Назаренко «стріляє» двічі

Казахстан − Україна − 1:3.
Гол:
Остапенко (68) − Назаренко (45+1, 80), Шевченко (54).

Казахстан: Лорія, Азовський, Кучма, Ірісметов, Смаков, Карпович, Ассанбаєв (Байжанов, 73), Скорих, Балтієв (Узденов, 88), Жумаскалієв, Остапенко.

Україна: П’ятов, Ярмаш, Михалик, Кучер, Шевчук, Назаренко (Кравченко, 81), Тимощук, Левченко, Алієв, Селезньов (Гоменюк, 87), Шевченко (Воронін, 88).

Попередження: Азовський (26), Ірісметов (63), Кучма (66) − Ярмаш (58).

Друга поспіль перемога
У другому турі кваліфікаційного раунду ЧМ-2010 підопічні Олексія Михайличенка переграли в Алмати команду господарів. Наприкінці першого тайму відзначився півзахисник дніпропетровського «Дніпра» Сергій Назаренко, а по перерві перевагу в рахунку подвоїв Андрій Шевченко. Казахстанці спромоглися скоротити відставання, але остаточне слово залишилося за Назаренком, який оформив дубль.

 

Кадрові втрати українців

Напередодні зустрічі з казахстанцями «синьо-жовті» зазнали суттєвих кадрових втрат. У протистоянні з командою Білорусі, яке завершилося на користь українців (1:0) − єдиний гол забив Андрій Шевченко з пенальті вже у компенсований до основного арбітром час − травми отримали захисник «Дніпра» Андрій Русол та нападник «Динамо» Артем Мілевський.

 

Шева у «старті»

Першого в основному складі змінив оборонець донецького «Шахтаря» Олександр Кучер, а замість Мілевського зі стартовим свистком німецького арбітра Фелікса Бріха вийшов ще один гірник Євген Селезньов. У порівнянні з матчем проти Білорусі відбулись ще декілька змін. Знову з капітанською пов’язкою українців на поле вивів Шевченко. Дніпропетровець Максим Калиниченко поступився місцем Євгену Левченку з голландського «Гронінгену», а позицію ворсклянина Сергія Кравченка зайняв динамівець Олександр Алієв.

 

На високих швидкостях

Гості відразу застосували високі швидкості, намагаючись нав’язати супернику свою гру. Команда Арно Пейперса форсувати події не стала, свідомо віддавши українцям центральний плацдарм. При цьому казахстанці не відмовилися й від атакувальних дій. Господарі за рахунок однієї-двох передач шукали на вістрі свого єдиного форварда Сергія Остапенка, але наші захисники уважно слідкували за нападником, не даючи тому можливостей прийняти м’яч.

 

«Постріли» Шевченка та Селезньова

Перший гольовий момент у зустрічі створили українці. На 15-й хвилині Шевченко зліва біля карного майданчика розхитав двох захисників, та зблизившись із голкіпером, вирішив пробити по воротах. На жаль, його «постріл» у дальній верхній кут виявився неточним. Згодом зобов’язаний був відкривати рахунок у Селезньов, але Давид Лорія зреагував на удар нашого форварда, врятувавши свою команду від голу.

 

Дві нагоди Остапенка

Не забивши на початку матчу, підопічні Михайличенка дещо збавили оберти, дозволивши супернику відвести гру подалі від власних воріт. За такого розвитку подій та при підтримці трибун казахстанці почали сміливіше діяти у нападі. Й на 33-й хвилині вони були у кроці від того, аби засмутити шанувальників збірної України. Все той же Остапенко завдав потужного удару в ближній кут, і лише майстерність Андрія П’ятова врятувала гостей від неприємностей. А під кінець тайму форвард вийшов майже сам на сам із нашим голкіпером, але пробивши повз нього, не влучив у ворота.

 

Рахунок відкрито

І все ж українці пішли на перерву, маючи перевагу в рахунку. В компенсований час Шевченко і Селезньов організували яскраву атаку, обігравши за допомогою короткого пасу майже весь захист суперника. Завершував комбінацію нападник «Шахтаря», але його удар з декількох метрів прийшовся у поперечину. Проте на підбиранні першим опинився Сергій Назаренко, який головою переправ м’яч у порожні ворота.

 

Слово капітана

А на початку другого тайму команда Михайличенка ще раз змінила цифри на табло. Повторне взяття воріт Лорії організував тандем нападників Шевченко − Селезньов. Втім, гол виявився дещо курйозним. Селезньов, віддаючи пас на капітана, влучив тому в плече. Проте Андрій миттєво зорієнтувався та, розвернувшись, поклав м’яча точно в ближній кут воріт.

 

Відповідь господарів

Другий гол заспокоїв українців, чим негайно скористалися господарі. Після передачі у розріз Сергія Скорих у вільну зону карного майданчика увірвався невгамовний Остапенко й, незважаючи на досить незручну позицію для удару, з гострого кута спромігся переграти П’ятова. Мали змогу казахстанці й встановити паритет, але скористатися непорозумінням між нашими захисниками їм не вдалося.

 

Дубль Назаренка

Відчувши невпевненість «синьо-жовтих», господарі збільшили тиск, відрядивши значні сили на посилення нападу. Однак така тактика зіграла на користь українців. Отримавши більше простору попереду, наші хлопці почали проводити гострі контрвипади. І якщо б їм вдалося реалізувати всі нагоди, долю матчу було б вирішено задовго до його завершення. Відзначилися ж підопічні Михайличенка лише одного разу − дубль оформив Сергій Назаренко, майстерним ударом поклавши м’яча під праву від голкіпера стійку − 3:1.

 

На черзі хорвати
Таким чином збірна України набрала максимум очок у двох стартових турах кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2010 року. Наступний поєдинок команда Михайличенка проведе 11 жовтня у Харкові проти хорватів.

Турнірне становище команд 6-ї групи

Підписатися на новини