Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

Шевченко остался доволен проведенным заседанием с поляками

Komitet12.org.ua

29.10.08

Первый заместитель министра транспорта и связи Украины Василий Шевченко остался доволен проведенным заседанием на тему «Развитие транспортных сообщений и приграничной инфраструктуры в контексте подготовки к проведению финальной части чемпионата Европы по футболу 2012» с польскими коллегами.

Заседание прошло вчера в Донецкой облгосадминистрации в рамках IХ Форума «Украина-Польша», передает корреспондент ЧЕ-12.

«Я доволен проведенной встречей с польскими коллегами. Нам главное дать рекомендации четкие, то есть рекомендации, что делать государственной исполнительной власти», − сказал он.

Также замминистра отметил, что у украинской стороны есть опыт, проводятся встречи с польскими коллегами, но пока результата нет. «Мы хотим ускорить результат, и его можем мы ускорить одним путем стимулируя польскую и украинскую сторону», − пояснил В.Шевченко.

В ходе заседания стороны обсудили вопросы о строительстве приграничных путей и сетей, сотрудничества на польско-украинской границе, говорили и о проблемах сотрудничества между правительством Польши и Украины в авиационной политике.

Польские гости проинформировали о состоянии дорог, которые находятся на приграничной территории. В частности, это дорога №28 граничного перехода в Медиках, автострада №4 в Карцеве, государственная дорога 84 с переходом в Красчинку, а также экспресс дороги С17 и С12.

Говоря о граничном переходе в Медиках, являющийся вторым по величине и важности приграничным переходом Польши с Украиной, было отмечено, что через него будет происходить движение во время проведения Евро2012. Эту дорогу, по словам замминистра инфраструктуры Республики Польша Янковски Мачей «планируется перестроить в 2010-2011 годах, проект которой записан в программе строительства государственных дорог».

Также, продолжил он, планируется строительство дороги А4 в Корчобе. Полное строительство этой части дороги предусматривается к маю 2010 года. Кроме того, будет задействована дорога 84, ею смогут воспользоваться физлица на легковых автомобилях и полугрузовые машины, переход в Хребетном, приграничный переход в Дорахузки.

В свою очередь, украинская сторона отметила, что автомобильное сообщение между странами осуществляется через 7 пунктов пропуска. Часть работ по дорогам будет проводиться после 2008 года. Украина также проводит большую работу по реконструкции пунктов пропуска.

+++

До Євро-2012 у Львові створять «Європейський дім зустрічей»

Zaxid.net

29.10.08

Представники влади Львова та Вроцлава обговорили ініціативу створення у Львові «Європейського дому зустрічей», який має стати місцем співпраці та обміну досвідом між громадськими організаціями та владою міст-партнерів, − повідомив 29 жовтня під час прес-конференції директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олекса Побурко.

За словами Олекси Побурка, міська влада Львова вже розглядає перелік будинків, в яких може бути засновано «Європейський дім зустрічей». «Однак наразі треба визначити юридичний статус цих будинків, потім − відремонтувати обраний будинок, виселити з нього діючі там структури. Тому, гадаю, такий дім у Львові з’явиться не раніше, як за півроку», − розповів Олекса Побурко.

Фінансування проекту, як стверджує чиновник, здійснюватиметься Львовом, Вроцлавом, а також іншими містами, які буде залучено до співпраці. «Також до підготовки у Львові волонтерів та медиків до Євро-2012 ми хочемо залучити міста, які приймали Євро-2008 та Чемпіонат світу з футболу 2006 року», − зауважив О.Побурко.

Як розповів присутній на прес-конференції координатор проекту з польської сторони Томаш Ніцак, робота дому буде здійснюватися в таких напрямках: європейська інтеграція, розбудова громадянського суспільства, співпраця між регіонами України та Польщі, інтеграція неповносправних у суспільство, розвиток медицини та волонтеріату, обмін дослідом в цих сферах у межах підготовки до Євро-2012 тощо.

+++

Український футбол цілком залежний від Суркісів і Ахметова

Champion.com.ua

29.10.08

Якщо Суркіси і Ахметов в Україні відійдуть від гри, багато бажаючих встати на їх місце не знайдеться. У цьому переконаний відомий футбольний агент Шандор Варга, який в інтерв'ю виданню «Советский спорт» прокоментував можливі наслідки світової фінансової кризи для футболу.

«Футбол всієї Східної Європи в небезпеці. Футбол в Східній Європі, в Україні зокрема не вбудований в економіку, не розвивається за ринковими законами. На ньому не можна заробляти. І це проблема», − вважає Варга.

+++

Віктор Корж: «У цей скрутний для нашої держави час фінансування підготовки до Євро-2012 нинішньою владою в черговий раз покладено на центральний та місцеві бюджети, тобто − на плечі громадян України»

Partyofregions.org.ua

29.10.08

Коментуючи нинішній стан підготовки до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, міністр у справах молоді і сім’ї Опозиційного уряду Віктор Корж зокрема зазначив:

− Нещодавно переважна більшість населення України стала свідками звернення Ю.Тимошенко у якому продемонстровано «ґрунтовний аналіз» щодо знання та стану економіки багатьох країн світу, вживаючи яскраві епітети відносно економічної катастрофи, яка поглинула світ. Проте, ні про закриття низки стратегічних для економіки нашої держави підприємств, скорочення випуску металургійної продукції, заморожування соціальних виплат та вкладів мільйонів громадян та інші наслідки, що очікують Україну внаслідок недбалого керування, головний урядовець навіть і не згадала.

Водночас, останнім часом від урядовців ми чуємо, що Євро-2012 відбудеться в Україні за будь яких умов, а фінансова криза ніяким чином не вплине на успішну підготовку до проведення фінальної частини європейської футбольної першості.

При здійсненні аналізу останніх рішень, прийнятих урядом, який розповідає, як він буде захищати населення України в умовах «цунамі, Армагеддону» та інших катастроф, привертає увагу те, що видатки по Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні Євро-2012 з футболу збільшені на 6 млрд. грн. за рахунок Державного бюджету, і на 10,5 млрд. грн − за рахунок місцевих бюджетів.

Слід наголосити, що у світовій практиці такі масштабні заходи усі країни намагаються провести за рахунок залучення інвестицій, а не за рахунок громадян. Саме цього прагнули представники Партії регіонів (В. Корж, В. Коновалюк, Р. Сафіуллін), коли ще навесні цього року внесли постанову щодо проведення парламентських слухань із зазначеного питання та законопроекти (Б. Колесніков, І. Прасолов) щодо внесення змін до деяких законодавчих актів з питань Євро-2012, зокрема, щодо:

− розширення джерел фінансування заходів щодо підготовки до проведення чемпіонату шляхом збільшення доходів бюджетів приймаючих міст;

− створення сприятливих умов для залучення інвесторів до будівництва (реконструкції) готелів, житлових будинків для тимчасового проживання туристів під час чемпіонату, будівництва нових автомобільних доріг загального користування, а також об’єктів аеропортів, задіяних у проведенні чемпіонату;

− вдосконалення системи державного управління щодо підготовки до проведення чемпіонату та інші.

Окрім цього хотів би нагадати, що у парламенті знаходиться законопроект про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг, прийнятий у першому читані 2 березня 2007 року, внесений урядом В.Януковича.

У той же час існуючі у Верховній Раді три урядові законопроекти за своїм змістом є другорядними і не зможуть змінити ситуацію на краще. Не виконала влада і взятих на себе зобов‘язань щодо інвестиційної привабливості проекту Євро-2012, у тому числі − в частині створення єдиного інвестиційного вікна для потенційних інвесторів.

За популістськими заявами уряд давно забув відповідати за кожне слово та свою бездіяльність.

Прикро також, що у цей скрутний для нашої держави час фінансування підготовки до Євро-2012 нинішньою владою в черговий раз покладено на центральний та місцеві бюджети, тобто − на плечі громадян України − замість соціальних виплат.

+++

У Києві проходить семінар на тему «Євро-2012 − організація безпеки»

  

Михайло Мельник

Укрінформ

29.10.08

У столичному Будинку футболу проходить семінар на тему «Євро-2012 − організація безпеки». Захід проводиться Федерацією футболу України спільно з Бюро делегата німецької економіки, повідомляє УКРІНФОРМ.

  

Учасниками семінару з української сторони стали президент ФФУ Григорій Суркіс, представники організаційних регіональних комітетів «Євро-2012» м. Києва, Донецька, Львова, Дніпропетровська, Одеси та Харкова, а також фахівці МВС, СБУ, Мінсім'їмолодьспорту, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року та інші.

  

З німецької сторони до заходу долучились провідні спеціалісти з питань безпеки та економіки.

  

Головною метою семінару є налагодження фахового діалогу між українськими та німецькими спеціалістами на тему організації безпеки під час проведення спортивних та видовищних заходів фінальної частини футбольного чемпіоната Європи-2012 на базі німецького досвіду проведення першості світу-2006.

  

Передбачається, що такі семінари пройдуть також у Німеччині. 

+++

Міськрада Києва схвалила німецький план реконструкції «Олімпійського»

Kyiv.proua.com

29.10.08

Містобудівна рада Києва схвалила розроблене архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und parthne (Німеччина) техніко-економічне обґрунтування реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський».

Про це сказав голова міськради, головний архітектор Києва Василь Присяжнюк на засіданні міськради після презентації ТЕО, передають «Українські новини».

«Ще багато роботи у замовника і проектувальника... але в цілому ми підтримуємо і схвалюємо концепцію проекту техніко-економічного обґрунтування реконструкції НСК «Олімпійський», − сказав Присяжнюк.

За його словами, міськрада рекомендуватиме це ТЕО для подальшого узгодження і затвердження Кабінетом Міністрів.

За словами архітектора GMP Крістіана Гоффманна, розроблене ТЕО враховує основні умови, поставлені УЄФА щодо реконструкції стадіону для підготовки його до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Серед цих вимог УЄФА − збереження верхнього ярусу стадіону і забезпечення безпечної евакуації його глядачів.

Таким чином, згідно з ТЕО, евакуація глядачів проводитиметься на прилеглі до стадіону вулиці − Червоноармійську (Велику Васильківську), Дімітрова, бульвар Лесі Українки і в Лабораторний провулок.

За словами Гоффманна, ТЕО реконструкції стадіону припускає використання підземних площ поряд з ним для організації парковки орієнтовно на 400 місць, якою користуватимуться VIP-гості, а наземні парковки має облаштувати місто в радіусі 1,5 км від стадіону.

Нульовий рівень (цокольні приміщення) використовуватиметься як комерційна зона, для журналістів і спортивних приміщень та команд.

У нульовому рівні архітектори планують зберегти існуючий італійський дворик, накривши його склом.

У наступних двох ярусах розташовуватимуться трибуни, зокрема для VIP-гостей, і 2 галереї навколо всієї чаші стадіону, які використовуватимуться для заповнення стадіону глядачами, а також для евакуації.

ТЕО передбачає будівництво сталевих конструкцій із заскленням для накриття всіх сидячих місць, яке утворюватиме безпосередньо над футбольним полем відкритий простір, тобто саме поле буде просто неба.

Обговорюючи ТЕО, члени міськради висловили думку, що скляна геометрична конструкція по периметру чаші стадіону дуже суха і потребує доопрацювання.

Архітектори вважають, що проектувальникам необхідно продумати подальше використання стадіону і прилеглих площ після ЧЄ-2012.

У зв’язку з цим, резюмуючи обговорення, Присяжнюк висловив низку рекомендацій архітекторам GMP.

Серед цих рекомендацій − визначення разом з Київміськадміністрацією концепції використання прилеглих територій, зокрема під’їздів і підходів до стадіону, доопрацювати архітектурне вирішення форми накриття глядацьких місць.

Крім того, міськрада рекомендувала проектувальникам врахувати гідрологічні умови території, визначити раціональне використання приміщень і простору з урахуванням комерційної складової і чітко визначити остаточну місткість стадіону.

За словами Гоффманна, загальна місткість стадіону складає 72 тис. глядачів, проте УЄФА віднімає від загальної місткості кількість місць з перешкодами в полі зору, і таким чином «чиста» кількість місць складає 52 тис. глядачів.

Як повідомлялося, GMP von Gerkan, Marg und parthne оцінює вартість проектних робіт з реконструкції НСК «Олімпійський» у 30 млн. доларів.

+++

Александр Давыдов: «Пассажиру все равно, а государству − нет!»

Segodnya.ua

29.10.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Глава Госавиаадминистрации Украины Александр Давыдов рассказал «Сегодня» о том, сколько получают водители лайнеров и почему у нас так дорого летать.

− Как украинские аэропорты готовятся к Евро-2012?

До конца года от немецкой компании «Аэропорт Консалтинг Партнерс» (Германия) мы получим план, касающийся девяти главных воздушных ворот страны, включенных в систему Евро-2012. Это два киевских аэропорта − «Борисполь» и «Жуляны», а также Одесса, Донецк, Днепропетровск, Львов, Харьков, Луганск и Симферополь. Аэропорт «Запорожье» рассматривается как запасной для Донецка, Днепропетровска и Харькова, на него тоже пойдут бюджетные деньги.

Согласно плану, аэропорт «Борисполь» будет транзитным аэропортом-хабом, через него будет идти поток транзитных пассажиров (до 2012—2014 гг. там должны появиться три новых терминала), аэропорт Харьков будет связан с Европой, Россией и возможно, Ближним Востоком, иногда напрямую, иногда через «Борисполь». Аэропорты Донецк и Днепропетровск расположены рядом, однако они охватывают большую численность населения, поэтому у них будет большая роль во внутренних перевозках (до 30—50% пассажиропотока внутри Украины) и также в подстыковке с «Борисполем». Программа покажет, будет ли увеличиваться пассажиропоток между Украиной и Европой, нужна ли в «Борисполе» третья взлетная полоса, сможет ли Донецк, где строят сейчас мощную взлетную полосу, стать восточным грузовым хабом, можно ли из аэропорта «Узин» сделать логистический узел для грузоперевозок.

Планируется строительство в «Борисполе» железнодорожной станции до 2012 года, которая будет связывать аэропорт с Дарницким вокзалом, а в перспективе и с аэропортом «Жуляны» и метро. Кроме того, я надеюсь, будет изменена система доставки пассажиров в Борисполь, нам нужен нормальный автобусный перевозчик и нормальные такси.

− «Бомбил» аэропортовских разгоните?

− Это просто мафия, водители тянут пассажиров за руку к автомобилю. Это нужно передать в частные руки через тендер, в том виде, как это сейчас происходит, это портит имидж страны.

− Какие лоу-кост авиакомпании собираются появиться в Украине в ближайшее время?

− Со стороны самых крупных перевозчиков лоу-кост, таких, как Ryanair и Easyjet, интерес к нашему рынку есть, они хотят начать летать к нам в преддверии Евро-2012. Easyjet уже готова с нами встречаться и проводить переговоры по полетам в Украину. В следующем году компания Germania Express будет выполнять рейсы из Харькова в Дюссельдорф. Кроме того, «Эйр Арабия» собирается к летнему расписанию-2009 создать в Украине компанию, которая будет летать на внутренних рейсах и в Европу на новых самолетах А-320.

В этом году будут переговоры еще с тремя низкобюджетными авиакомпаниями, названия которых я назвать пока не могу. Но тут возникает вопрос регуляции рынка, если к нам начнут летать иностранные компании, а наши летать не будут, то деньги наших граждан и налоги будут уходить за границу.

− Да мне как пассажиру, знаете ли, это абсолютно все равно, я хочу летать дешево!

− Государству не все равно. Мы хотим, чтобы они основывали в Украине свои компании, чтобы они выполняли социальные полеты в Украине, рейсы, где прибыль не так высока или вообще отсутствует. Пока наш рынок не совсем открыт, но мы готовимся к тому, чтобы либерализировать его полностью к 2012 году. В 2009 году Украина подпишет соглашение об «открытом небе» между Украиной и Европой, однако оно будет предусматривать переходный период. Если мы сразу откроем воздушное пространство, то учитывая монопольное положение некоторых наших компаний, они вряд ли смогут выдержать конкуренцию.(…)

+++

Для проведения финальной части Евро-2012 Украине необходимо 7 млрд долл., − В.Ющенко

Rbc.ua

29.10.08

Для проведения финальной части Евро-2012 Украине необходимо 7 млрд долл. Об этом Президент Украины Виктор Ющенко заявил на IX форуме «Украина-Польша» в Донецке, передает корреспондент РБК-Украина. «Это большой тест как для власти, так и для городов, которые принимают финальную часть Евро-2012. Но вместе с тем, я не могу сказать, что нас удовлетворяет состояние визового режима (с Польшей), порядок малого приграничного движения, эта процедура нуждается в серьезной ревизии … Я чувствую, сколько власти нужно сделать в этом направлении, мы работаем над этим, понимаем, какая ответственность на двух сторонах», − сказал глава государства.

+++

Україна та Польща відстоюватимуть у ЄС право реалізувати в повному обсязі угоду про малий прикордонний рух між країнами − Віктор Ющенко

Костянтин Соловчук, Олександр Хорольський

Укрінформ

29.10.08

Україна та Польща відстоюватимуть у ЄС право реалізувати в повному обсязі угоду про малий прикордонний рух між країнами. Про це заявив на ІХ економічному форумі «Україна-Польща», який проходить у Донецьку за участю Президента Польщі Лєха Качинського, Президент України Віктор Ющенко.

«Ми виступаємо за якнайшвидшу реалізацію угоди про малий прикордонний рух, попри дуже важку дискусію з ЄС. Ми спробуємо захистити 50-кілометрову зону прикордонного руху. А далі думатимемо, як розв'язувати цю проблему в Брюсселі за допомогою польських партнерів», − наголосив глава держави.

При цьому Віктор Ющенко пов'язав проблему малого прикордонного руху з переліком питань, необхідних для вирішення в ході підготовки до Євро-2012.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

Вівторок, 28.10.08 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 23:00

 

1) У вівторок, вдень у Києві відбувся перший поєдинок 1/8 фіналу Кубка України з футболу − «Оболонь» приймала «Ворсклу».

 

Відкрили рахунок в матчі господарі поля зусиллями Ониська на 14-й хвилині. Але раділи нечисленні прихильники «Оболоні» недовго, вже через три хвилини Кулаков зрівняв рахунок у матчі.

 

В середині першого тайму кияни залишилися в десятьох. Проте надалі на поле йшла рівна боротьба і все йшло до нічиєї. Але на 78-й хвилині після штрафного полтавчан автор першого гола у матчі Павло Онисько зрізав м'яч у власні ворота.

 

Після пропущеного гола «Оболонь», замість фінального штурму, просто розклеїлася і пропустила ще два м'ячі. «Добили» «пивоварів» Кравченко і Сачко.

 

Післяматчеві коментарі головного тренера полтавської «Ворскли» Миколи Павлова.

 

2) Фрагменти тренування київського «Динамо» напередодні матчу 1/8 Кубка України з луганською «Зорею».

 

Коментарі головного тренера Юрія Сьоміна та гравців «Динамо» Артема Мілевського, Олександра Алієва та Станіслава Богуша.

 

3) Представник податкової служби Польщі повідомив, що деякі рахунки футбольної федерації заморожено у зв'язку з несплатою нею податків на суму 10 мільйонів злотих (3,2 мільйона доларів).

 

Рахунки заморожені за три дні до виборів керівного складу федерації, які пройдуть у четвер, 30 жовтня.

 

Нагадаємо, що на початку жовтня уряд Польщі відправив у відставку керівництво федерації футболу на чолі з Міхалом Лісткевичем у зв'язку з розслідуванням справи про корупцію у цій організації.

 

Фігурантами справи вже є 153 особи − члени Асоціації футболу Польщі, тренери, судді, гравці і представники клубів. Затриманий навіть колишній тренер збірної Польщі Януш Войчік.

 

За правилами ФІФА, уряди країн не повинні втручатися у справи національних футбольних федерацій. У зв'язку з цим 6 жовтня ФІФА попередила Польщу, що може позбавити її права брати участь у відборі до ЧС-2010. Проте пізніше сторони дійшли компромісу.

 

4) Видатний словацький арбітр Любош Міхел відгукнувся на пропозицію донецького «Шахтаря» очолити відділ міжнародних змагань і вже підписав контракт з клубом. Департамент, який очолив Міхел відповідатиме за всі організаційні аспекти участі донецького клубу у євро турнірах.

 

Коментарі Любоша Міхела.

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна-спорт», 01:00

 

1) У вівторок, 28 жовтня, був зіграний перший матч в 1/8 Кубку України з футболу. Полтавська «Ворскла» довела свою перевагу у  класі над першоліговою «Оболонню», розбивши «пивоварів» з рахунком 1:4.

Коментарі головного тренера «пивоварів» Юрія Максимова.

 

2) Фрагменти прес-конференції нового головного тренера лондонського «Тотенхема» Гарі Реднаппа.

 

3) ФІФА застрахувала Чемпіонат Світу − 2010 року у ПАР і 2014 у Бразилії на випадок їх зриву. Сума страхування становить 650 млн. доларів. Розповсюджується у разі перенесення матчів чи термінів проведення футбольних першостей. Проте можливі причини зриву чемпіонатів чітко окресленні. На випадок терористичних актів, природних катаклізмів, війн, епідемій і військових переворотів. Ідея не нова ФІФА страхує усі свої турніри з 1998 року. 

 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 06:25

1) Першим учасником 1/4 Кубка України з футболу стала полтавська «Ворскла», яка з рахунком 4:1 в Києві переграли першолігову «Оболонь».

 

2) Анонс інших матчів 1/8 Кубка України. 

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 19:25

 

1) Словак Любош Міхел підписав контракт з донецьким «Шахтарем». Відповідно до нього один з найавторитетніших арбітрів сучасного футболу стане директором відділу міжнародних змагань донецького клубу.

 

Коментарі генерального директора «Шахтаря» Сергія Палкіна: «Мы играем в Лиге Чемпионов или Кубке УЕФА проходит очень много международных встреч и на этих встречах необходимо иметь европейское лицо, чтобы нас лучше понимали».

 

Коментарі Любоша Міхела.

 

2) Анонс матчів 1/8 Кубка України.   

 

+++

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 19:10

1) Першим учасником 1/4 Кубка України з футболу стала полтавська «Ворскла», яка з рахунком 4:1 в Києві переграла першолігову «Оболонь».

 

2) Один з найавторитетніших футбольних арбітрів світу переставлятиме український клуб на усіх закордонних турнірах.

 

За укладеним із “Шахтарем” контрактом відомий словацький екс-рефері, Любош Міхел, обійматиме посаду директора міжнародних змагань. До яких, зокрема, відноситимуться поєдинки Ліги Чемпіонів, Кубка УЄФА та всілякі турніри, у яких братимуть участь усі команди футбольної академії “гірників”.

 

Допомогти іменитому арбітру на новому місці мають величезний досвід роботи у ФІФА та УЄФА і знання чотирьох мов, зокрема, і російської.

 

А от щодо Хуанде Рамоса, то його в “Шахтар” поки ніхто не кликав. Про це офіційно заявили представники чемпіона України.

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 20:25

 

1) Відеоогляд стартового матчу 1/8 Кубка України, в якому зустрічались київська «Оболонь» та полтавська «Ворскла». Зустріч завершилась перемогою футболістів «Ворскли» з рахунком 4:1.

 

Коментарі головного тренера «Оболоні» Юрія Максимова та «Ворскли» Миколи Павлова.

 

+++          

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 19:10

1) Огляд стартового матчу 1/8 Кубка України. Столична «Оболонь» на своєму полі була розгромлена полтавською «Ворсклою» з рахунком 4:1.

Післяматчеві коментарі головного тренера «пивоварів» Юрія Максимова та тренера «ворсклян» Миколи Павлова. 

+++

8. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 20:30

 

1) Відеоогляд матчу 1/8 Кубка України, в якому зустрічались київська «Оболонь» та полтавська «Ворскла». Зустріч завершилась перемогою футболістів «Ворскли» з рахунком 4:1. За «пивоварів» відзначився Онисько, а за «ворсклян»: Кулаков, Кравченко, Сачко та автогол Ониська.

+++

10. Телерадіокомпанія «Ера»

 

Програма «Спорт», 23:30

 

1) Огляд стартового матчу 1/8 Кубка України. Столична «Оболонь» на своєму полі була розгромлена полтавською «Ворсклою» з рахунком 4:1.

 

2) ФІФА вірить у ПАР. Президент організації З. Блаттер знову запевняє всю футбольну громадськість у готовності ПАР провести ЧС − 2010. Він впевнений: будівництво стадіонів завершать вчасно, готелі зможуть прийняти вболівальників зі всього світу, а сам мундиаль буде безпечний для кожного, адже на турнірі будуть застосовані такі ж засоби безпеки, що і на Олімпіаді в Пекіні.

 

3) Лондонський «Тотенхем» очолив англійський спеціаліст Г. Реднапп. Реднапп заявив, що першочерговим завданням для його команди − можливість залишитися в прем’єр-лізі. Наразі «шпори» мають 5 очок та останнє місце у турнірній таблиці.

Підписатися на новини