Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

В Одессе на стадионе «Черноморец» нашли бомбу

Reporter.com.ua

20.10.08

Пиротехники МЧС обезвредили 18 октября авиационную бомбу времен Великой Отечественной войны, найденную на стадионе «Черноморец» в Приморском районе Одессы.

Об этом «Репортеру» сообщил инспектор Центра пропаганды главного управления МЧС Украины в Одесской области Сергей Шморгал.

Бомбу «ФАБ-100» нашли около 11 утра, во время проведения земельных работ на главной арене стадиона в парке им. Шевченко.

Бомба находилась у ограды спортивной арены, со стороны моря.

В настоящее время пиротехническая группа МЧС обезвредила опасную находку.

+++

У Вроцлаві розпочався Другий польсько-український форум з питань Євро-2012

Юрій Банахевич, Уляна Либа

Укрінформ

20.10.08

Другий польсько-український економічний форум «Економічні шанси для Польщі та України у світлі Євро-2012» розпочався сьогодні у Вроцлаві, передають кореспонденти УКРІНФОРМу.

Відкриваючи захід, віце-прем'єр-міністр Польщі, міністр внутрішніх справ і адміністрації Гжегож Схетина наголосив, що Євро-2012 є великою метою і великою мрією, яку Польща реалізуватиме спільно з Україною. «Разом ми розпочали цей шлях, і після спільної перемоги (отримання права проводити Євро-2012. − УКРІНФОРМ.) знаємо, що подія 2012 року буде успішною лише у випадку, коли ми разом пройдемо підготовку і разом радітимемо перемозі», − зазначив він.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний посол України в Польщі Олександр Моцик підкреслив, що Євро-2012 є унікальним історичним шансом для Києва та Варшави. «Дві країни − одна команда!» − це гасло повинно стати головним у підготовці наших держав до чемпіонату Європи 2012 року», − зазначив дипломат.

Під час форуму польські та українські підприємці мають намір напрацювати спільні рекомендації та рішення, які сприятимуть підготовці обох країн до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

У форумі з українського боку також беруть участь делегації Львівської, Донецької та Дніпропетровської областей. Загалом для участі в ньому прибуло близько 100 представників з України.

+++

У Польщі перші стадіони до Євро-2012 будуть готові у Познані та Кракові

Юрій Банахевич, Уляна Либа

Укрінформ

20.10.08

Перші стадіони до Євро-2012 у Польщі будуть готові у Познані та Кракові. Їх планують здати в експлуатацію в середині 2010 року. Про це під час Другого польсько-українського економічного форуму «Економічні шанси для Польщі та України у світлі Євро-2012» повідомив голова Спілки «PL.2012» Марчін Херра, передають кореспонденти УКРІНФОРМу.

За його словами, стадіони у Познані та Кракові потребують найменше роботи, оскільки там необхідно провести тільки модернізацію споруд.

Наступні стадіони будуть закінчені у Гданську та Вроцлаві − до кінця 2010 року. Останніми планують здати спортивні споруди у Варшаві та Хожуві − до кінця 2011 року.

«У нас робота йде на повну потужність, і ми вкладаємось у графіки», − зазначив Марчін Херра.

Він також нагадав, що у Польщі є чотири основні міста для проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році − Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. «Але з Краковом та Хожувом (резервні міста. − УКРІНФОРМ.) ми працюємо як з рівними містами, які можуть прийняти Євро-2012», − додав голова Спілки «PL.2012».

+++

До Євро-2012 від Варшави до Донецька можна буде дістатися за 18 годин

Юрій Банахевич, Уляна Либа

Укрінформ

20.10.08

Налагодження дієвої роботи пунктів перетину на українсько-польському кордоні є одним із пріоритетних завдань підготовки до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні під час Другого польсько-українського економічного форуму “Економічні шанси для Польщі та України у світлі Євро-2012” заявив голова Спілки “PL.2012” Марчін Херра, передають кореспонденти УКРІНФОРМу.

“До Євро-2012 відстань від Варшави до Донецька маємо долати автомобілем за 18 годин”, − поінформував він. М.Херра додав, що це питання детально розглядалося у Києві під час засідання українсько-польського Комітету з питань підготовки та проведення Євро-2012.

Як зауважив керівник “PL.2012”, проблема перетину українсько-польського кордону є комплексною, оскільки стосується питань законодавчого характеру, візового регулювання, загального обслуговування тощо.

Віце-прем'єр-міністр, міністр внутрішніх справ та адміністрації РП Гжегож Схетина висловив переконання, що до 2012 року Україна та Польща встигнуть спільно побудувати нові пункти пропуску на кордоні та забезпечити швидкий перетин кордону вболівальниками.

+++

Підготовка до Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ

Укрінформ

20.10.08

Зарубіжні ЗМІ впродовж минулого тижня продовжували відстежувати питання підготовки України й Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє УКРІНФОРМ. Значну увагу закордонних мас-медіа викликали проекти будівництва стадіонів у Варшаві, Львові, Донецьку, а також можливий вплив глобальної фінансової кризи на зусилля майбутніх господарів Євро-2012.

Так, Польська агенція преси (PAP) інформує, що будівництво Національного стадіону у Варшаві в контексті підготовки до Євро-2012 «випереджає графік, і перший етап робіт може завершитися раніше від запланованого терміну». Агентство цитує слова міністра спорту й туризму Польщі Мірослава Джевєцького, який сказав, що в жовтні розпочнеться конкурс на другий етап будівництва об'єкту, який завершиться за півроку. Орієнтовна сума коштів, необхідних для виконання робіт, за словами міністра, наразі не визначена, оскільки світова економічна криза вплинула на вартість деяких видів будівельних матеріалів і послуг.

Голова Спілки “PL.2012” Марчін Херра також позитивно оцінив процес проведення робіт на місці спорудження Національного стадіону, зазначив автор публікації. “Це свідчить, що все дійсно відбувається за графіком. У Варшаві триває будівництво, у Гданську та Вроцлаві є дозвіл і проходять тендери, маємо проект наступної частини модернізації стадіону в Хожові. У Познані та Кракові також докладаються зусилля”, − зауважив Марчін Херра.

PAP акцентує увагу на питанні можливого впливу глобальної фінансової кризи на підготовку Польщі та України до чемпіонату Європи з футболу. У зв'язку з цим Польська агенція преси проведе 23 жовтня прес-конференцію “Чи виграє бізнес в Євро-2012?” На зустріч із журналістами запрошені чиновники, які відповідають за підготовку польських міст до ЧЄ, а також керівники міністерства спорту, інфраструктури, інших державних установ, що опікуються питаннями підготовки до чемпіонату. У прес-конференції очікується також участь Надзвичайного і Повноважного посла України в РП Олександра Моцика.

Будівництво спортивних об'єктів в Україні зацікавило “РИА Новости”. Зокрема, російське інформагентство звертається до питання підготовки Донецька до Євро-2012 на фоні загострення ситуації на будівельному ринку України. “Будівництво об'єктів до Євро-2012 у Донецьку продовжується, заморожених проектів немає”, − цитує видання слова міського голови Донецька Олександра Лук'янченка.

На сьогодні є питання, пов'язані з тим, що немає продажу комерційного житла. У зв'язку з цим ціла низка організацій Донбасу зараз планує припинити проекти саме цього виду будівництва, пише автор публікації. Водночас він відзначив, що проблема не стосується підготовки Донецька до Євро-2012. Нині ведеться будівництво стадіону «Донбас-арена”, а також кількох нових готелів, що приймуть вболівальників майбутнього європейського футбольного форуму.

Деякі західні ЗМІ порушують тему можливих наслідків відмови австрійської компанії «Alpine” від участі у проекті будівництва стадіону у Львові, а також нагадують про те, що УЄФА вже менш ніж за рік вирішуватиме, які стадіони та міста України й Польщі прийматимуть матчі.

+++

Інформаційне забезпечення Євро-2012 має посилюватися

Олег Олійник

Укрінформ

20.10.08

В Україні має діяти єдиний інформаційний простір з питань підготовки та проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Це відзначив генеральний директор Національного інформагентства УКРІНФОРМ Віктор Чамара на засіданні колегії Держкомтелерадіо, де обговорювалися питання інформаційного супроводження Євро-2012 .

Він наголосив, що нерідко ситуація навколо Євро-2012 використовується деякими чинниками суспільного життя «у власних корпоративних інтересах». Це створює у громадськості певне нерозуміння того, які позитиви отримає Україна від реалізації права на проведення Євро-2012.

В.Чамара повідомив, що відповідно до урядових рішень Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Київській, Одеській, Харківській обласним та Київській міській держадміністраціям доручено утворити регіональні інформаційні центри до Євро-2012.

За його словами, в УКРІНФОРМі підготовлено проект методичних рекомендацій щодо створення і діяльності таких центрів. Їх робота, зазначив В.Чамара, сприятиме системному інформуванню громадськості нашої країни та європейської спільноти з питань підготовки до Євро-2012, формуванню позитивного іміджу України.

Колегія Держкомтелерадіо схвалила проект методичних рекомендацій і рекомендувала Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Київській, Одеській, Харківській обласним та Київській міській держадміністраціям врахувати їх у процесі створення регіональних інформцентрів.

+++

Підготовку пунктів пропуску на кордоні до «Євро-2012» координує Тарас Козак

Zik.com.ua

20.10.08

У Державній митній службі України роботу з підготовки до «Євро-2012» координує заступник голови Держмитслужби Тарас Козак. Нещодавно Федерація футболу України внесла пропозицію вивести Тараса Романовича на рівень національного координатора з питань підготовки пунктів пропуску до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи-2012 року з футболу. Про це заявила сьогодні, 20 жовтня, власкору ЗІКу заступник начальника Департаменту ресурсного забезпечення, капітального будівництва та експлуатації об’єктів митної інфраструктури − начальник служби стратегічного планування розвитку митної інфраструктури ДМСУ, яка водночас є заступником керівника робочої групи з підготовки та реалізації заходів Державної митної служби України з питань проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, − Ольга Особа.

З її слів, Державна митна служба України активно готується до великого футбольного дійства, що має відбутися в Україні та Польщі в 2012 році. Фахівці вносять зміни до нормативно-правових актів, щоб забезпечити гарантії, які Україна надала Європейській футбольній асоціації. Митники будують та відкривають нові пункти пропуску, розбудовують та модернізують існуючі. Налагоджено тісну співпрацю з іншими державними та громадськими інституціями для синхронізації дій та спільного подолання проблем, що виникають. Відбувається також конструктивний діалог з представниками митних органів сусідніх держав.

Держмитслужба розробила відповідну документацію для включення пунктів пропуску до Генерального плану об'єктів інфраструктури, що будуть задіяні під час фіналу «Євро-2012». Це дозволить і Федерації футболу України, і Нацагентству та іншим державним чи громадським інституціям моніторити процес будівництва та реконструкції пунктів пропуску.

Нещодавно у Луцьку відбулося засідання українсько-польської Міжурядової координаційної ради, де митники обговорили з польськими колегами питання спільного контролю, будівництво нових пунктів пропуску та домовилися зустрітися в листопаді для більш детального опрацювання актуальних питань.

+++

Волинь зірве підготовку до Євро-2012?

Zaxid.net

20.10.08

У Волинській області провальними виявилися роботи щодо будівництва доріг, які є важливими для проведення Євро-2012. Зокрема, із запланованих 160 мільйонів гривень на реконструкцію та будівництво доріг державного значення освоєно тільки 26 мільйонів. Про це йшлося під час апаратної наради у голови Волинської ОДА Миколи Романюка.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, передусім, зірвано роботи на шляху Київ-Ковель-Ягодин. «Причиною цього стали низькі темпи виконання робіт, затримка із виготовленням проектно-кошторисної документації, несприятливі погодні умови», − зазначив т.в.о. начальника служби автодоріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

У Волинській державній адміністрації також незадоволені будівництвом доріг: якщо в Луцькому і Ківерцівському районах роботи перевиконуються, то на Поліссі − виконання таких робіт незадовільне.

Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк додав, що роботи на шляху Київ-Ковель-Ягодин зірвано не через дії нинішнього керівника служби автомобільних доріг Волинської області Віталія Єрка, а через колишнього голову − Миколу Гнатіва. Голова Волиньради повідомив, що за вісім місяців роботи Віталія Єрка на Волині він мав 28 перевірок, починаючи СБУ і закінчуючи КРУ.

+++


Мониторинг телеэфира

 

 

Футбольная жизнь в зеркале телеэфира

Воскресенье, 19.10.08

 

 

1. Телеканал «УТ-1»

 

Аналитическая программа «Наш футбол», 22:00

 

1) Автор сюжету: «Спіть спокійно, пани Платіні та Суркіс! «Троїцький», що красувався перед НСК «Олімпійський» урочисто впав. Фінал Євро − 2012 має відбутися в Києві. Принаймні ми всі разом в це свято віримо. 10 місяців пішло на те, щоб зламати скандальну будівлю, сім з яких на документацію, а три орудували бульдозерами. На війну з ТРЦ пішла купа нервових клітин та недоспаних ночей і майже 30 млн. грн. От така вона економіка чи економія».

Віталій Журавський, заступник голови КМДА: «Було вивезено 30 тис. тон бетону. Я думаю, що після Великої вітчизняної війни подібних робіт, ніхто на території СНД не виконував».

Автор сюжету: «Тим часом втрачати сон починають чиновники Львова та Дніпропетровська. Ці міста перші на виліт з когорти приймаючих міст Євро − 2012. Така страшилка злетіла з уст Івана Федоренка, боса виконавчої дирекції Євро. Зі Львовом усе зрозуміло. Там швидше візьмуться за вивчення російської мови, а ніж за будівництво нового стадіону. А от Дніпропетровськ може пролетіти якщо в місті не врятують аеропорт».

Іван Федоренко: «Тут роботи не початий край. Проблем дуже багато. Наше і ваше завдання дивитись за графіками виконання планів і питати: «Люди добрі, чому ви це сьогодні не робите?»«.

2) Екс-керівник Профспілки футболістів України Олег Печорний опинився за гратами. Він не потоваришував з 5 частиною статті 191 Карного кодексу «Крадіжка в особливо великих розмірах» і опинився в дніпропетровському КПЗ. Міліціонери вже допитали молдавського футболіста Едуарда Валуцу − одного з тих в чию кишеню заліз Олег Печорний, але список ошуканих за словами нишпорок, значно більший.

3) Головний тренер і футболісти донецького «Шахтаря» відвідали донецький дитячий онкологічний диспансер. Футболісти передали лікарні унікальне обладнання, а також комплекти футбольної форми та інші подарунки.

4) Огляд матчів 11 туру УПЛ.

5) Огляд матчів 14 туру Чемпіонату України в першій лізі.

6) Відеогляд перенесеного матчу 3 туру Чемпіонату України з футзалу. МФК «Шахтар» переміг сумський СК «Універ-Автомар» 5:0.

7) У фінальному матчі Чемпіонату світу з футзалу збірна Бразилії в серії післяматчевих пенальті з рахунком 5:4 перемогла збірну Іспанії.

+++

2. Телерадиокомпания «Украина»

 

Аналитическая программа «Футбольный уик-энд», 22:20

 

1) Ведущий: «У нас, с учетом перспектив Евро − 2012, «Футбольный уик-энд» представляет смещение в область строительства. Мы уже что-то понимаем в нюансах построения взлетных полос, изучаем стандарты гостиниц, знаем, какие ингредиенты необходимы для построения автобана. Уверен, каждый уважающий себя спортивный журналист будет владеть способностями написания статей экономического характера, и сможет подрабатывать в каком-то журнале а ля «Строительный вестник». На этой неделе наше внимание было приковано к «Олимпийскому». Там, в непосредственной близости заканчивали ломать плод наших тревог и переживаний − ТРЦ «Троицкий». Этот сериал об украинской действительности, как это не странно, закончился хеппи-эндом».

 

Автор сюжета: «Еще сто дней назад в это мало кто верил, но сейчас на месте ТРЦ строительный мусор. Еще в древнем Риме говорили − «Карфаген дожжен быть разрушен». Три года нервотрепки, споров и ультиматумов. Затем 28 миллионов гривен, 100 дней ударной работы, 30 вывезенных тонн бетона. И всё. Торгового центра «Троицкий», который успел стать символом потенциального провала Украины в подготовке к Евро 2012, больше не существует.

 

Разрушен Троцкий не до фундамента, а лишь до нулевого уровня. Ниже оставили помещение для подземного паркинга. Что будет на месте разрушенного здания неизвестно. Поскольку новый проект застройки перед НСК «Олимпийским» должен быть согласован с проектом реконструкции самого стадиона. А он, в свою очередь, находится лишь на стадии утверждения. Время «Ч» − 5 ноября.

 

Андрей Мыкытив, эксперт Дирекции по подготовке к Евро 2012:

− На месте Троицкого будет площадь, как это было раньше. Дизайнерского решения сейчас нет. Все понимают, что там должна быть чистая территория для возможной эвакуации зрителей со стадиона. На самом же стадионе планируется сделать подсветку крыши разными цветами. Особенно это будет заметно в середине и сверху, при съемке с воздуха.

 

Проект реконструкции НСК «Олимпийский», предложенный немецким архитектурным бюро GMP, выглядит проще того, что предлагали тайцы. «А потому, − говорит Мыкытив, − и более реальный». Ведь последний срок сдачи обновленного стадиона − лето 2011 года, и смету 1500 млрд. грн. изменять никто не будет. Вот немцы и пытаются втиснуться в заданные рамки. Крайний срок начала строительства арены, которая примет финал Евро, не позднее декабря этого года.

 

Григорий Суркис, президент ФФУ:

− Я буквально несколько дней назад получил письмо, достаточно жесткое, если хотите ультимативное. В нем излагается программа дальнейших действий Украины и Польши.

Есть хорошее выражение: «Лучше перебдеть, чем недобдеть». Мне бы очень хотелось, чтобы эта простая поговорка была бы на устах у каждого человека, от которого хотя бы мало-мальски зависит, чтобы гвоздик, который должен быть забит сегодня, был забит не завтра, а именно сегодня».

 

Автор сюжета: «А еще хотелось, чтобы послезавтра не пришлось выковыривать этот гвоздик и заменять его более правильным. А то пример Киева оказался заразным − Львов также поменял компанию, которая будет строить новый стадион. Так что, разрушив «Троицкий» мы не уничтожили последнюю проблему в подготовке к Евро, а жаль».

 

Ведущий: «Ломать в срок мы научились. Хотя в принципе это умение у нас заложено  самой природой. Теперь нужно думать, как построить в срок. Думать нужно не нам, реконструкцию осуществляет немецкая компания, которая срок строительства рассчитала из количества выделенных средств и своего опыта. Мы прекрасно понимаем, что всех нюансов, с которыми столкнуться немцы, в условиях суровой украинской действительности, они просчитать не смогут, что интересно, мы − в том числе. Так что в очередной раз будем полагаться на Бога или на русское авось».

 

2) Обзор матчей 11 тура УПЛ. Результаты были такими: «Динамо» − «Заря» − 5:0, «Шахтер» − «Кривбасс» − 4:2, «Днепр» − «Металлург» (Д) − 1:1, «Ильичевец» − «Черноморец» − 1:0, ФК «Львов» − ФК «Харьков» − 1:0, «Таврия» − «Карпаты» 1:4, «Ворскла» − Металлург (З) − 1:1, «Металлист» − «Арсенал» − 3:1. После 11 туров турнирную таблицу возглавляет киевское «Динамо» − 28 очков, второй донецкий «Металлург» − 26 очков, «Металлист» третий − 21 очко.

 

3) Сюжет о том, что донецкий «Шахтер» навестил детский онко-гематалогический центр неотложной и восстановительной хирургии. С собой футболисты привезли уникальный аппарат − сепаратор крови.

 

4) Видеообзор матчей очередного тура в европейских чемпионатах.

 

+++


Пятница, 17.10.08 (запись)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 23:00

 

1) Огляд стартового матчу 11 туру УПЛ. Київське «Динамо» на своєму полі розгромило луганську «Зорю» з рахунком 5:0.

 

Післяматчеві коментарі гравців «Динамо» Андрія Несмачного та Станіслава Богуша.

 

2) Коментарі генерального директора київського «Динамо» Резо Чохонелідзе про перехід Тараса Михалика в італійський «Мілан».

 

3) Ексклюзивне інтерв’ю гравця збірної України та берлінської «Герти» Андрія Вороніна.

 

Андрій Воронін: «Если я не попадаю в планы, то мне легче сказать об этом. Тогда не надо меня вызывать. Зачем меня вызывать? Чтобы атмосфера была плохой в команде, чтобы мы ходили, отворачивались с тренером. Это даже для команды будет не правильно. Если тренерский штаб на меня не рассчитывает, они могут мне это сказать в лицо. Я не чувствую себя виноватым. За что мне извинятся? Я сказал свое мнение, никого не обижал, я не критиковал тренера и игроков».

 

+++

 

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 05:14

 

1) Огляд стартового матчу 11 туру УПЛ. Київське «Динамо» на своєму полі розгромило луганську «Зорю» з рахунком 5:0. Голи у «динамівців» забивали Олександр Алієв, Тіберіу Гіоане, Роман Зозуля та двічі Бангура.

 

Післяматчеві коментарі гравців «Динамо.

 

+++

3. Телеканал «Тоніс»

 

Програма «24 спорт», 05:40

1) Огляд стартового матчу 11 туру УПЛ. Київське «Динамо» на своєму полі розгромило луганську «Зорю» з рахунком 5:0. Голи у «динамівців» забивали Олександр Алієв, Тіберіу Гіоане, Роман Зозуля та двічі Бангура.

 

Післяматчеві коментарі гравця «Динамо» Станіслава Богуша.

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 19:20

 

1) Донецький «Шахтар» в найближчий час не зможе задіяти бразильців Ілсіньо та Адріано. Першому зробили операцію на лівій нозі, а другому вирізали апендицит.

 

2) Огляд півфінальних матчів ЧС з футзалу. Господарі змагань − бразильці обіграли росіян з рахунком 4:2, а італійці поступилися іспанцям 3:2.

 

+++

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 01:20

1) Київське «Динамо» у стартовому матчі 11 туру УПЛ на своєму полі з рахунком 5:0 розгромило луганську «Зорю».

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 02:40

 

1) Анонс матчів 11 туру Української прем’єр-ліги.

 

+++

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 19:15

1) Ведучий: «Будівництву стадіону у Львові заважають журналісти. Таку заяву зробив мер Львова Андрій Садовий. За його словами преса тиснула на чиновників з конкурсної комісії аби ті швидше визначалися з забудовником. Тому компанія «Альпіна» перетворилася з інвестора в підрядника. Але Львів зробив з того зиск − «Альпіна» зробила проект стадіону, що правда за нього ще не заплатили. Отже панікувати причин не має, ситуація під контролем. Шукають нового підрядника, який побудує стадіон за 609 млн. грн.

 

2) Сюжет про відкрите тренування, яке провів донецький «Шахтар» напередодні матчу проти «Кривбаса».

 

Коментарі головного тренера «гірників» Мірчи Луческу.

+++

8. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 21:30

 

1) Огляд стартового матчу 11 туру УПЛ. Київське «Динамо» на своєму полі розгромило луганську «Зорю» з рахунком 5:0.

 

2) Коментарі головного тренера національної збірної України з футзалу Геннадія Лисенчука про виступ команди на ЧС.

 

Геннадій Лисенчук: «Мы ставили задачу выйти с первого места во второй групповой этап. Мы эту задачу выполнили. Команда пыталась выйти со второго этапа в финальную стадию, но не получилось. Вот это поражение 0:4 от Италии выбило нас из колеи. Хотя команда была достойна и, я уверен, если бы попали в финальную стадию, то мы бы привезли какой-то комплект медалей… Пылыпив старался, но видимо не прошли бесследно два года пропущенных из-за травмы, никак он не может набрать нужных кондиций. Вахула разочаровал и особенно разочаровал Сильченко, на которого возлагались надежды. За 7 матчей не забил ни одного гола и выглядел явно ниже своих возможностей. У меня был с ним серьезный разговор, я ему сказал, что если хочешь быть в сборной, надо пересмотреть многие аспекты своего поведения и подход к играм… Я готов уступить свое место на тренерской скамье, но покажите, кому его отдать…»

+++

9. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 20:20

 

1) Київське «Динамо» у стартовому матчі 11 туру УПЛ на своєму полі з рахунком 5:0 розгромило луганську «Зорю».

 

Анонс інших матчів УПЛ.

 

2) Півфінальний матч на Чемпіонаті Світу з футзалу у Бразилії між збірними Іспанії та Італії закінчився грандіозним скандалом. На останніх секундах іспанці провели швидку контратаку. Італієць Адріано Фолья вразив власні ворота, коли вже час матчу був вичерпаний. За правилами, такий гол не можна було зараховувати. Неймовірно, але судді під тиском чинних чемпіонів, таки зарахували гол іспанців. Хоча на повторі було чітко видно − коли м’яч влітав у ворота, на секундомірі горіли нулі. У підсумковому протоколі рахунок − 3:2 на користь Іспанії, яка у фіналі зустрінеться з бразильцями. Господарі чемпіонату в іншому півфіналі здолали збірну Росії − 4:2. Вирішальний матч відбудеться у неділю 19 жовтня. А поєдинок за третє місце на день раніше − у суботу.

+++

Підписатися на новини