Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

До «Євро-2012» у Дніпропетровську біля нового стадіону  побудують сучасний паркінг

  

Тетяна Колядинська

Укрінформ

12.09.08

До «ЄВРО-2012» у Дніпропетровську біля нового стадіону, на місці колишньої  військової частини, з’явиться  сучасний паркінг, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Форсувати цей проект не будуть, зауважив на прес-конференції міський голова Іван Куліченко. Головне, за його словами, − не просто нашвидкуруч заасфальтувати  територію, а побудувати тут підземний паркінг для легкових автомобілів з комплексом технічного  обслуговування, автомагазином, шиномонтажем та ремонтною майстернею. На поверхні  планується  стоянка для автобусів та автомобілів, що використовуються для підвезення устаткування й телекомунікацій, а також, згідно з вимогами  УЄФА, майданчик для накопичення футболістів команди суперника.

  

Нині навколо стадіону активно тривають ремонтні роботи, які виконуються за рахунок міського бюджету. Зокрема, створюється бульвар  імені колишнього тренера Євгена Кучеревського, пішохідну його частину відкриють завтра, під час святкування Дня міста. А до 2012 року ця частина Дніпропетровська  стане невпізнанною, прогнозує міський голова і пояснює: підприємцям дозволили  домовлятися із власниками будинків,  купувати  мешканцям нове житло,  а на цих земельних ділянках, за погодженням із міською радою,  реалізувати свої проекти.

+++

Андрій Гаваші: «Закарпаттю бракує тренерів»

Роман Сенишин

Ffu.org.ua

12.09.08

У рамках загальнонаціонального проекту «Футбольна країна» кореспондент Інформ-служби ФФУ поспілкувався із заступником голови Федерації футболу Закарпаття (ФФЗ), колишнім голкіпером київського «Динамо» Андрієм Гаваші.

− Андрій Андрійович, яким нині є футбольне господарство Закарпаття?

− Якщо говорити про обласну федерацію, то до неї входять 21 колективний член, також створено 13 районних федерацій та дві міські − в Мукачеві та Ужгороді. Маємо один професіональний клуб − «Закарпаття». На жаль, за підсумками минулого сезону він залишив вищий дивізіон, і зараз виступає у першій лізі. Що стосується місць проведення футбольних поєдинків, то в області 260 футбольних полів та 460 футбольних майданчиків (не враховуючи тих, що зі штучним покриттям). На двох муніципальних стадіонах −  мукачівському та ужгородському − проводяться офіційні поєдинки за участю «Закарпаття».

− Які змагання проводяться під егідою обласної федерації?

− У першу чергу − чемпіонат та Кубок області. Серед дітей виокремлюються змагання в обласній ДЮФЛ. Ужгородська районна федерація планує створити і районну ДЮФЛ. Окрім цих традиційних змагань, проводяться різноманітні турніри − Кубок чемпіонів, у якому беруть участь найкращі команди районів та області, дитячий міжнародні турнір пам’яті Михайла Михайлини, міжнародний юнацький турнір із міні-футболу пам'яті Юрія Бажова, Різдвяний турнір. Серед дорослих − Кубок Федора Куруца, турнір на призи арбітра Валерія Онуфера, Суперкубок області.

− Загалом, скільки закарпатців регулярно займаються «грою мільйонів»?

− Близько 23 тисяч. У дитячо-юнацьких школах у віці 8-10 років займаються 6340 чол., віком 11-14 років − 7205, віком 15-17 років − 4350. У віці 18-35 років грають 4540 футболістів. Серед ветеранів виступає біля 240 чоловік. У краї нараховуються 17 аматорських команд (дві з них беруть участь у всеукраїнських змаганнях), п’ять жіночих, 12 ветеранських, 7 міні-футбольних клубів, вісім команд представляє організація інвалідів «Інваспорт». Також є 43 дитячо-юнацькі колективи, чотири з яких вистають у всеукраїнській ДЮФЛ.

− Щодо забезпеченості цих клубів кадрами − тренерів вистачає?

− У дорослих командах працюють 173 тренери, 34 з них мають спеціальну вищу освіту, 49 − штатні. 76 тренерів працюють з дитячими командами, з них 46 мають вищу фізкультурну освіту (52 − штатні). На жаль, навіть такої кількості спеціалістів замало. Окремим фахівцям доводиться працювати одночасно у кількох школах, щоб забезпечити нормальний тренувальний процес.

− За рахунок чого забезпечується робота федерації?

− Обласна федерація, як громадська організація, існує за рахунок внесків її членів. Окрім того, минулого року від обласного Управління сім’ї, молоді та спорту федерація отримала допомогу у розмірі 200 тисяч. У цьому році планується на 50 тисяч збільшити розмір попередньої суми. Адже нам доводиться готувати молоді суддівські кадри, проводити для них спеціальні збори та ін.

− Що скажете про питання, які найбільше турбують обласну федерацію?

− Найболючіше − це підготовка стадіонів. У цьому нам активно допомагають місцева влада, але все одно арен не вистачає, ще досі всі школи не забезпечені футбольними майданчиками. Спостерігаємо деякий спад у провадженні уроку футболу в школах. Виникають труднощі і з підготовкою молодих суддів для чемпіонату області. На жаль, слід відзначити і проблеми у єдиної професіональної команди області. До цих пір «Закарпаття» не має відповідної інфраструктури, тому до нього постійно виникають питання під час атестації.

− Чи існує програма розвитку футболу в області?

− Так, саме в цьому році завершується дія програми на 2003-2008 роки. Вона була розроблена на основі аналогічного загальнодержавного документу. Наступний цикл − до 2012 року. Зауважу, що в контексті підготовки країни до Євро-2012 органи влади стали більше уваги приділяти спортивним об’єктам та стадіонам.

+++

Уряд має невідкладно провести засідання Оргкомітету з підготовки та проведення фіналу Євро-2012

President.gov.ua

12.09.08

Уряд має невідкладно провести засідання Оргкомітету з підготовки в Україні фіналу ЄВРО-2012 та заслухати на ньому звіт про заходи, вжиті на виконання рекомендацій та ІІ стадії плану дій УЄФА щодо організації цього заходу.

Як наголосив Президент України Віктор Ющенко у листі до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, нагальна потреба у проведенні такого зібрання обумовлена тим, що на 18 вересня заплановане засідання Стратегічної ради УЄФА, під час якого буде заслухано звіт про виконання українським урядом зазначених рекомендацій і плану дій УЄФА. Саме цей звіт стане основою для прийняття УЄФА наприкінці вересня у Бордо рішення про участь нашої держави у подальшій підготовці до ЄВРО-2012.

Президент нагадав, що друга стадія плану дій УЄФА передбачала реалізацію урядом заходів щодо забезпечення підготовки аеропортів до проведення фіналу Чемпіонату, об'єктів готельної, спортивної та транспортної інфраструктури.

В. Ющенко звернув увагу керівника уряду на необхідність розгляду під час засідання Оргкомітету таких питань як:

    − виконання Указу від 21.07. 08 про невідкладні заходи з підготовки та проведення в Україні фіналу ЄВРО-2012 щодо подання на розгляд Верховної Ради проекту закону «Про Загальнодержавну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу»;

   * термінове завершення створення ефективної системи управління процесом підготовки до проведення Євро-2012 − зокрема, приведення у відповідність нормативно-правових актів, забезпечення чіткого розподілу повноважень між органами влади, підвищення координації між центральними, місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування;

   * включення у проект закону про Держбюджет-2009 видатків на виконання заходів з підготовки ЄВРО-2012 відповідним головним розпорядникам бюджетних коштів за окремими бюджетними програмами і визначення цих видатків захищеними;

   * формування системи звітності та моніторингу реалізації заходів з підготовки до Чемпіонату − зокрема, щодо їх фінансування в приймаючих містах за рахунок коштів держбюджету головними розпорядниками бюджетних коштів, а також відповідності передбачених Державною цільовою програмою обсягів фінансування з обсягами фінансування, запланованими у місцевих бюджетах.

«Особливої уваги з Вашої сторони як голови Організаційного комітету потребує також аналіз залучених позабюджетних коштів для реалізації заходів з підготовки ЄВРО −2012, створення належних умов діяльності інвесторів, опрацювання можливості впровадження інструментів та механізмів стимулювання їх діяльності, удосконалення чинного законодавства з порушеного питання», − наголосив Президент.

Він окремо відзначив, що уряд «повинен вжити усіх заходів» для прийняття парламентом законодавчих актів, необхідних для належного проведення в Україні ЄВРО−2012.

До 15 вересня Президент очікує доповіді про вжиті Кабміном заходи.

+++

Садовий піде на килим до депутатів 9 жовтня

Zik.com.ua

12.09.08

9 жовтня стане днем «ікс» для всіх посадовців, хто готує Львів до «Євро-2012». На вимогу фракції БЮТ 9 жовтня відбудеться довгоочікуваний звіт міського голови Андрія Садового про підготовку міста до єврочемпіонату. Співдоповідачами Садового будуть заступник міського голови Олексій Жаріков, директор департаменту по «Євро-2012» Олег Засадний та начальник Управління капітального будівництва Богдан Коваль.

Як заявив ЗІКу голова фракції БЮТ у Львівській міській раді Юрій Гудима, депутатський корпус планує почути лише конкретику, а не заспокійливі мантри, які лунали досі.

«Керівники міста постійно запевняють депутатів, що ми можемо спати спокійно, оскільки все іде за графіком. Але ми не бачили ні графіка, ні тим паче того, що робиться в місті напередодні Євро. Ми цілком поділяємо тривогу віце-премєр-міністра Васюника за стадіон. І не лише за нього. Я чудово розумію, що для багатьох людей тема Євро вже набила оскомину, і в цьому найбільша біда. Бо крім порожніх звуків нічого більше не спостерігається. Якраз тому 9 жовтня ми будемо розмовляти з міським головою та його командою лише мовою конкретики», − запевнив Юрій Гудима.

+++

Бермудский телевизионный треугольник

Виктор Иванец

Bol-ik.com.ua

11.09.08

Похоже, матчи сборной Украины увидят далеко не все желающие

Еще летом, когда стало известно, что ТРК «Украина» приобрела эксклюзивные права на телетрансляцию матчей национальной сборной Украины, мало кто мог подумать, что этот факт вызовет впоследствии такую бурную дискуссию. Однако, как показали уже три поединка (товарняк с Польшей и отборочные с Беларусью и Казахстаном), часть болельщицкой аудитории остается без возможности увидеть конкретно взятую встречу, без элементарного просмотра самых интересных моментов в новостных лентах украинских каналов, кроме одного…

Национальная сборная! Раз! Два! Три! Продано!!!

Суть в том, что это самое понятие «эксклюзивное право» подразумевает абсолютно полное владение всем, что связано с телевизионной картинкой. Телеканал имеет возможность запретить любую профессиональную видеосъемку. Мало того, даже любительская запись может использоваться только в домашних условиях. То есть, пусть и низкокачественное видео любой канал не может представить на суд телеаудитории. Кто хочет показать хотя бы пару секунд матча, обязан взять разрешение у ТРК «Украина», то есть купить такое право на показ эпизодов того или иного поединка. Кстати, кроме официальных и товарищеских матчей национальной сборной в пакет «Украины» вошли все матчи молодежной команды (U-21), включая квалификационный турнир к Евро-2011 и Международный турнир памяти Валерия Лобановского 2009 года.

Можно не сомневаться, что упомянутый телеканал качественно организует телетрансляцию, но основная проблема заключается в том, что ТРК «Украина» доступен не всей украинской телеаудитории. Шеф-редактор спортивного отдела канала Александр Денисов твердит о том, что на 93 процентах территории страны болельщики имеют возможность принимать сигнал «Украины», однако другие каналы говорят иное, намекая на гораздо меньшую площадь охвата аудитории.

В общенациональном рейтинге канал, базирующийся в Донецке, пока не входит в топ-пятерку, уступая по популярности СТБ, ICTV, «Новому каналу», 1+1 и «Интеру». Но сей факт не помешал Федерации футбола Украины и ее официальному представителю «Украина Футбол Интернешнл» (УФИ) передать эксклюзивные права на телетрансляцию матчей главной футбольной команды страны именно представителям Донбасса. Понятное дело, основную роль в принятии такого решения сыграл финансовый аспект, что подтверждают и представители УФИ. Также уточняется, что ничего необычного в этом нет, ибо и раньше применялась подобная практика. Однако вопрос стоит в другом…

Ранее всякого рода эксклюзивные права касались матчей клубного уровня, а эти примеры никак не сопоставляются с национальной сборной. Если «Динамо» и «Шахтер» это все же достаточно локальные симпатии, если брать в учет внутриукраинские соревнования, то главная команда страны − это уже более глобальный вопрос, если хотите, государственного значения. За тот или иной клуб переживать может определенная часть аудитории, а вот сборная Украины − это достояние всего нашего народа. Одно из немногих на сегодня явлений, объединяющее всех украинских граждан, независимо от политических, географических и прочих принадлежностей и симпатий.

И не учитывать это обстоятельство, даже в условиях рыночной экономики, как нам представляется, никак нельзя.

Предложение имеется. Покупателей нет

Ну да ладно, продали и все тут, теперь вопрос стоит в другом: как быть другим каналам? Тут все достаточно просто − плати деньги и имей ролик для новостной ленты. Но, как показывает практика, не все так легко. Как сообщил «Болельщику» представитель ТРК «Украина» Константин Фролов, сам канал совсем не против продать, так сказать, частичные права на трансляцию, но только целым пакетом. То есть всех без исключения матчей сборной отборочного цикла. Ведь сам канал заплатил за все матчи сборной, а не только за несколько или некоторые. Понятное дело, «почти все захотят акцентировать внимание на поединках «сине-желтых» с Хорватией и Англией, но это неправильно − хочешь показать топ-встречи, показывай и остальные, как мы».

Позиция, в принципе, вполне логичная, но не совсем ясны недовольные высказывания тех же СТБ, ICTV, «5 канала». Они прежде всего кивают в сторону ФФУ, мол, как можно было «продать» национальное достояние? Верно, но ведь глубокоуважаемые топ-каналы, кто вам мешает купить у «Украины» права на показ матчей в новостных выпусках? Ведь купить скопом многочисленные российские, например, сериалы и шоу не всегда высокого пошиба вроде как возможности есть. В том числе и финансовые.

«Болельщик» поинтересовался у представителей каналов их позицией, на что услышал банальное «ведутся переговоры с «Украиной». А вот в стане владельца эксклюзивных прав на трансляцию твердят, что о «дебатах» пока речь не идет. Канал установил цену на весь пакет матчей, на что другие каналы ответили той же банальщиной − «подумаем». Так ведутся переговоры или все молчат, дожидаясь главных поединков с хорватами и англичанами? Учитывая категоричность «Украины», можно предположить, что в этом плане «кина не будет».

Вот и получается анонсируемый в заглавии футбольный «бермудский» треугольник «ФФУ − ТРК «Украина» − остальные ТВ-каналы». Сама Федерация, получив столь внушительное количество критических стрел в свой адрес, оперативно выдала официальное обращение к «Украине», пытаясь призвать канал к «цивилизованному урегулированию всех проблемных вопросов, которые касаются использования другими ретрансляторами видеоматериалов матчей национальной сборной». Попутно Федерация не устает кивать в сторону европейской практики, на которую она и ориентируется.

Кстати, а что же такое «цивилизованное урегулирование» согласно евростандартам? Правильно, хочешь картинку − плати деньги.

Тот же шеф-редактор отдела спорта ТРК «Украина» Александр Денисов выражает свое недоумение по поводу поднявшегося шума: «Я не вижу повода для дискуссии. Все отечественные каналы получали предложение от международного австрийского агентства о покупке прав на показ матчей сборной Украины.

Говорить о том, что кого-то не пустили снимать матч сборной Украины, − то же самое, что проситься без билета в кинотеатр, аргументируя, что фильм повествует о национальном достоянии страны. Какие вообще могут быть претензии к компании «Украина Футбол Интернешнл» и к Федерации футбола Украины?

Что касается охвата канала − это чистой воды спекуляция. Охват канала составляет 93 процента территории Украины, − настаивает Александр Денисов. − Мы входим в первую шестерку национальных каналов. Пока что я вижу лишь желание получить все в бесплатное пользование. ТРК «Украина» готова рассматривать возможность продажи другим телеканалам прав на новостной доступ».

Итак, получается ТРК «Украина», во всяком случае формально, действует согласно букве закона. Аналогично можно сказать и о ФФУ на пару с УФИ. Так в чем же проблема? В принципе, причина всей этой суеты вокруг видеоматчей сборной лежит на самой поверхности − деньги, деньги, деньги… Казалось бы, в наше время привычный метод решения и не таких проблем. Но видать, правы те, кто утверждает, что счастье не в деньгах, а в их количестве. А вот это как раз в нашей истории оказалось тайной за семидесятью замками. И продавец, и покупатели категорически отказываются даже в общих чертах обсуждать эту тему. Почем футбольный опиум для народа? Коммерческая тайна и все тут.

А как же зритель? Кто о нем подумает? Возможно, я несколько наивен и, возможно, неправ с точки зрения законов рыночной экономики, но складывается впечатление, что идут какие-то закрытые торги вокруг того, что в принципе не должно быть товаром вообще. Национальную сборную взяли и пустили «с молотка», как на аукционе. А кто подумал о болельщиках, для которых футболисты собственно и  выходят на поле? По крайней мере, нам так заявляют со всех футбольных трибун. ФФУ теперь ничего не может поделать. Права проданы, подписи поставлены − все решения принимают каналы, а они теперь уже вполне правомерно делают упор на финансовую сторону вопроса и баста. Торги продолжаются!

Кстати, а почем нынче эксклюзивные права на интервью футболистов? Если пока еще не очень дорого, то мы купим. Потом продадим в пакете. (Шутка! А то глядишь и впрямь, не приведи Господи, взбредет в голову какому-нибудь футбольному чиновнику и этим торговать).

+++


Интернет − негативные оценки

 

КДК послал подальше Премьер-лигу!

Fcarsenal.com.ua

12.09.08

Сегодня брошен вызов Футбольной Премьер-лиге Украины. Это произошло на очередном заседании Контрольно-дисциплинарного комитета

 (КДК), куда в дерзком порядке представители Премьер-лиги допущены не были.

Складывается впечатление, что чиновники футбольного мира берут пример с войны, которая сегодня ведется на всех уровнях украинской политики. Кем возомнили себя члены КДК, не пуская на свои заседания представителей Премьер-лиги, не объясняя представителям клубов своих действий, а принимая решения и при случае сообщая о них (хотя, как правило, решения КДК впоследствии отменяются).

Возникает вопрос: для чего нужна футболу группа из трудоустроенных пенсионеров? Чтобы не давать развиваться футболу, чтобы бросать вызов Премьер-лиге?! В любом случае то, что сегодня произошло в украинском футболе, требует личного вмешательства президента Федерации футбола Украины − дальше так продолжаться не может.

Но и это не все! В ходе заседания КДК принято “антиарсеналовское» решение, на которое руководство клуба в очередной раз подает апелляцию. В эксклюзивном комментарии нашему сайту представитель клуба заметил, что даже в суде, где рассматривается дело уголовного преступника, ему предоставляют слово в свою защиту. В КДК, похоже, не считают это необходимым и правильным. Опять же, возникает вопрос: кем возомнила себя группа под названием КДК, если ни мнение Премьер-лиги, в которую входят сильнейшие футбольные клубы страны, ни мнения руководителей самих клубов их не интересует…

…Все дальше украинский футбол заходит в тупик, в котором каждый чиновник, занявший кресло, считает свое слово истиной в последней инстанции.

Сегодняшний день стал символичным для украинского футбола − скорее всего, в таком виде дальнейшее сосуществование невозможно. Теперь не остается ничего другого, кроме как заменить на поле футболистов с мячом представителями КДК с настольной игрой “Футбол» − пусть они сами крутят ручками и сами принимают решение, кто выиграл, а кто проиграл.

Что же касается киевского “Арсенала», его руководство намерено инициировать перед руководством ФФУ и Премьер-лиги вопрос о недоверии нынешнему составу КДК. Более того, руководство клуба абсолютно уверено в том, что добьется положительных сдвигов хотя бы в этом вопросе.

…В связи с возникшей ситуацией, мы обратились к вице-президенту ФК “Арсенал» (Киев) Виктору ГОЛОВКО с просьбой прокомментировать данный инцидент: “Вы знаете, уже стыдно комментировать то, что происходит. Просто стыдно. Это не футбольная инстанция, а какое-то полумафиозное образование».

+++

 

Мониторинг телеэфира

 

 

 

Четверг, 11.09.08 (запись)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 23:00

 

1) Національна збірна України з футболу у другому відбірному матчі до ЧС − 2010 на виїзді перемогла збірну Казахстану з рахунком 3:1. Тож, перед головними баталіями, збірна України має в активі максимальну кількість очок  − 6. Післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України О. Михайличенка.

Коментарі гравців національної збірної України О. Алієва, С. Назаренка, А. Тимощука.

 

2)  Інформаційний сюжет про гравця німецької «Герти» та збірної України А. Вороніна. Коментарі А. Вороніна. 

 

3) Збірна Англії з футболу розгромила Хорватію з рахунком 4:1 у матчі відбіркового турніру ЧС-2010, що відбувся у Загребі.

На 26-й хвилині захисник збірної Хорватії Даніель Пранжіч невдало виніс м'яч зі штрафної площі, і після рикошету він опинився у Тео Волкотта, який і відкрив рахунок влучним ударом у дальній кут воріт Плетікоси.

На початку другого тайму за грубу гру проти Джо Коула з поля був вилучений хорват Роберт Ковач, після чого Англії вдалося повністю заволодіти ініціативою. На 59-й хвилині Волкотт майже ідентичним ударом як і в першому таймі забив ще один гол, а на 63-й хвилині Вейн Руні зробив рахунок 3:0.

На 78-й хвилині хорватам вдалося відіграти один м'яч завдяки зусиллям Маріо Мандзукіча. Проте на 82-й хвилині Волкотт забив свій третій гол і довів рахунок до розгромного.

Таким чином, збірна Англія набрала шість очок після двох матчів і лідирує в своїй групі разом із збірною України, яка вчора обіграла на виїзді казахів − 3:1. У Хорватії три очки після двох матчів.

Нагадаємо, що у вирішальному для англійської збірної матчі відбіркового турніру чемпіонату Європи на стадіоні «Уемблі» Хорватія завдала господарям поразки з рахунком 3:2, завдяки чому у фінальну стадію турніру вийшла збірна Росії.

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна-спорт», 01:00

 

1) Коментарі гравців збірної України С. Назаренка і А. Тимощука після матчу зі збірною Казахстану.

2) Огляд інших матчів відбірного циклу на ЧС − 2010.

3) Команда російських безпритульних стала Чемпіонами Європи з футболу серед бездомних. У фіналі російська збірна переграла представників Литви − 5:1. 

 

+++

3. Телеканал «Тоніс»

 

Програма «24 спорт», 00:23

1) Колишній гравець лондонського «Челсі» Д. Дзола став головним тренером іншого лондонського клубу «Вест Хем Юнайтед».

2) Капітан «Зеніту» українець Анатолій Тимощук поділився своєю думкою щодо того, що найближчий місяць Санкт-Петербург прикрашатимуть бігборди «Тимощук. Блискавичний», відзначивши, що при створенні коміксу автори не консультувалися з ним.

«Зі мною ніхто не консультувався, що є порушенням домовленостей, які діють між мною і «Зенітом». Адже клуб брав на себе зобов'язання погоджувати розміщення і зображення на будь-яких носіях. Природно, що своєї згоди виставляти публічно таку карикатуру на мою особу я не давав. Вважаю своє зображення з купою м'язів і в трико образливим. При такому виконанні подібну акцію можна було б розглядати як покарання для...гіршого гравця. Такого роду картинки стануть «антимотивацією» для деяких футболістів, які не захочуть висіти на бігбордах в лосинах, з приліпленими м'язами. Звичайно, все має своє місце. Може, ця ідея виглядала б непогано в книгах-розмальовках для малят, але на вулицях культурної столиці − глумливо. Це моя думка», — сказав Тимощук. 

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 19:20

 

1) Огляд відбіркового матчу до ЧС − 2010, в якому зустрічались національна збірна Казахстану і національна збірна України. Матч завершився перемогою українців з рахунком 3:1. У складі збірної України двічі відзначився гравець «Дніпра» С. Назаренко і один м’яч забив А. Шевченко. В команді господарів один м’яч відквитав С. Остапенко.

2) Огляд інших матчів відбірного циклу на ЧС − 2010.

3) Напередодні матчу 1/16 Кубка України проти маріупольського «Іллічівця», наставник донецького «Шахтаря» М. Луческу провів відкрите тренування. Коментарі гравців «Шахтаря» Р. Раца, Д. Чигринського, Д. Срни.

4) Огляд матчу 2 туру Чемпіонату України з футзалу в якому зустрічались львівський «ТВД» і «Єнакіївець». Матч завершився бойовою нічиєю з рахунком 2:2.   

 

+++

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 19:10

1) Національна збірна України з футболу перемогла збірну Казахстану у другому матчі відбору до ЧС − 2010. За умов важкого перельоту і без передматчевого тренування українці привезли до дому переможні три очки. Наша команда перемогла казахів з рахунком 3:1. Двічі відзначився Назаренко і один гол забив Шевченко.

Післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України О. Михайличенка.

Коментарі гравців збірної України Є. Левченка і А. Тимощука.

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 20:45

 

1) В середу збірна України з футболу зіграла свій другий матч відбору на ЧС − 2010. Підопічні О. Михайличенка на виїзді з рахунком 3:1 здолали Казахстан.

Післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України О. Михайличенка.

Коментарі гравця національної збірної України О. Алієва.

Тож, перед головними баталіями збірна України має в активі максимальну кількість очок  − 6. Стільки ж на рахунку Англії, яка у Загребі розгромила хорватів з рахунком 4:1.

2) Ексклюзивне інтерв’ю з голкіпером київського «Динамо» С. Богушем. 

        

+++          

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 01:10

1) Анонс матчу 1/16 Кубка України в якому будуть зустрічатись донецький «Шахтар» і маріупольський «Іллічівець». Матч відбудеться 12 вересня о 17:00. Фрагменти відкритого тренування донецького «Шахтаря».

2) Студія. Ведучий: «Ліпше результат без гри − ніж гра без результату. Збірна України поки виконує поставлене перед нею завдання. Дві перемоги на старті відбірного турніру, кращого результату годі чекати. Три очки в Казахстані і перемога 3:1 українцям вдалася не просто».

А. Тимощук: «Мы выиграли 4 игры подряд. Какая-то критика −  случайная рука на последней минуте. Ничего случайного нет. Команда прогрессирует, идет к своей цели. Что еще нужно людям, чтобы они нас не критиковали? Мы хотим в каждой игре добиваться максимального результата».

3) Відео огляд іншого матчу в шостій групі. Збірна Англії на виїзді взяла реванш у збірної Хорватії перемігши її з рахунком 4:1. Хет-рик на рахунку Тео Волкотта.

4) Огляд інших матчів відбірного циклу на ЧС − 2010.

+++

8. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 21:30

 

1) Студія. Ведуча: «Критиків у національної збірної України з футболу не поменшало, а от очок в скарбниці вдвічі побільшало. Напередодні команда О. Михайличенка тримала своїх вболівальників в напружені, але свого добилася, взявши три очки в Казахстані».

Післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України О. Михайличенка.

Коментарі гравців національної збірної України О. Алієва, С. Назаренка, А. Тимощука.

2) Фрагмент післяматчевої прес-конференції головного тренера збірної Хорватії С. Біліча.

3) Інформація про результати в інших відбірних поєдинках на ЧС − 2010.

Підписатися на новини