Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Директор одесского департамента по подготовке к Евро-2012 уволился

Reporter.com.ua

03.11.08

Директор одесского департамент по подготовке и проведению ЕВРО-2012 Андрей Терзиев и его команда уволились из департамента по собственному желанию.

Об этом «Репортеру» сообщил исполняющий обязанности директора департамента Сергей Ярмошкин.

«Терзиев, Терещук и вся их команда уволились по собственному желанию. Они сказали, что вывели «Евро» в Одессе из кризиса и им это стало не интересно», − заявил Сергей Ярмошкин. Он отметил, что заявление об уходе команды Терзиева было подписано 28 октября.

«Эти люди занимаются именно тем, что выводят чемпионаты из кризисных ситуаций. Теперь другие люди будут заниматься рутинными делами», − отметил исполняющий обязанности директора. По его сведениям, Андрей Терзиев и Вадим Терещук займутся бизнесом.

В то же время в пресс-службе департамента ситуацию не комментируют. Пресс-секретарь департамента по подготовке к Евро-2012 Сергей Киселев подчеркнул, что пока мэр Одессы Эдуард Гурвиц не выйдет из отпуска подтверждать или опровергать информацию об увольнениях он не станет.

Однако Сергей Киселев подтвердил информацию, что Сергей Ярмошкин приступил к исполнению обязанностей директора департамента.

В свою очередь, помощник Андрея Терзиева заявил, что увольнение из департамента − «это все слухи, над которыми они долго смеялись».

В управлении информации Одесского горсовета сообщили, что распоряжение о увольнении директора департамента есть, но оно не будет опубликовано на сайте, так как пока нет официальных документов о назначении нового директора.

+++

6 листопада Львів оголосить конкурс на генпідрядника з будівництва стадіону до Євро-2012

Zaxid.net

03.11.08

У четвер, 6 листопада, «Львів оголосить конкурс на генпідрядника, інвестора з будівництва стадіону до Євро-2012». Про це сьогодні, 3 листопада, під час прес-конференції повідомив голова робочої групи з контролю за проведенням підготовки у Львові Євро-2012 Богдан Бедрило.

За його словами, «ми можемо називати цей конкурс як хочемо. Перевагу надаватимуть тому генпідряднику, який дасть місту найкращі інвестиційні пропозиції і максимально послабить тиск на міській бюджет. У нас є з кого вибирати. В місячний термін буде оголошено переможця».

Водночас директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний наголосив на тому, що необхідно провести два конкурси − окремо на визначення генпідрядника і окремо − інвестора.

Б.Бедрило зазначив, що робоча група вирішила провести цю прес-конференцію через те, що протягом останнього тижня у львівських ЗМІ мусолилося питання визначення генпідрядника, що він фактично існує: «Якщо брати до уваги результати роботи нашої робочої групи й інформацію, що є у ЗМІ, то ми розцінюємо це як тиск, аби ми відійшли від прозорості і об’єктивності, а генпідрядника знову визначили кулуарно, упереджено».

+++

Робоча група з підготовки Євро-2012 у Львові вимагає подати в суд на «Альпіну»

Galinfo.com.ua

03.11.08

Розглянути в судовому порядку відмову «Альпіни» від інвестиційних зобов’язань пропонують члени робочої групи Львівської міської ради з питань підготовки до Євро-2012. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив голова робочої групи Богдан Бедрило.

За його словами, компанія «Альпіна» підписала договір, у якому зобов’язалася збудувати стадіон, але згодом в односторонньому порядку відмовилася від виконання зобов’язань.

«З точки зору юридичної практики ми маємо повне право виставляти претензії», − каже Бедрило, зазначаючи, що його дивує, чому Львівська міська рада проводить подальші переговори з «Альпіною» про оплату її проекту замість того, щоб підготувати позов до «Альпіни», який би став застереженням для майбутніх генпідрядників.

+++

Виталий Шевченко подал в отставку с поста главного тренера одесского «Черноморца»

Sports.ru

03.11.08

Как сообщает корреспондент Sports.ru Александр Харламов, главный тренер одесского «Черноморца» Виталий Шевченко подал в отставку. Исполняющим обязанности назначен Виктор Гришко.

Напомним, что пока команда занимает 9-е место в чемпионате.

+++

Підготовка до Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ

Укрінформ

03.11.08

 Зарубіжні ЗМІ протягом минулого тижня продовжували відстежувати підготовку України та Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Зокрема, основну увагу приділено спростуванню українськими та польськими урядовцями чергової дезінформації щодо призупинення підготовки України до футбольного турніру 2012 року через фінансову кризу. Крім того, акцентовано увагу на результатах форуму «Польща-Україна» в Донецьку, де ключовою темою була підготовка до Євро-2012, а також на ситуації навколо будівництва Олімпійського стадіону у Києві.

Інформагентство «Рейтер», з посиланням на міністра України з питань сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка, повідомило, що підготовка України до ЧЄ-2012 року триває належним чином, а заяви у деяких західних ЗМІ про припинення підготовки країни до футбольного турніру через кризу є безпідставними. «Україна та Польща є однією командою до Євро-2012. Дві країни − одна команда», − наголосив на незмінності українсько-польської заявки урядовець.

У свою чергу, голова Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Євген Червоненко в ефірі польського телеканалу TVN CNBC такі повідомлення назвав «провокативними». На його думку, вони мають на меті «викликати конфлікт між Україною та Польщею та посіяти сумнів серед функціонерів УЄФА, що обидві країни впораються із завершенням робіт до Турніру».

У схожому дусі висловилися й польські представники урядових та організаційних кіл, які займаються підготовкою РП до футбольного єврофоруму. Міністр спорту та туризму Польщі Мірослав Джевєцький в інтерв'ю телеканалу tvn24 запевнив, що чемпіонат Європи з футболу 2012 року відбудеться в Україні та Польщі. «Україна є залізним партнером Польщі в питанні організації до Євро-2012»,− наголосив він, покритикувавши нового голову польської асоціації футболу (PZPN) Гжегожа Лята (обраний керманичем польського футболу 30 жовтня − УКРІНФОРМ), за його необачні висловлювання щодо можливості спільної організації ЧЄ-2012 з німцями у разі неготовності України. Голова канцелярії прем'єр-міністра РП Славомір Новак та ряд представників Спілки «PL.2012» також відкинули будь-які спекуляції з цього приводу, й підкреслили незмінність курсу організації Євро-2012 лише з Україною.

Цю тематику розвивають також й угорські ЗМІ. Деякі видання країни, з посиланням на польські інформаційні ресурси, опублікували коментар посла України у Польщі Олександра Моцика. У ньому український дипломат назвав нісенітницею поширювану інформацію про загрозу зриву підготовки України до футбольного турніру 2012 року через фінансову кризу. Дезінформацію такого характеру минулого тижня опублікували угорські спортивні газети Nemzeti Sport («Євро-2012: через фінансову кризу не ведеться будівництво в Україні») і Тоpfoci («Україна може втратити право проведення чемпіонату Європи»).

Польський часопис «Річ Посполита» поінформував, що головною темою переговорів під час форуму «Польща-Україна» у Донецьку стала підготовка обох країн до футбольного турніру 2012 року. В ході його роботи, в якій взяли участь й Президенти Віктор Ющенко та Лєх Качиньський, вирішувались актуальні питання прикордонного руху, транспортного сполучення тощо, що особливо важливо у світлі проведення чемпіонату Європи 2012 року − наголошує видання.

Угорське видання Kitekinto у статті «Чемпіонат Європи з футболу: «Будемо готові» також відзначає значну увагу президентів України і Польщі до будівництва спортивних об'єктів і формування необхідної інфраструктури до Євро-2012. Обговорення у Донецьку різних програм до футбольного турніру дозволяє зробити висновок, що підготовчі заходи «проходять продумано й грунтовно у відповідності з планом, й до 2012 країни будуть готові провести цю масштабну подію»,− інформує часопис. У схожому дусі угорський телевізійний канал Hir TV наголошує, що «проведенню польсько-українського чемпіонату Європи з футболу не може завадити навіть криза».

Польське видання «Пульс бізнесу» повідомило про презентацію минулого тижня програми модернізації Олімпійського стадіону в Києві. Як відзначає газета, проект, вартістю 30 млн. дол. США, підготувала німецька фірма GMP. Після модернізації спортивна арена вміщуватиме 72 тис. глядачів, а його доведення до необхідних стандартів коштуватиме близько 300 млн. дол. США.

Польські ЗМІ продовжують активно висвітлювати підготовку до ЧЄ-2012 в РП. Польська агенція преси (РАР) поінформувала, що в контексті підготовки до Євро-2012, у місті Познань (захід країни) підписано угоду між керівництвом місцевої поліції та міського транспорту щодо покращення безпеки пасажирів. Вона передбачатиме взаємне стажування персоналу, що у майбутньому повинно допомогти у випадках терористичних атак чи інших непередбачуваних обставин.

Аеропорт у місті Лодзь визначений запасним для міст-організаторів Євро-2012 Варшави та Познаня. Як інформує часопис «Польска», його основним завданням буде обслуговування чартерних рейсів, оскільки аеропорти у Варшаві та Познані можуть виявитися неготовими прийняти велику кількість транспортних засобів. У зв’язку з цим, в місцевому аеропорту ім.Реймонта до 2011 року буде добудовано ще один термінал, будівництво якого розпочнеться навесні 2009 року.

+++

Влада Одеси і футбольні функціонери об'єдналися, щоб відстояти право на матчі Євро-2012

Володимир Новак

Укрінформ

03.11.08

Шанси Одеси стати містом, яке прийме у себе матчі ЄВРО-2012, продовжують зростати, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Після рішення УЄФА надати рівні можливості містам України, які борються за право проведення Єврочемпіонату, керівництво одеського «Чорноморця» вирішило прискорити темпи будівництва нового стадіону.

Датою закриття стадіону ЧМП, мабуть, стане 8 листопада. Саме того дня футболісти «Чорноморця» проведуть поєдинок проти полтавської «Ворскли». Після 8 листопада згідно з календарем у ФК є ще кілька матчів, але він звернувся до Прем'єр-ліги з тим, щоб останній матч чемпіонату цього року перенесли на весну.

За словами віце-президента клубу Олега Маруса, будівельники наполегливо рекомендують швидше закрити стадіон, щоб прискорити будівництво.

Згідно з вимогами УЄФА місто, що приймає матчі Євро-2012, має мати не лише стадіон, а й розвинену структуру готелів, гуртожитків, а також потужну мережу дорожніх комунікацій. На сьогоднішній день в Одесі нараховується 64 готелі, які здатні прийняти близько шести тисяч чоловік. З них вимогам УЄФА відповідають тільки 18 готелів, а це 1,6 тисячі місць. У планах одеської міської влади, а також інвесторів − будівництво траси Північ-Південь, а також автомагістралі Одеса-Рені. Крім того, планується спорудити 17 нових готелів, в тому числі два п'ятизіркові, чотири чотиризіркові, стільки ж тризіркових і ще сім двозіркових.

+++

Вартість проекту стадіону до Євро-2012 від компанії «Альпіне» становить 400-500 тис. євро?

Zaxid.net

03.11.08

«Вартість проекту стадіону до Євро-2012 від компанії «Альпіне», за словами потенційних інвесторів, становить 400-500 тис. євро, а не 4 млн євро, як це каже міський голова», − повідомив 3 листопада під час прес-конференції голова робочої групи з контролю за проведенням підготовки у Львові Євро-2012 Богдан Бедрило.

«В Європі є інституції, які проводять оцінку таких проектів, ми звернемося до них. Місто має виставити свої претензії компанії «Альпіне», яка мала інвестувати у будівництво стадіону, але не дотрималася цих зобов’язань», − додав він.

За словами директора департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олега Засадного, він скерував 15 жовтня листа до компанії «Альпіне», аби вона визначила вартість проекту. Водночас він повідомив, що проект належить львівській громаді, але є ще претензії по його оплаті.

+++

В рамках підготовки до «Євро-2012» в Одесі навчають нових гідів

Володимир Новак

Укрінформ

03.11.03

До престижного футбольного турніру «Євро-2012» в Одесі з'явиться нове покоління екскурсоводів. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в управлінні інформації тутешньої міськради.

  

В Одесі почали функціонувати курси молодих гідів, яким належить працювати з іноземними туристами під час європейського футбольного чемпіонату. Міськвиконком вирішив набрати на них хлопців і дівчат, які володіють іноземними мовами.

  

Новий набір складається головним чином із студентів ВНЗ. 2,5 місяця вони осягатимуть ази професії. Зокрема, прослухають лекції з історичного, географічного, літературного краєзнавства, навчаться культурі мови, пройдуть майстер-класи. Кожен студент, що навчається на курсах опрацьовуватиме ділянку туристичного маршруту.

  

Директор департаменту рекреаційного комплексу і туризму Одеської міськради Віктор Аксанюк із задоволенням відзначив, що курси гідів користуються великою популярністю у молоді. Було заплановано 40 студентів, але вже зараз в групі 47. Всі випускники отримають посвідчення на право ведення екскурсій.

  

Самі студенти позитивно відзиваються про курси і не можуть дочекатися початку практичних занять. До речі, середня зарплата екскурсоводів в Одесі − близько двох тисяч гривень.

+++
Моніторинг телеефіру

 

 

П’ятниця, 31.10.08 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт»,

 

1) Вчора було оголошено, що місце, що звільнилося після відходу Міхала Лісткевича, займе Гжегож Лято. Екс-нападаючий збірної Польщі був обраний на голосуванні, яке було організоване, щоб уникнути санкцій ФІФА і потенційної втрати права на проведення єврофоруму.

 

Раніше польське інформаційне агентство PAP заявило, що, виходячи із слів неназваного представника українського Національного Комітету з підготовки до Євро-2012, близько 80% усіх дій, спрямованих на підготовку до турніру, внаслідок фінансової кризи було зупинено.

 

Лято свою позицію із цього приводу висловив буквально одразу ж після призначення на нову посаду: «Якщо Україна не буде готова провести Євро-2012, ми можемо здійснити це разом з Німеччиною».

 

Заступник голови Національного агентства з питань підготовки Євро-2012 Євген Вілінський прокоментував заяву новопризначеного керівника Федерації футболу Польщі, назвавши її «непартнерською»:

 

У п‘ятницю вранці на телеканалі TVPInfo новий польський керівник футболу намагався виправдатись за свої слова, сказавши, що він був, начебто, спровокований питанням тележурналістки про те, яка країна у випадку коли б Україна не встигла з підготовкою, могла б її замінити...

 

2) Інформація про результати жеребкування 1/4 Кубка України.

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 01:00

 

1) Новий президент Федерації футболу Польщі Гжегош Лято назвав Німеччину можливим потенційним співорганізатором у проведенні європейського футбольного першості ЄВРО-2012.

 

З такою заявою він виступив протягом кількох годин після свого обрання на посаду президента федерації.

 

Лято зазначив, що Польща в будь-якому разі виконає свої обіцянки щодо ЄВРО-2012. «Але якщо Україна цього не зробить, тоді ми можемо провести турнір разом із Німеччиною», − Лято.

 

Першими на заяву поляка відреагувало Нацагентство з проведення чемпіонату. Відомство Євгена Червоненка, хоч і не має впливу на ситуацію проте закликає не піддаватися на провокації.

 

Євген Червоненко: «У нас є повне порозуміння з міністром спорту Польщі Джевецькі, який відповідає за Євро і з моїм колегою паном Херою. У нас повне порозуміння, повна координація і для нас було великим сюрпризом перше інтерв’ю пана Лято».

 

2) Інформаційний сюжет про результати жеребкування 1/4 Кубка України.

 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 06:18

1) У п’ятницю відбулося жеребкування 1/4 Кубка України. ПФК «Олександрія» отримала у суперники донецький «Шахтар», алчевська «Сталь» зіграє з «Динамо», донецький «Металург» з полтавською «Ворсклою», а «Таврія» зустрічатиметься з «Металістом». Матчі відбудуться 11 та 12 листопада.

 

+++

 

4. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 21:25

 

1) У п’ятницю відбулося жеребкування 1/4 Кубка України. ПФК «Олександрія» отримала у суперники донецький «Шахтар», алчевська «Сталь» зіграє з «Динамо», донецький «Металург» з полтавською «Ворсклою», а «Таврія» зустрічатиметься з «Металістом». Матчі відбудуться 11 та 12 листопада.

 

Анатолій Попов, представник «Шахтаря»: «Жребий слеп, поэтому мы получили, то что было определенно волей жребия. Кубок − это соревнование специфическое: кто окажется счастливым, посмотрим после финального свистка».

 

2) Динамівці Олег Гусєв та Карлос Кореа зіграли по тайму за дублюючий склад проти «Карпат».

 

+++            

 

5. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 19:20

1) Новобраний президент ПФС Г. Лято розпочав роботу з гучної заяви: якщо Україна не встигне підготуватися до Євро − 2012, то поляки говоритимуть про співпрацю з Німеччиною. Ця заява отримала резонанс: отримали право приймати Євро разом, а тепер поляки ковдру на себе тягнуть. Правда Лято виправдовувався, мовляв, його неправильно зрозуміли. Першим на заяву поляка відреагувало Нацагентство з проведення чемпіонату. Відомство Євгена Червоненка, хоч і не має впливу на ситуацію проте закликає не піддаватися на провокації.

 

Євген Червоненко: «У нас є повне порозуміння з міністром спорту Польщі Джевецькі, який відповідає за Євро і з моїм колегою паном Херою. У нас повне порозуміння, повна координація і для нас було великим сюрпризом перше інтерв’ю пана Лято».

 

2) Інформаційний сюжет про результати жеребкування 1/4 Кубка України.

  

+++

6. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 19:40

 

1) Обраний президент ПФС Г. Лято вже встиг стати героєм скандалу. Він заявив, що якщо Україна і надалі буде буксуватиме у підготовці до Євро − 2012, то континентальну першість поляки проведуть разом з німцями.

 

Євген Червоненко, голова Нацагентства Євро − 2012: «Мені боляче за пана Суркіса і пана Лісткевича, я не знаю які там скандали. Вони з Суркісом зробили дуже багато для того, щоб ми вибороли право на проведення Євро − 2012, і тому мені дуже прикро за заяву пана Лято».

 

2) Інформація про результати жеребкування 1/4 Кубка України.

 

3) Національна жіноча збірна України вперше в історії потрапила до фінальної частини Чемпіонату Європи. Українки і в другому матчі не мали проблем зі словенками. В Чернігові підопічні Анатолія Куцева перемогли з рахунком 2:0. Загальний рахунок за сумою двох матчів − 5:0.

 

Коментарі головного тренера збірної України Анатолія Куцева.

+++

7. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту»,

1) Ведучий: «Без вірного друга − велика туга. Каже народна мудрість. Наші друзі та партнери по Євро − 2012 не хочуть проводити чемпіонат разом з Україною. Новообраного президента ПФС Г. Лято за язик ніхто не тягнув. Про бажання провести чемпіонат разом з Німеччиною він завив одразу після свого обрання.

Юлія Тимошенко, прем’єр-міністр України, архівні матеріали: «Ми чітко визначилися, що два головних стадіони НСК «Олімпійський», та головний стадіон в Варшаві будуть побудовані вчасно за самими високими стандартами, власне це і є запорукою того, що Євро − 2012 пройде успішно на красивих, сучасних стадіонах».

Автор сюжету: «Ось так нещодавно браталися українські та польські прем’єри. Перенесення Євро до інших країн тоді називали набридлою байкою або вигадкою журналістів».

Коментарі польського журналіста Єжі Камінськи по телефону.

Автор сюжету: «З відповіддю українська сторона не забарилася. Євген Червоненко ще й поспівчував вітчизняному колезі Лято, Григорію Суркісу, мовляв підставили бідолашного».

Євген Червоненко, голова Нацагентства Євро − 2012: «Мені боляче за пана Суркіса і пана Лісткевича, я не знаю які там скандали. Вони з Суркісом зробили дуже багато для того, щоб ми вибороли право на проведення Євро − 2012, і тому мені дуже прикро за заяву пана Лято».

Автор сюжету: «Скандал має шанси владнатись, але чи маємо ми шанси називати себе єдиною командою. Каша в голові і президента УЄФА Мішеля Платіні. Від українсько-польських казочок босс УЄФА точно втомився. Віримо в одне: поляки точно погарячились, віримо і Ф. Беукенбауеру, який сказав після засідання Виконкому УЄФА, що німцям не потрібно Євро разом з поляками».

Ведучий: «Слід зазначити, що міністр в справах сім’ї, молоді та спорту України Ю. Павленко зажадав отримати від свого польського колеги офіційного пояснення, щодо заяви Лято». 

 

+++

8. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 06:30

 

1) У п’ятницю в Києві у національному Будинку Футболу відбулося жеребкування ¼-ої Кубку України. Доля явно не була прихильною до двох клубів − представників Першої ліги, що дійшли до цієї стадії турніру. На алчевську «Сталь» чекає випробування у вигляді віце-чемпіона країни київського «Динамо», а «Олександрію» проекзаменує чинний чемпіон − донецький «Шахтар». Інші дві пари склали − сімферопольська «Таврія» з харківським «Металістом» і донецький «Металург» з полтавською «Ворсклою». Поєдинки пройдуть 11-12 листопада 2008 року. У разі необхідності матчі − відповіді відбудуться 6-7 грудня 2008 року. Нагадаємо, що з цього сезону в разі нічиєї в першому чвертьфінальному матчі післяматчеві пенальті пробиватись не будуть.

+++


Неділя, 02.11.08

 

 

1. Телеканал «УТ-1»

 

Аналітична програма «Наш футбол», 22:00

 

1) Ведучий: «Новообраний президент ПФС Г. Лято, ледве встиг обійняти посаду, як в інтерв’ю заявив, що у випадку невиконання Україною вимог, щодо
Євро − 2012, поляки, мовляв, організують цей турнір разом з Німеччиною. На даний момент пан Лято вже спростував свої висловлювання, зізнавшись, що у всьому винні журналісти, котрі на нього тиснуть. Перепрошую, президент федерації − посада публічна, необхідно думати перед тим, як щось говорити. Тоді можливо краще просто помовчати. Принаймні попередник Лято − Лісткевич це розумів. З рештою міністр України з питань сім’ї, молоді та спорту Ю. Павленко офіційно звернувся до міністра спорту М. Джевецького з вимогою надати роз’яснення, щодо заяв польських офіційних осіб про можливу заміну України, як партнера по організації Євро − 2012. Відверто кажучи, мені важко зрозуміти слова пана Лято, можливо дійсно людина перебувала в стані ейфорії від перемоги на виборах президента Федерації футболу Польщі. Адже поклавши руку на серце, заслуга української сторони, що саме нашим країнам довірили Євро − 2012. Тим не менш таких заяв від наших офіційних осіб жодного разу не було. У нас інша хвороба − самі іноді ляпаємо язиками про себе Бог знає що, але ніколи в бік партнерів. Нові офіційні заяви з цього приводу ми обов’язково будемо висвітлювати, якщо вони звісно будуть».

 

2) Огляд матчів 1/8 Кубка України. Тепер за результатами жеребкування чвертьфінальні пари виглядають таким чином: «Сталь» − «Динамо», ПФК «Олександрія» − «Шахтар», «Металург» (Д) − «Ворскла», «Таврия» − «Металіст».

 

3) Огляд матчів 13 туру Української прем’єр-ліги. Результати були такими: «Шахтар» − «Зоря» − 3:1, «Динамо» − «Карпати» − 4:0, «Металург» (З) − «Арсенал» − 2:1, «Ворскла» − «Металург» (Д) − 1:0, «Іллічівець» − ФК «Харків» − 1:1, «Металіст» − «Чорноморець» − 2:0, ФК «Львів» − «Таврія» − 2:4, «Дніпро» − «Кривбас» − 1:0.  

 

4) Відеоогляд 16 туру Чемпіонату України в першій лізі.

 

5) Інформаційний сюжет про те що івано-франківське «Прикарпаття», скоріше за все, зніметься зі змагань в першій лізі і припинить своє існування через брак коштів. Прес-конференція президента «Прикарпаття» Анатолія Ревуцького.

 

6) Найуспішніша збірна України в цьому році − національна жіноча збірна України. В четвер синьо-жовті футболістки вперше стали учасницями фіналу ЧЄ − 2009. Вже перший матч плей-офф у Словенії, який підопічні Анатолія Куцева виграли з рахунком 3:0 визначив безперечних фавориток протистояння. Але й на чернігівському стадіоні ім. Юрія Гагаріна українки діяли агресивно. Підсумком гри стала ще одна переконлива перемога − 2:0. Голами відзначились Віра Дятел та Дарина Апанащенко. Влітку 2009 наша збірна буде серед 12 учасниць європейського чемпіонату.

 

Коментарі гравців команди та головного тренера Анатоля Куцева, а також фрагменти святкування на чернігівському стадіоні.

 

7) Огляд матчів 6 та 7 туру Чемпіонату України з футзалу. В шостому турі МФК «Шахтар» на своєму майданчику обіграли «Єнакієвець» − 3:1, а в сьомому турі перемогли харківський «Локомотив».

 

+++

2. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Аналітична програма «Футбольный уик-энд», 22:20

 

1) Ведущий: «Началась неделя весело. Нас снова напугали Евро − 2012. Этот пока виртуальный турнир становится страшилкой, которую подают для нас под разными острыми углами. Сначала отличился зам. главы Нацагенства по вопросам Евро − 2012 Евгений Вилинский, который заявил, что 80% объектов под Евро закрыты или заморожены. Новость с энтузиазмом подхватили все. Затем все пошло по знакомому сценарию, через некоторое время Вилинский был вынужден сказать, что, мол, его не так поняли, что он имел ввиду совсем другое, не то, что показалось всем, и что речь шла только о гостиничной инфраструктуре, но кому это уже было интересно. Как результат, новоизбранный президент Польской федерации футбола, тут же решил всем понравиться, предложив радикальный вариант, мол, не знаю, что там смогут сделать в Украине, а Польша точно выполнит все обязательства, а заодно предложил свой вариант проведения Евро, в компании с Германией и это стало второй горячей новостью. Честно говоря, делать сюжет об этой истории рука не поднялась. Понятно, когда нам копают яму наши конкуренты, все еще лелеющие мечты о переносе Евро из Украины, их позиция имеет объяснение. Но, когда этот план воплощается в жизнь нашими собственными чиновниками, это выглядит чистым вредительством. Новоизбранного главу польской федерации, конечно же, осудили, но далеко не все. Осудили здесь в Украине, а вот там, в Европе, его идея могла вполне кому-то понравиться: «А почему бы нет?» − подумали наверно в Германии».

 

2) Видеообзор матчей 1/8 Кубка Украины. В четвертьфинал вышли такие команды: «Динамо», «Шахтер» ПФК «Александрия», «Металлист», «Металлург» (Д), «Ворскла», «Сталь», «Таврия». Таким образом, четвертьфинальные пары выглядят так: «Сталь» − «Динамо», ПФК «Александрия» − «Шахтер», «Металлург» (Д) − «Ворскла», «Таврия» − «Металлист». Матчи состоятся 11 и 12 ноября.

 

3) Ведущий: «Неделю назад президент черниговской «Десны» Алексей Савченко публично заявил о проблемах его команды в первой лиге. В прошлом сезоне у команды было все хорошо только потому, что тренерский штаб и администрация его клуба участвовали в подкупе судей, и он точно знает: кому, сколько и за что платили. Резонанс получился еще тот. На этой неделе Савченко пришлось изъясняться в Киеве. После визита в наши футбольные органы, президент «Десны» отказался от общения с прессой, а все сказанное ранее его окружение объяснило не иначе как выплеском эмоций».

 

Автор сюжета: «Если вы когда-нибудь были в Чернигове, то наверняка знаете, что все дороги ведут к стадиону им. Гагарина. Ведь именно благодаря ФК «Десна» и ее президенту Алексею Савченко про Чернигов всю неделю говорила вся Украина. Если вы там не были, то обязательно туда съездите:  это красивый город. А так же, там есть место, которое претендует стать историческим для украинского футбола. За этим столом, где один из работников клуба переписывается с кем-то по аське, президент «Десны» сделал одно из самых громких, за последнее время, заявлений о подкупе судей в нашем футболе. Демонстрация видео пресс-конференции А. Савченко.

 

А. Савченко: «Играла не «Десна»,  играли мои бабки и мои амбиции, я вам скажу, что игра для меня стоила от 5 до 15 тыс. долларов. Я по фамилии могу назвать судей, которые получали от нас деньги, я пофамильно могу представить людей, которые давали деньги. И когда я перестал давать деньги, мы получили тот спортивный результат, который заслуживают эти футболисты».

 

Виктор Дердо, экс-глава Комитета арбитров: «На матче «Динамо» − «Заря» я встретился с представителем Комитета честной игры Игорем Кочетовым и в беседе с ним поинтересовался, как идет расследование, на что тот сказал, что вся эта информация была опровергнута».

 

Автор сюжета: «Виктор Дердо в прошлом году возглавлял Комитет арбитров ФФУ, а поэтому он один из тех, на кого бросили тень после заявления Савченко. Хотя, экс-главный арбитр Украины заявляет, что раньше и теперь о всех попытках подкупа судей он узнает из интернета».

 

Виктор Дердо: «О, всех вещах такого плана я узнаю либо из прессы, либо с того же интернета. Потом ты идешь и пытаешься общаться с человеком с одним, с другим и узнавать насколько это правда».

 

Автор сюжета: «Похоже, как и раньше всех снова пронесет. В руках у Дердо письмо от президента «Десны». В нем он просит прощение за свои некорректные высказывания и клянется, что претензий к судьям у него нет».

 

Виктор Дердо, цитирует письмо: «Я відповідально заявляю: у мене не має будь-яких претензій до суддів або інших функціонерів українського футболу. Я маю претензії виключно до себе та моїх помічників. Ще раз прошу вибачення за некоректність своїх висловів».

 

Игоря Кочетов, глава Комитета этики и честной игры: «Вот объяснительные от киевских арбитров, вот письмо, которое он отправил, а потом отозвал. Вот справки о беседе с ним. Вот все матчи, оценки, инспектора, где принимала участие «Десна».

 

Автор сюжета: «Игорь Кочетов председатель Комитета по этике и честной игре с гордостью показывает все материалы, собранные по «Делу Савченко». Письма президента «Десны» там же в папочке, но, не смотря на искреннее раскаяние Савченко, расследование собираются продолжить».

 

Игорь Кочетов: «Мы уже встречаемся с арбитрами, которые обслуживали выигрышные матчи, мы встретимся с представителями команд соперников. И вместе с тем, на сегодняшний день, все пленки матчей у нас есть, мы создаем экспертную комиссию, которая и сделает анализ. Этот, можно сказать, маленький скандал, не закончится в декларативном плане. Мы в обязательном порядке все исследуем».

 

Автор сюжета: «К самому Савченко претензий нет: во-первых, он извинился, во-вторых, он сам не платил. По словам Кочетова, Савченко признался в этом в личной беседе с ним, а конкретные суммы называл, видать, для пущего эффекта».

 

Игорь Кочетов: «Он сказал общую фразу, что платил, команда играла, но вместе с тем он платил и премиальные своей команде, своим помощникам, а вот как помощники распоряжались деньгами и имели ли они какое-то отношение к негативным сговорам с арбитрами и другими функционерами мы будем исследовать».

 

Автор сюжета: «В списке подозреваемых экс-наставник «Десны» Сергей Кучеренко, как заявил на скандальной пресс-конференции Савченко, у Кучеренко он изъял деньги из оборота».

 

Сергей Кучеренко, по телефону: «Я на откатах не работаю, как можно обдурить президента на откатах. Мы можем только в личной беседе расставить все точки над «І». Так я объясняю, называю выигрышные матчи, в которых команда играла вдесятером или два пенальти нам давали дома. Если нам помогали, то разве давали б по два пенальти в игре, а мы выиграли эту игру».

 

Автор сюжета: «На стороне своего бывшего наставника и голкипер Юрий Никитенко».

 

Ю. Никитенко: «Я уже с этим тренером 4 года работаю и такими делами он не занимался. У нас порядочный тренер».

 

Автор сюжета: «А вот с самим Савченко поговорить оказалось нереально. В приватном разговоре представитель «Десны» заявил, что лично Савченко общаться с прессой не будет. Кстати президент ПФЛ Равиль Сафиуллин сомневается в авторстве этого письма. Мол, максимум, что сделал Савченко − подписал его».

 

Р. Сафиуллин: «Я его хорошо знаю, я частенько общаюсь с ним. Производит впечатление нормального, солидного человека, как бизнесмена та и руководителя клуба. На вопрос случилось, не отвечу. Думаю, что что-то случилось, я пока молчу. Посмотрим на объективность работы комиссии честной игры».

 

Автор сюжета: «Сомнения в том, что результаты расследования «Дела Савченко» футбольная общественность получит, испытывает не одни президент ПФЛ, хотя может все будет не так уж плохо, и «Десна» будет гордиться чем−то еще, кроме золотой медали чемпиона СССР своего воспитанника О. Кузнецова».

 

Ведущий: «Как в том «Камеди клаб» видимо, что-то случилось. А если в целом, к списку кто убил Д. Кенедди, есть ли жизнь на Марсе, добавить теперь «Дело Савченко», думаю, ответа на вопрос получали ли деньги арбитры за победы «Десны» мы не услышим, то есть в принципе никакого ответа не получим».

 

3) Обзор матчей 13 тура УПЛ.

 

4) Интервью с директором отдела международных соревнований донецкого «Шахтера» Любошом Михелом.

 

5) Сюжет о том, что известные игроки и тренеры «Шахтера» оставили свои оттиски для будущего музея.

 

6) Обзор матчей очередного тура в европейских чемпионатах. В российской премьер-лиге чемпионом страны впервые, досрочно стал казанский «Рубин».      

                    

+++

 

3. Телерадіокомпанія «Київ»

 

 Програма «Новини тижневик», 03:40

 

1) Ведучий: «Уявімо собі суперсучасну арену зі сталі та скла. Таким можуть побачити кияни НСК «Олімпійський» після реконструкції. Німецька компанія, яка виграла тендер вже подала технічні та економічні обґрунтування. Їх вже погодила містобудівна рада. У початковому рішенні німецькі архітектори дотримались основної вимоги української сторони − зберегти історичне обличчя стадіону, а саме другий ярус».

 

Автор сюжету: «Олімпійський» почали готувати до Євро − 2012. Наразі з арени знімають все зайве, щоб скроїти новий, супер модний і багато функціональний костюм. Шитимуть його за німецькими лекалами. В середу закордонні зодчі представили проект. За ним стадіон матиме два яруси і нагадуватиме прозору чашу, основу якої складатимуть сталеві конструкції. Більшу частину планують засклити. Вітчизняні архітектори такого варіанту не відкинули, але хотіли б трохи змінити, мовляв, якщо склити то всю конструкцію».

 

Василь Присяжнюк, головний архітектор м. Києва: «В першу чергу як архітектора мене хвилює поліпшення архітектурного вигляду самої будівлі. Можливості для цього дійсно є. Я думаю, що німецька компанія разом з українськими архітекторами зроблять все, щоб поліпшити архітектуру стадіону».

 

Автор сюжету: «Представлений проект розрахований на 50 − 60 тис. глядачів. Вхід на нижній та верхній ярус з двох галерей, які кільцем опоясуватимуть стадіон. На першому рівні розмістять ВІП-зону, у цоколі буде комерційна зона і приміщення для преси. На вимогу УЄФА передбачили додаткові шляхи евакуації. Тепер вони розходяться у чотирьох напрямках. В тім, наразі не дають можливість покинути стадіон менш ніж за 20 хвилин, тоді як євро-стандарти передбачають 7-10 хвилин».

 

Крістіан Гофман, директор компанії «GMP»: «Глядачі з верхнього ярусу покидатимуть стадіон на Черепанову гору тільки з східної та південної частин стадіону, інші глядачі виходитимуть звичними шляхами».

 

Автор сюжету: «Щодо безпеки, то стадіон може отримати трирівневу систему контролю. Ще на підступах до стадіону охорона перевірятиме квитки, на вході в приміщення наявність заборонених предметів, останній контроль треба буде пройти на вході в сам сектор. Концептуальний проект Містобудівна рада ухвалила. В тім, у кінцевому результаті архітектори планують бачити поліпшений фасад стадіону, та як арена прислужиться киянам після чемпіонату. Рецензенти хочуть також знати, як ув’яжеться нова будівля з архітектурним ансамблем прилеглої території і головне: мають врахувати гідрогеологічні особливості території».

 

Сергій Драч, заступник міністра сім’ї, молоді та спорту: «Плануємо перенести колектор за територію стадіону. Ви бачили, тепломережа вже демонтується».

 

Автор сюжету: «Реконструкцію стадіону вже оцінили в 303 млн. доларів. Генпідрядника визначать на тендері 26 листопада»

Підписатися на новини