход подготовки и реализацию инвестиционных проектов в сфере гостиничного комплекса. Было проведено совещание со всеми потенциальными инвесторами, которые сегодня имеют проекты в сфере строительства. Единственное, что беспокоит это − прекращение выделения кредитных ресурсов со стороны банковского сектора экономики», − отметил Лукьянченко.

Он также заявил о том, что «поставит эти вопросы перед руководителями государства, чтобы предприятия, которые будут строить гостиницы на территории города, получили приоритет».

+++

В Донецке началась война − мэр

Polemika.com.ua

11.11.08

Донецкие городские власти находятся в состоянии войны с Министерством транспорта и «Укравтодором». Об этом во время пресс-конференции заявил городской голова Александр Лукьянченко, сообщает корреспондент «Полемики».

«У нас продолжается война с Министерством транспорта и «Укравтодором» по вопросу финансирования строительства дорог, которые находятся на балансе «Укравтодора» и тех (дорог − ред.), которые связаны с Евро. Это объездная дорога вокруг стадиона: проспект Мира, где задолженность за выполненный объем работы составляет 17 млн. грн. И по реконструкции бульвара Шевченко задолженность составляет 15 млн., этот объект также находится на балансе «Укравтодора»«, − отметил Лукьянченко.

Он также проинформировал, что проинформирует руководство государства о невыполнении Минтрансом и «Укравтодором» своих обязательств по подготовке организации Евро-2012.

«В очередную мою завтрашнюю поездку в Киев, мы проинформируем руководство государства о том, что Минтранс и «Укравтодор» не выполняют свои обязательства по подготовке проведения Евро-2012», − заявил Лукьянченко.

+++

Садовому і депутатам хочуть вказати на вихід

Portal.lviv.ua

11.11.08

Через два дні у різних куточках міста з’являться намети, у яких активісти ЛМОГО «Львівська громада» розпочнуть збір підписів громадян за висловлення недовіри міському голові Львова Андрію Садовому та депутатам міської ради. Про це повідомили сьогодні представники громадського об’єднання «Львівська громада».

Керманичу міста, а разом з ним і міським депутатам закидають розриті вулиці, корки на дорогах, невміння організувати «Євро 2012», необґрунтоване підняття тарифів на комунпослуги та проїзд у міському транспорті, незадовільну роботу комунальних підприємств та інші негаразди, які «спричиняють колапс у Львові». «Подальше перебування Андрія Садового на посаді міського голови та діяльність депутатів міської ради теперішнього скликання призведе до паралічу міської господарки. Місто на порозі повного розвалу, і ми повинні врятувати Львів від цієї влади», − заявив голова об’єднання «Львівська громада» Орест Парубчак. 

+++

Михайличенко «забанив» Реброва

Іван Сірко

Champion.com.ua

10.11.08

Форвард казанського «Рубіна» Сергій Ребров знову в немилості в тренера національної збірної України. Щось подібне з нинішньою ситуацією було в Реброва за Олега Блохіна.

Форвард казанського «Рубіна» Сергій Ребров знову в немилості в тренера національної збірної України. Щось подібне з нинішньою ситуацією було в Реброва за Олега Блохіна, але тоді, завдячуючи переходу до київського «Динамо» та протекції Григорія Суркіса нападнику відкрили місце в національній команді на ЧС-2006 року в Німеччині.

За Михайличенка Ребров знову не у фаворі.  За час правління в національній команді Михайличенка, Ребров жодного разу не був викликаний до головної команди країни. Не вразили «Льосіка» і голи Реброва в чемпіонаті Росії, де м`ячі форварда стали вирішальними в іграх з «Динамо» та «Спартаком» та багато в чому вирішили долю чемпіонства клубу з Казані.

Відсутність Реброва в списку викликаних гравців на товариський матч з Норвегією Михайличенко, відповідаючи на запитання «Кореспонденту» тренер пояснив так: «Мені дуже хочеться, щоб футболісти своєю грою пред'являли мені аргументи, по яких я міг би їх запрошувати в національну команду. Тим більше, що зайва конкуренція ну аж ніяк не зашкодить нашій збірній».

Наразі, думка Михайличенка про ігрову форму Реброва, може бути хибною, і він щось замовчує. Можливо, відсутність Реброва у збірній можна пояснити тим, що форвард в своїх останніх інтерв`ю вів полеміку з тренерським штабом збірної України. Ребров заявив, що його грою жодного разу не цікавилися тренери синьо-жовтих, а Михайличенко, у свою чергу помітив, що Ребров не кращий за футболістів, яких він викликає до лав збірної України. Після матчу з Хорватією у відборі до ЧС-2010 року Ребров назвав гру української команди від оборони в цьому поєдинку − «смішною».

Схоже, що чергове повернення Реброва до збірної можна чекати лише при зміні тренера синьо-жовтих, або ж втручанні Григорія Суркіса, як це відбулося у випадку з Алієвим і тим же Девічем.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

Понеділок, 10.11.08 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 23:00

 

1) Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до товариського поєдинку проти команди Норвегії, що відбудеться 19 листопада у Дніпропетровську.

 

Зважаючи на статус матчу, а також травми деяких виконавців (зокрема, Тараса Михалика та Григорія Ярмаша), наставники «синьо-жовтих» вирішили продовжити творчі пошуки, запросивши на збір кількох потенційних дебютантів.

 

Відтак, не будуть викликатися на цю гру легіонери Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук, Андрій Воронін та Євген Левченко − ставка буде зроблена на футболістів з національного чемпіонату. Єдиний виняток − представник російської прем’єр-ліги Віталій Федорів, в активі якого вже є один виступ за збірну − у лютому проти кіпріотів (щоправда, тоді захисник грав у київському «Динамо»).

 

Водночас звертає на себе увагу поява у списку одразу трьох виконавців з харківського «Металіста» (в тому числі і натуралізованого серба Марко Девіча), які разом із динамівцем Станіславом Богушем мають шанс записати до свого активу перші матчі за національну команду.

 

2) Інформаційний сюжет про «полювання» турецьких клубів на головного тренера донецького «Шахтаря» Мірчу Луческу.

 

+++

 

2. Телеканал «24»

 

Програма «Новини спорту», 18:45

 

1) Огляд матчів звітного туру в європейських чемпіонатах.

 

+++

3. Телеканал «24»

 

Програма «Новини спорту», 23:15

1) Головний тренер національної збірної України оприлюднив список гравців, які готуватимуться до товариського матчу зі збірною Норвегії, що відбудеться у Дніпропетровську 19 листопада. Наставник вирішив запросити декількох дебютантів  − це представники харківського «Металіста» Валяєв, Слюсар і Девіч. Ставка буде зроблена на гравців, що виступають в Чемпіонаті України, а от наші легіонери Шевченко, Воронін, Тимощук, Левченко викликатися не будуть.

 

+++

4. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 00:15

1) Головний тренер національної збірної України оприлюднив список гравців, які готуватимуться до товариського матчу зі збірною Норвегії, що відбудеться у Дніпропетровську 19 листопада. Наставник вирішив запросити декількох дебютантів  − це представники харківського «Металіста» Валяєв, Слюсар і Девіч. Ставка буде зроблена на гравців, що виступають в Чемпіонаті України, а от наші легіонери Шевченко, Воронін, Тимощук, Левченко викликатися не будуть.

 

2) Огляд центрального матчу 28 туру в російській прем’єр-лізі. ФК «Москва» на своєму полі поступилася московському «ЦСКА» з рахунком 1:4.

+++

5. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 06:40

 

1) 19 листопада у Дніпропетровську збірна України зіграє контрольний поєдинок зі збірною Норвегії. У цьому поєдинку склад команди буде експериментальним. Через травми не зможуть взяти участь у поєдинку Григорій Ярмаш і Тарас Михалик. Не будуть запрошені на матч і легіонери Андрій Шевченко, Андрій Воронін, Анатолій Тимощук і Євген Левченко, єдиний виняток − Віталій Федорів, гравець «Амкару».

 

Вперше на збір команди викликані гравці «Металіста» Сергій Валяєв і Марко Девич, які з їх партнером по команді Валентином Слюсаром і динамівцем Станіславом Богушем можуть дебютувати у складі національної команди.

 

2) Анонс матчів ¼ Кубка України з футболу.

 

+++

6. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 19:15, 01:10 (повтор випуску)

1) У понеділок, 10 листопада, тренерський штаб збірної України оголосив список футболістів, які готуватимуться до товариської гри із збірною Норвегії, що відбудеться 19 листопада у Дніпропетровську.

 

Олексій Михайличенко вирішив не запрошувати на матч зі скандинавами легіонерів, зробивши ставку на футболістів, які виступають у національному Чемпіонаті.Отже, Андрій Воронін, Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук і Євген Левченко проти Норвегії не зіграють, а єдиним легіонером збірної буде Віталій Федорів з «Амкара».

 

Відсутність легіонерів, та відсутність ігрової практики (Олександр Шовковський), і навіть травми (Тарас Михалик і Григорій Ярмаш) дозволили запросити до лав збірної відразу кількох дебютантів:  Станіслава Богуша і харківське тріо − Валяєв, Слюсар і Марко Девіч.

 

2) Агресивності Серхіо Рамоса немає меж. 22-річний захисник лише четвертий сезон розпочинає у вершковій футболці «Реалу», а має вже солідну колекцію червоних карток − цілих вісім.

 

До абсолютного рекорду, який належить легендарному Фернандо Єрро, Рамоса залишилося вилучити ще двічі. У домашньому поєдинку проти «Малаги» Серхіо ще у першому таймі залишив команду напризволяще.

 

Позбавлені страху і сорому, гості тричі вели вперед на «Бернабеу», але на усю «Малагу» у «Реалі» знайшовся один Гонсало Ігуаїн. Молодий нападник на своєму горбі витягнув мадридську машину з ями. Після матчу, в якому він забив чотири м’ячі, що футбольною мовою зветься каре, його батько попросив у нього щасливу футболку на пам’ять. Але гравець, наче мала дитина, завередував і сказав, що спатиме тепер у ній усе своє життя.

 

А от Самуель Ето’О збирається інакше залишити пам’ять про забиті чотири м’ячі. Коли камерунець ще виступав за «Реал», англієць Стів Макманаман започаткував традицію. Згідно неї футболіст, який робив хет-трик, після матчу забирав додому м’яча, розписаного автографами партнерів з команди. Так Ето’О цього разу і зробив. Після ж розгрому «Вальядоліду» 6:0 наставник каталонців переймається грою команди, яка його лякає.

 

Забивати так багато − це ненормально, − всерйоз говорить Пепе Гвардіола. За 10 турів «Барселона» забила аж 34! м’ячі, що майже півстоліття не вдавалося нікому у Примері. У Чемпіонаті вона й надалі лідирує.

 

+++

 

7. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 15:35

 

1) Огляд матчу 14 туру УПЛ, в якому зустрічалися київське «Динамо» та ФК «Львів». Зустріч завершилась мінімальною перемогою киян з рахунком 1:0, гол забив Каддурі.

Післяматчева прес-конференція головного тренера «біло-синіх» Юрія Сьоміна.

 

+++          

 

8. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 17:00

 

1) Сюжет про те, що головний тренер національної збірної України О. Михайличенко оприлюднив список футболістів, що будуть готуватися до товариського матчу зі збірною Норвегії.

 

+++

 

9. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 21:24, 07:00, 09:00 (повтор випуску)

 

1) Сюжет про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, що будуть готуватися до товариського матчу зі збірною Норвегії. В складі збірної з’явився перший натуралізований українець −  Марко Девіч. Коментар Девіча по телефону.

 

2) В останньому турі гравець «Динамо» Тарас Михалик зазнав серйозного ушкодження і тепер не прийме участь у вирішальних матчах ЛЧ. Коментарі головного тренера «Динамо» Юрія Сьоміна.

 

+++

 

10. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 12:15

1) Огляд матчів звітного туру Чемпіонатів Німеччини та Іспанії.

+++

11. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 01:25

1) Вперше в історії українського футболу за національну збірну може зіграти не українець за походженням. Серб Марко Девіч цього року змінив громадянство і нарешті звернув на себе увагу Олексія Михайличенка. Гравець «Металіста» отримав виклик на товариську гру проти збірної Норвегії. Наставник збірної не викликав в розташування збірної наших легіонерів, тому склад команди буде експериментальним.

 

2) Огляд матчу 14 туру УПЛ, в якому зустрічалися київське «Динамо» та ФК «Львів». Зустріч завершилась мінімальною перемогою киян з рахунком 1:0, гол забив Каддурі.

Коментарі Бадра ель Каддурі.

 

+++

12. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 07:59

1) Футболісти клубу «Аврора», що виграли минулого тижня чемпіонат Болівії (клаусура), побилися під час матчу з поліцейськими.

Інцидент відбувся в дербі міста Кочабамба між «Авророю» і «Вилстерманном», коли у кінці матчу при рахунку 1:0 був вилучений гравець чемпіонів Едуардо Сентено.

Футболіст, не згодний з рішенням арбітра, відмовлявся піти. Тоді його примусово вирішили «видалити» поліцейські які були на матчі, котрих набралося близько десяти.

Проте інші гравці «Аврори» накинулися на правоохоронців, били їх ногами. Поліцейські відбивалися і використовували сльзогінний газ. Голкіпер «Аврори» Сільвіо Дулькич як зброю використовував кутовий прапорець.

Рефері вирішив перервати гру та видалив з поля Дулькича, тільки після протесту «Вилстерманна» матч відновився. У результаті «Аврора» одержала перемогу у зустрічі.

+++

13. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 21:40

 

1) Огляд матчів 14 туру УПЛ, що були зіграні у неділю. Очолює турнірну таблицю київське «Динамо» в активі якого 37 очок.

 

2) Сюжет про те, що головний тренер національної збірної України оприлюднив список футболістів, що будуть готуватися до товариського матчу зі збірною Норвегії. В складі збірної з’явився перший натуралізований українець −  Марко Девіч. 

+++

14. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 07:00

 

1) Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до товариського поєдинку проти команди Норвегії, що відбудеться 19 листопада у Дніпропетровську.

 

Зважаючи на статус матчу, а також травми деяких виконавців (зокрема, Тараса Михалика та Григорія Ярмаша), наставники «синьо-жовтих» вирішили продовжити творчі пошуки, і запросили на збір кількох потенційних дебютантів. Відтак, не будуть викликатися на цю гру легіонери Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук, Андрій Воронін та Євген Левченко, і зроблена ставка на футболістів з національного чемпіонату. Єдиний виняток − представник російської прем’єр-ліги Віталій Федорів, в активі якого вже є один виступ за збірну − в лютому проти кіпріотів (щоправда, тоді захисник грав у київському «Динамо»). Водночас звертає на себе увагу поява в списку одразу трьох виконавців з харківського «Металіста», які разом із динамівцем Станіславом Богушем, мають шанс записати до свого активу перші матчі за національну команду.

 

Склад збірної України

 

Голкіпери: Станіслав Богуш («Динамо» Київ), Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк).

 

Захисники: Віталій Мандзюк («Арсенал» Київ), Андрій Русол («Дніпро» Дніпропетровськ), Дмитро Чигринський і Олександр Кучер (обидва − «Шахтар»), Андрій Несмачний («Динамо»), Віталій Федорів («Амкар» Перм, Росія).

 

Півзахисники: Олександр Алієв («Динамо»), Сергій Валяєв і Валентин Слюсар (обидва − «Металіст» Харків), Денис Голайдо («Таврія» Сімферополь), Сергій Кравченко («Ворскла» Полтава), Сергій Назаренко («Дніпро»).

 

Нападники: Володимир Гоменюк («Таврія»), Марко Девич («Металіст»), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»).

 

Тренувальний збір команди Михайличенка розпочнеться в понеділок, 17 листопада.

+++

15. Телеканал «Мегаспорт»

 

Аналітична програма «Відверто про футбол», 20:40

1) Гість програми екс-гравець збірної України з футболу Андрій Гусін. Під час програми розглядалися такі питання:

 

− конфлікт Гусіна з керівництвом раменського «Сатурну»;

− коментаторська робота Гусіна;

− виступ українських клубів в єврокубках;

− перспективи Алієва і Мілевського;

− як позначиться світова економічна криза на українському футболі.

+++

16. Телерадіокомпанія «Ера»

 

Програма «Спорт», 06:10, 06:56 (повтор випуску)

 

1) На товариський матч з норвежцями до табору збірної України вперше викликані гравці харківського «Металіста» Марко Девіч і Сергій Валяєв.

 

Головний тренер збірній України Олексій Михайличенко оприлюднив імена футболістів, що викликані на підготовку до товариському матчу проти команди Норвегії, що відбудеться 19 листопада у Дніпропетровську. З огляду на контрольний статус майбутньої зустрічі, і травми киянина Тараса Михалика і полтавчанина Григорія Ярмаша, наставник синьо-жовтих запросив для збирання кращого бомбардира «Металіста» і чемпіонату країни-2007/08 Девіча та його одноклубника Валяева.

 

2) Інформаційний сюжет про те, що керівництво берлінської «Герти» хоче викупити трансфер українця Андрія Вороніна у англійського «Ліверпуля».

Підписатися на новини