Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Суркис: с «рубиновым» приветом!

Pressing.net.ua

03.11.08

Однажды Григорий Суркис признался, что за многочисленными заботами о Евро-2012 да прочими хлопотами на посту президента ФФУ, отнимающими едва ли не 24 часа в сутки, у него остается слишком мало времени на простые болельщицкие радости. Однако, как выясняется, даже при такой загруженности ему все же удается находить возможность следить и радоваться успехам соотечественников.

Триумф в чемпионате России казанского «Рубина», в составе которого выступает наш Сергей Ребров, тоже нашел отклик в сердце главы ФФУ. Из российских источников «ПРЕССИНГ» получил текст поздравительного письма Григория Суркиса в адрес татарстанского клуба.

Президенту казанского «Рубина» Александру ГУСЕВУ

Главному тренеру Курбану БЕРДЫЕВУ

Капитану команды Сергею СЕМАКУ

Дорогие друзья!

От имени футбольного сообщества Украины поздравляю вас с завоеванием первых в истории «Рубина» золотых медалей чемпионата России!

Казанский клуб прошел нелегкий и тернистый путь на вершину российского футбола. Вы долгие годы приближались к осуществлению своей мечты и наконец-то воплотили ее в год полувекового юбилея коллектива!

Нынешний успех − результат не только спортивной доблести игроков и тренеров, грамотного менеджмента и горячей поддержки болельщиков, но и следствие славных традиций футбольного Татарстана, взрастившего немало известных мастеров кожаного мяча. Один из них − Виктор Колотов − стал звездой европейского уровня в составе киевского «Динамо» и сборной СССР.

Поэтому сегодня мы рады за вас вдвойне и даже втройне, учитывая, что среди ведущих игроков чемпионского состава «Рубина» − воспитанники украинского футбола Сергей Ребров и Сергей Семак. Знаю, что за выступлениями казанской команды в ее золотом первенстве следило немало украинцев. Мы вместе радовались каждой вашей победе.

Теперь перед «Рубином» открывается путь к новым футбольным вершинам. Желаю вам продолжить восхождение и достойно представить свой город, свою республику и свою страну на международной арене.

Так держать!

Искренне ваш, Президент Федерации футбола Украины, член Исполнительного комитета УЕФА Григорий Суркис

+++

Сергей Киселев: «Финансовый кризис на подготовке Одессы к Евро-2012 пока не сказывается»

Eho-ua.com

03.11.08

Как заявил в ходе общения с представителем издания пресс-секретарь городского департамента по подготовке Одессы к приему игр Чемпионата Европы по футболу 2012 года Сергей Киселев, «в целом, финансовый кризис на подготовке Одессы к чемпионату пока не сказывается». По его словам, пока что Одесса пока ведет подготовку за счет средств инвесторов и местных бюджетов. От государства город уже просил выделения средств на ремонт проезжей части ряда улиц города, однако, по словам представителя департамента, они так и не поступили. Однако, как отметил Сергей Киселев, транспортная эстакада «Таможеная площадь− парк имени Шевченко» «находится в стадии проектирования и предполагается, что строительные работы начнутся уже в следующем году. Кроме того, по его словам, на трассе «Север-Юг» уже завершается первая очередь строительных работ.

Также, как отметил Сергей Киселев, в ближайшее время завершается конкурс по выбору стратегического партнера для реконструкции и модернизации аэропорта «Одесса». В конкурсе участвуют 7 компаний, как отечественных так и международных. Кроме того, на этой неделе Одесса должна получит в собственность стадион «СКА», что было обещано Министром обороны Украины Юрием Ехануровым во время визита в Одессу, и реконструкция «СКА», который станет резервной базой футбольного клуба «Черноморец» на время реконструкции одноименного стадиона в парке Шевченко, начнется в ближайшее время.

Однако напомним, что основной претендент на победу в тендере на реконструкцию Одесского аэропорта «Нью Системс АМ» снял свою кандидатуру из-за завышенных требований комиссии, которая предлагает невыгодные условия для инвесторов.

+++

Взлетная полоса Харьковского аэропорта станет государственной

Vecherniy.kharkov.ua

03.12.08

Депутаты горсовета проголосовали за передачу взлетно-посадочных полос, здания и других объектов на территории Харьковского аэропорта в государственную собственность.

Как отметил начальник управления коммунального имущества и приватизации Владимир Солошкин, это соглашение — предварительное. По его словам, депутаты дают «зеленый свет» государству на то, чтобы оно выделило деньги на реконструкцию аэропорта. И только после окончания работ государство сможет получит аэропорт в госсобственость.

Владимир Солошкин добавил, что если государство не выполнит своих обещаний, то решение отменят, а аэропортом будут заниматься инвесторы. Напомним, подготовка аэропорта — одно из условий проведения в Харькове финальной части ЕВРО-2012.

+++

Благодаря Евро-2012 значительно улучшится инфраструктура городов

Fraza.com.ua

03.11.08

К сожалению, в Украине не все города успевают вовремя справляться с подготовкой к Чемпионату Европы по футболу Евро-2012, что может впоследствии привести к серьезным изменениям в программе чемпионата. О низких темпах подготовки к чемпионату Европы по футболу в некоторых городах сообщает Иван Федоренко − руководитель исполнительной дирекции Евро-2012.

По его мнению, только Киев без отставания от графика справляется со своими задачами, в частности в городе началась вторая стадия демонтажа НСК Олимпийский. А вот наиболее сложная ситуация наблюдается в Львове. И если в ближайшее время в западной столице Украины не начнется реконструкция аэропорта и строительство нового стадиона, то город рискует лишиться права проведения матчей.

Отставание от графика подготовки к чемпионату Европы 2012 года выгодно для городов находящихся в резерве. Таким образом, они могут принять основную часть мероприятия. Например, недавно глава Харьковской облгосадминистрации Арсений Аваков выразил предположение, что, глядя на нынешние темпы подготовки к мероприятию Харьков должен стать основным принимающим городом Евро-2012. Благо на реконструкцию стадиона «Металлист» уже выделено 60 млн. гривен, еще столько же планируется выделить в следующем году. В свою очередь директор стадиона «Донбасс-Арена» Александр Атаманенко сообщает, что в случае необходимости его стадион готов принять финал Чемпионата Европы 2012-го года, однако надеется, что реконструкция НСК Олимпийский будет закончена вовремя и поединок все-таки состоится в столице Украины.

По мнению и.о. генерального директора НСК «Олимпийский» Дмитрия Чернявского, здоровая конкуренция между городами претендующими на проведение Евро-2012 у себя дома только пойдет им на пользу. В независимости от решения УЕФА относительно места проведения матчей, значительно улучшиться инфраструктура этих городов. Кроме того, проведение мероприятия позволит значительно пополнить местные бюджеты.

+++

Негативну інформацію про хід підготовки до Євро-2012 в Україні поширює Росія?

Champion.com.ua

03.11.08

Понеділкові газети продовжують обговорювати справи ЄВРО 2012, нового керівництва Польського Футбольного Союзу і про те, що за інформаціями про поганий стан підготування України до футбольного європейського чемпіонату може стояти Росія, повідомляє «Польське радіо».

«Rzeczpospolita» цитує колишню міністр спорту Польщі Ельжбєту Якуб‘як:  «Відмова проводити ЄВРО 2012 з Україною, була б катастрофою для польської східної політики. Це не тільки спортивний проект, це також і політичний проект і було б добре, аби уряд це усвідомив.

Росія зацікавлена в тому, аби така європейська імпреза в Україні не відбулася. В Україні існує також сильна проросійська фракція, тому до нас ще не раз доходитимуть не завжди правдиві інформації».

Тим часом, міністр спорту Мірослав Джєвєцький у цій же газеті наголошує: «Чемпіонат будемо проводити з Україною, переговорів з Німеччиною ми не мали».

Газета «Polska.The Times» повідомляє: не дивлячись на офіційні заяви про те, що у Німеччині теми ЄВРО 2012 не існує, в кабінетах німецької Футбольної Федерації ця справа живе своїм життя. Журналіст найпопулярнішого бруківця BILD Вальтер Штратен говорить, що він чув, − «коли б Україна не впоралася, то ми будемо готові. Вистачить, що УЄФА проголосить відповідний наказ за рік до старту, − ми встигнемо».

З іншого боку, «Gazeta Prawna» переконує: «Польща може сама організувати ЄВРО 2012»:

«Одне є певним − з Україною чи без неї, − організація футбольного чемпіонату Європи повинна бути для Польщі пріоритетом. Якщо ми завалимо підготування і УЄФА відбере у нас цю імпрезу, то ми провалимо найголовніший іспит з часів трансформації. А якщо нам вдасться, то ми докажемо, що полякам можна довіряти і ми здобудемо великий кредит довіри» − пише «Gazeta Prawna».

+++

Об'єкти Державної цільової програми підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року фінансуються відповідно до затверджених графіків

  

Олег Олійник

Укрінформ

03.11.08

Усі об'єкти, включені до Державної цільової програми підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, фінансуються відповідно до затверджених графіків. На цьому наголосив заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

  

Він, зокрема, повідомив, що у 2008 році місту Києву виділено 300 млн грн субвенцій Державного бюджету на реконструкцію НСК «Олімпійський», при цьому  використано поки що лише 120 млн. «Ми не встигаємо їх освоїти, але шляхом застосування спеціальних процедур, тобто авансування тих етапів робіт, які будуть виконані у першому кварталі наступного року, ми зможемо ці кошти використати», − сказав Р.Карандєєв. У проекті бюджету на 2009 рік також передбачено 300 млн грн відповідної субвенції для НСК «Олімпійський», зазначив він.

  

Р.Карандєєв наголосив, що використання державних коштів на реконструкцію НСК «Олімпійський» перебуває під жорстким контролем спеціальної постійно діючої групи у складі спеціалістів КРУ Мінсім'їмолодьспорту та КРУ у м.Києві. Діє також експертна група під керівництвом заступника міністра фінансів В.Матвійчука.

+++

Проблем і ризиків щодо підготовки об'єктів розміщення до Євро-2012 не спостерігається − заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Р.Карандєєв

  

Олег Олійник

Укрінформ

03.11.08

Заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв не вбачає великих проблем і ризиків щодо підготовки об'єктів розміщення до Євро-2012. Про це він сьогодні заявив на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

 

Заступник міністра зазначив, що готелі до Євро-2012 будують за кошти інвесторів, «у нас є гарантії від власників, інвесторів цих готелів, які у свою чергу продубльовані гарантіями інших фінансових установ».

  

Говорячи про відсутність «приводів для хвилювань», Р.Карандєєв послався на відповідну заяву національного експерта з питань розміщення − першого заступника міністра культури та туризму В.Корнієнка.

  

Більшість проектів уже здійснюються, для інших є зарезервовані необхідні кошти, сказав Р.Карандєєв.

  

Він також зазначив, що для виконання всіх вимог УЄФА щодо інфраструктури розміщення потрібно «в цілому побудувати готелів утричі більше, ніж є сьогодні».

  

Водночас заступник міністра вказав на проблеми з виділенням земельних ділянок під будівництво готелів у містах, що ускладнює залучення інвестиційних коштів.

  

Р.Карандєєв також наголосив на відсутності необхідної законодавчої бази у плані підготовки до Євро-2012, зазначивши, що від початку участі України у підготовці Євро-2012 «не прийнято жодного закону», тому, «не маючи новітніх правил гри, важко забезпечити більш динамічний розвиток економіки».

+++

В Киеве к Евро-2012 оборудуют три крупные фан-зоны

News.liga.net

03.11.08

На время проведения Чемпионата Европы по футболу 2012 года в Киеве будут созданы три крупные фан-зоны. Об этом сегодня на пресс-конференции сообщил заместитель Министра по делам семьи, молодежи и спорта Ростислав Карандеев.

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, Р.Карандеев подчеркнул, что не всем поклонникам футбола удастся купить билеты на матчи, поэтому для них будут созданы фан-зоны. В частности, в столице построят три фан-зоны, оборудованные энергоснабжением и другими коммуникационными сетями, а также очень большими экранами. Планируется, что эти зоны будут размещаться на территории выставочного центра (бывшего ВДНХ), на территории стадиона «Чайка» и в парке «Дружбы народов».

Кроме того, Р.Карандеев отметил, что в Киеве будут работать и маленькие фан-зоны − в частности, на Крещатике и Майдане независимости. Также, по словам замминистра, подобные фан-зоны будут оборудованы и в других городах, принимающих Евро-2012.

Напомним, в Украине подготовка большинства объектов к Евро-2012 проходит по графику и согласно предварительным обязательствам. Об этом говорится в заявлении Вице-премьер-министра Ивана Васюника, комментируя состояние подготовки Украины к Евро-2012.

+++

Минсемьи обещает реконструировать «Олимпийский» к июню 2011 года

News.liga.net

03.11.08

Министерство по делам семьи молодежи и спорта уверяет, что реконструкция НСК «Олимпийский» будет проведена в запланированные сроки. Об этом заявил на пресс-конференции заместитель Министра по делам семьи, молодежи и спорта Ростислав Карандеев.

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, Р.Карандеев подчеркнул, что на сегодня немецкой компанией уже подготовлен концептуальный проект стадиона. Проект практически прошел государственную экспертизу.

Р.Карандеев прогнозирует, что на заседании Кабинета Министров 12 ноября данный проект будет утвержден. Замминистра подчеркнул, что в данный момент работы по демонтажу стадионного оборудования уже опережают запланированные графики более чем на месяц.

Р.Карандеев уверен, что к Чемпионату по футболу Евро-2012 стадион будет однозначно готов. Более того, он будет готов даже раньше. «Пусть не так, как хочет УЕФА, за два года, но на июнь 2011 года будет готов», − подчеркнул он и добавил, что комплекс строительных работ планируется окончить в декабре 2010 года, а до июня 2011 года будут выполняться отделочные работы. «Стадион будет сдан в эксплуатацию согласно графику работ», − пообещал замминистра.

Р.Карандеев подчеркнул, что пожеланием представителей УЕФА было то, чтобы строительные работы начались в 2008 году. Для этого, по словам замминистра, нужно определить генподрядчика. Он подчеркнул, что, как только правительство утвердит проект, его стоимость и объем работ, Министерство готово будет объявить тендер на определение генподрядчика. Р.Карандеев не исключил, что тендер может быть проведен по сокращенной процедуре.

Также замминистра отметил, что на сегодня одной из актуальных проблем, связанных с реконструкцией стадиона, является то, что на его территории проходит большое количество разнообразных сетей − телефонных, коммунальных, канализационных и пр. Р.Карандеев сообщил, что когда строился торгово-развлекательный центр «Троицкий», все эти сети были перенесены на территорию стадиона, а сейчас их нужно переносить с территории стадиона.

Р.Карандеев также отметил, что правительство готово пересматривать решение относительно увеличения суммы расходов. Он напомнил, что на сегодня общегосударственной программой для реконструкции этого стадиона предусмотрено 1,5 млрд.грн., но проект немецкой компании предусматривает стоимость практически в 300 млн.евро. «Правительство готово принять решение относительно увеличения проектной суммы расходов», − подчеркнул замминистра.

Напомним, государственное предприятие НСК «Олимпийский» подписало договор о выполнении проектных работ по реконструкции стадиона с немецким архитектурным бюро «GMP von Gerkan, Marg und Partner». Министерство по делам семьи, молодежи и спорта оценивает стоимость реконструкции НСК «Олимпийский» в 1,5 млрд.грн.

10 октября в Киеве директор немецкой компании Кристиан Хоффман передал исполняющему обязанности генерального директора НСК «Олимпийский» Дмитрию Чернявскому первый пакет проектно-сметной документации − Концептуальный проект, или технико-экономическое обоснование (ТЭО) реконструкции НСК «Олимпийский».

+++

Все стадионы к Евро-2012 будут готовы вовремя, а УЕФА не даст нам погибнуть − замминистра

Ostro.org

03.11.08

К Евро-2012 все принимающие стадионы в Украине будут реконструированы и введены в эксплуатацию. Об этом заявил сегодня на пресс-конференции в Киеве заместитель Министра Украины по делам семьи, молодежи и спорта, национальный эксперт по вопросам стадионов Ростислав Карандеев.

«Все стадионы прошли стадию проектирования. Завершены работы в Днепропетровске, завершаются в Донецке, 50% осуществлено строительно-монтажных работ в Харькове, начаты работы практически в Одессе, и до конца этого года начнутся соответствующие работы во Львове», − сообщил Р.Карандеев.

Он отметил, что все стадионы кроме Донецкого и Днепропетровского согласно критериям УЕФА пребывают в определенной зоне риска, и это так и будет, пока они не будут практически построены, но в наиболее рискованной зоне находится НСК Олимпийский.

В то же время сообщил, что стадион в Донецке будет сдан в апреле 2009 года, стадион в Одессе и Харькове − в июне 2010, стадион во Львове − в декабре 2010, НСК Олимпийский − в июне 2010 года.

Что касается стадиона в Донецке, замминистра сказал: «Донбасс-Арена − это один из лучших проектов, и очевидно это будет один из лучших стадионов, как в Украине, так и в Польше вместе взятых. Ведь он имеет на сегодняшний день все самые современные технические решения, как в проекте, так и в организации его функционирования».

Р.Карандеев также напомнил, что в ходе заседания исполкома УЕФА в Бордо 26 сентября было заявлено, что будет принимать участие в матчах от 6 до 8 стадионов. И необязательно распределение между странами будет пропорциональным − какой город будет наиболее подготовленным, тот и будет принимать матчи, и это не только в плане стадионов, но и в плане инфраструктуры.

«В общем, я позитивно смотрю на этот процесс, несмотря на наши политические, экономические проблемы. Почему? Во-первых, потому что подсознательно немного понимаю, что УЕФА нас поддерживает и никогда не даст нам погибнуть, предоставит всегда необходимые мудрые консультации, как они делали до этого времени, за что мы им очень благодарны.

И во-вторых я понимаю, что в определенной степени некоторые требования являются очень высокими и мы знаем, и смотрели как проходил чемпионат Европы 2008 года − что и близко, в принципе до тех высоких критериев, которые ставит УЕФА, ни один город даже австрийский или швейцарский не дотягивал. Поэтому я думаю, что у нас будет все хорошо», − сказал Р.Карандеев.

Главное, по мнению замминистра, это решить организационные вопросы и вопросы менеджмента.

+++

Мінтрансзв’язку інформує про стан підготовки до Євро-2012: оперативні дані станом на 31 жовтня 2008 року

Mintrans.gov.ua

31.10.08

У Донецьку пройшов IX форум «Україна − Польща»

З 28 по 29 жовтня 2008 року в м. Донецьк відбувся IX форум «Україна − Польща». Делегація Мінтрансзв’язку під головуванням першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка прийняла участь у роботі секції „Розвиток транспортного сполучення та прикордонної інфраструктури в контексті підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу”, в межах якого було розглянуто питання розбудови мережі пунктів пропуску через державний кордон, під’їзних шляхів до них та їх інфраструктури.

Водночас сторони обговорили необхідність прискорення рішення стосовно відновлення сполучення Краків-Київ з використанням технології SUW 2000, процедуру впровадження спільного митного і прикордонного контролю та питання лібералізації Угоди між Урядами Республіки Польща та України про повітряне сполучення.

Укравтодор продовжує роботи на автомобільних пунктах пропуску з Словаччиною та Польщею

Для покращення експлуатаційних показників під’їзних доріг  згідно з виробничою програмою Укравтодору з будівництва та реконструкції автомобільних доріг загального користування на 2008 рік до пунктів автомобільного пропуску через державний кордон України ведуться роботи на пунктах автомобільного пропуску «Ужгород» і «Лужанка» через державний кордон України із Словацькою Республікою та пунктах «Рава Руська» і «Устилуг» через державний кордон з Польщею.

Існуючий пункт автомобільного пропуску «Ужгород»

Завершено дорожньо-будівельні роботи та введено в експлуатацію під’їзну дорогу до нового вантажного терміналу митної служби. Довжина під’їзду − 1,15 км. Загальна вартість будівництва складає понад 24 млн.грн.

Існуючий пункт автомобільного пропуску «Лужанка»

Розпочато роботи з будівництва під’їзної дороги до пункту пропуску в обхід м. Берегово та с. Астей. Вартість об’єкта відповідно до проектно-кошторисної документації − понад 148 млн. грн. План робіт на 2008 рік − 5 млн. грн. Нині виконано робіт на 3,143 млн. грн.

Існуючий пункт пропуску «Рава-Руська»

Завершено реконструкцію автомобільної дороги Львів − Рава-Руська (на Люблін) на ділянці км 66+000 − км  67+100 і відкрито рух до зазначеного пункту пропуску. Загальна вартість виконаних робіт становить 23 млн. грн. Для введення в експлуатацію необхідно додаткові кошти у сумі 12,6 млн. грн.

Існуючий пункт пропуску «Устилуг»

Зараз проводяться роботи з реконструкції автомобільної дороги Устилуг − Луцьк − Рівне на ділянці км 0+420 − км 3+600 довжиною 0,9 км на ділянці дороги обходу м. Устилуг. Запланована сума видатків на поточний рік − 6,672 млн. грн.

Враховуючи стислі терміни будівельного сезону − у разі вирішення питання землевідведення − завершити будівництво обходу м. Устилуг планується в 2009 році.

Для впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів виконані ремонтно-колійні роботи на загальну суму 201,5 млн. грн.

На напрямках впровадження швидкісного руху поїздів: Київ − Полтава  − Красноград − Лозова − Донецьк,   Красноград − Дніпропетровськ,  Київ − Жмеринка − Львів виконувались ремонтно-будівельні роботи.

З  початку  року  виконані ремонтно-колійні роботи на загальну суму 201,5 млн. грн.,  у тому числі за видами ремонтно-колійних робіт:

   *  модернізація колії − 69,154 км на суму 106,653 млн. грн.;

   *  капітальний ремонт колії − 17,672  км на суму 9,612 млн. грн.;

   *  середній ремонт − 95,5 км на суму 10,372 млн. грн.;

   * комплексно-оздоровчий ремонт − 111,58 км на суму 3,311 млн. грн.;

   * заміна рейок новими − 18,4 км на суму 10,497 млн. грн., заміна   стрілочних переводів на залізобетонних брусах новими − 157 комплектыв на суму 37,5 млн. грн., заміна стрілочних переводів на залізобетонних брусах старопридатними − 25 комплектів на суму  1,447  млн. грн., проектні роботи виконані на суму 5,303 млн. грн.

Придбано та взято на баланс залізниць 165 пасажирських вагонів

У рамках підготовки залізничного транспорту до  Євро-2012 та п’ятирічної комплексної програми оновлення рухомого складу триває закупівля нових пасажирських вагонів та локомотивів.

Загалом на поточний рік заплановано придбати 200 пасажирських вагонів. Станом на 31 жовтня на баланс залізниць взято вже 165 пасажирських вагонів.

Проведено засідання щодо оголошення нового тендеру на визначення проектувальника термінальної частини аеропорту «Львів»

28-29 жовтня проведено засідання в ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» за участю фахівців Державіаадміністрації та Мінтрансзв’язку щодо оголошення нового тендеру на визначення проектувальника термінальної частини аеропорту. Сформований перелік компаній, яким надіслані запрошення для участі в тендері.

Прийнято рішення щодо передачі до державної власності аеродромного комплексу аеропорту «Харків» після завершення його реконструкції

Рішенням сесії Харківської міської ради від 23.10.2008 №289/08 прийнято рішення щодо передачі до державної власності аеродромного комплексу після завершення його реконструкції.

Крім того, розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань підготовки аеропортів до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», отримано погодження від усіх зацікавлених міністерств, відомств та місцевих органів виконавчої влади. Відповідний пакет направлено до Мін’юсту для отримання експертного висновку.

+++

«Матч між «Металістом» і «Гертой» − велике спортивне свято». Сергій Стороженко

Kharkivoda.gov.ua

03.11.08

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко провів робочу нараду, присвячену питанням підготовки і проведення матчу в рамках розіграшу Кубка УЄФА між командами «Металіст» (Харків) − «Герта» (Берлін), який відбудеться в Харкові 6 листопада 2008 року.

У нараді взяли участь начальники профільних управлінь облдержадміністрації, керівники стадіону «Металіст», а також співробітники митниці, прикордонних військ, правоохоронних органів і структур, які задіяні в майбутньому заході.

Разом з учасниками наради Сергій Стороженко детально проаналізував підготовку до проведення матчу на стадіоні «Металіст», включаючи питання розміщення спортсменів і членів офіційної делегації, безпеки зарубіжних гостей та їх транспортування під час перебування в Харкові. Він також наказав в стислі строки ліквідувати деякі проблемні питання.

Сергій Стороженко висловив упевненість в тому, що харків'яни продемонструють високий рівень проведення важливої футбольної зустрічі. «Матч між «Металістом» і «Гертой» − велике спортивне свято і, сподіваюсь, що воно пройде нормально»,− підкреслив заступник керівника області.

+++

Олег Кононов: «Жоден з футболістів не провалив гру»

Fckarpaty.lviv.ua

03.11.08

Головний тренер «Карпат» поділився своїми враженнями після матчу проти київського «Динамо».

− Перші два голи «Динамо» забило з офсайду…

− Так, я це бачив. Після матчу ми летіли, й у мене було достатньо часу, щоб усе передивитися. Під час першого гола в офсайд залізли Гіоане і Мілевський, а під час другого − Діакате.

− На команду це, звісно, не могло не вплинути…

− Звичайно, вплинуло. Ми налаштовувалися, щоб грати на рівних з суперником. «Динамо» зараз дуже сильна команда, на ходу, грає в Лізі чемпіонів. Проте ми з перших хвилин грали на перемогу. Мали і моменти, причому моменти дуже непогані.

− Епізод з призначенням пенальті був дуже подібним на гру рукою Дмитра Невмиваки у попередньому турі. Тоді суддя не наважився призначити пенальті…

− Не хочу коментувати дії судді. Звісно, хотілось би, щоб дещо трактувалося на нашу користь. Але що було − те було. Безперспективним виглядає аналіз того, що могло б бути. Це не доведе до добра.

− Що трапилося з Федорівим і чому на його місці грав Кобін?

− У Володі травма. Він і матч проти «Таврії» догравав з болем. Тому в Києві грати не міг. А Кобіна ми поставили, бо й минулого року він досить непогано відіграв на місці правого захисника. От ми й ризикнули.

− Як ви вважаєте, ризик себе виправдав?

− Василь зробив кілька дуже класних передач, зокрема на Зеньова, коли той міг виходити сам на сам з голкіпером. Поза тим, він багато помилявся, зокрема, під час поперечних передач. Але сказати, що він матч провалив, я не можу.

− Чому не грав зі стартових хвилин Петрівський?

− У нього теж була травма. Він тільки потрапив до команди, і я його випустив з прицілом на майбутнє.

− Коли до основи повернуться Петрівський і Федорів, ви повернетеся до старої схеми, де Пшеничних грав у центрі півзахисту, а Ощипко − зліва у захисті?

− Треба буде зважати на стан гравців. Як вони себе проявлятимуть і на яких позиціях виглядатимуть краще.

− Чому ви випустили саме на матч проти «Динамо» двох форвардів?

− Не зовсім так. Це і була гра в три нападники: Кузнецов, Зеньов і Кожанов. Вони зіграли агресивно в атаці, відтягувалися назад. Моментами вони грали в нападі так, як від них це вимагається.

− Чому так невиразно відіграв Худоб’як?

− Не погоджуюсь. Він виконав кілька добрих передач на хід Кожанову, намагався загострювати гру. Взагалі, я скажу, що жоден з гравців не провалив гру. Та й подивіться, з ким ми грали… Щодо Худоб’яка − ця гра показала, що йому треба працювати краще, аби бути на рівні. Такі ігри дають дуже багато. Для нас це урок. Для усіх.

− За хвилину до заміни Сергій Зеньов намагався забрати м’яча в трьох захисників і коли йому це не вдалося, він безнадійно махнув рукою. Ви його тому замінили?

− Ні-ні. Він втомився, а нам потрібно було підтримувати високий ігровий темп, швидкісні переміщення. Сергію у цій грі трохи забракло точності.

− В цілому, які враження у вас залишилися після гри?

− Двоякі. У першому таймі мені подобалися наші атаки. Ми багато працюємо на тренуваннях і це були плоди нашої роботи. Були гольові моменти. Але ж їх треба реалізовувати. Тобто, по атаці ніби як позитив, а от командний відбір ми провалили. Так не можна грати. Потрібно було діяти строго у всіх лініях.

Підписатися на новини