Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Парковые зоны столицы защищены без вмешательства президента УЕФА Мишеля Платини

Podrobnosti.ua

08.09.08

Начальник Государственного департамента управления охраны окружающей среды в городе Киеве Александр Прогнимак призывает экологические общественные организации столицы не нагнетать ситуацию вокруг подготовки к проведению Чемпионата Европы по футболу 2012 года. Он отметил, что Госуправление не имеет информации, которая бы свидетельствовала о намерениях властей выделить под застройку инфрастурктуры 250 гектар парковых зон.

«Вероятно, что данная информация не имеет под собой оснований, поскольку материалы выделения земельных участков для обозначенных целей Госуправлением не рассматривались, позитивные выводы относительно них не представлялись», − заявил Прогнимак, комментируя обращение экологических общественных организаций к президенту УЕФА Мишелю Платини, в котором они просят защитить природу столицы от уничтожения.

В частности, большую обеспокоенность активистов вызывали планы относительно вроде бы использования для целей Евро территории Труханова острова. Однако, начальник Госуправления отметил, что информация относительно запланированного строительства на территории острова от местных органов власти не поступала и вызывает сомнение.

«Напротив, на территории Труханового острова планируется создание регионального ландшафтного парка. Госуправление включило соответствующие работы в перечень первоочередных природоохранных мер, которые финансируются из городского бюджета», − сообщил Александр Прогнимак.

+++

Біля Харкова обладнають парковки до Євро-2012

Euro-2012.unian.net

08.09.08

Керівництвом Харківського і Дергачівського районів, які безпосередньо примикають до Харкова, опрацьовується питання щодо визначення земельних ділянок для облаштування буферних зон при в’їзді до міста для тимчасового паркування (відстою) транспортних засобів, які будуть задіяні в період проведення фінальної частини «Євро-2012» в Харківській області.

Про це повідомляється на сайті Харківської ОДА.

В Дергачівському районі вже є пропозиції по 4 таких зонах. Буферні зони будуть розташовуватись на під’їзді до Харкова в безпосередній близькості до автотрасс та окружної дороги з урахуванням подальшого переїзду туристів й уболівальників на громадському транспорті. Вони матимуть: показники руху до (від) буферної зони, освітлення, охорону, протипожежні засоби, воду, санітарні умови, пересувні медичні пункти, пункти техобслуговування, тимчасові кіоски для торгівлі необхідними в дорозі товарами, продажу карт, довідників, сувенірної продукції.

В області опрацьовується питання налагодження транспортного обслуговування учасників і гостей фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у 150 кілометровій зоні від стадіону «Металіст» з використанням транспортних засобів вітчизняного виробництва.

Існуюча транспортна схема міста і області досить розвинена і в цілому наразі забезпечує потреби населення в пасажирських перевезеннях і сполученні стадіону «Металіст» з аеропортом, залізничними вокзалами, автостанціями, лініями метрополітену, маршрутами електро− та автотранспорту. На цей час щодоби на приміські і міжміські автобусні маршрути виходить близько 1100 автобусів, 320 вагонів метрополітену, 500 одиниць трамваїв і тролейбусів, близько 1200 автобусів різної пасажиромісткості.

Державною цільовою програмою «Євро-2012» передбачається оновлення у Харкові парку трамвайних вагонів у кількості 70 одиниць із загальним обсягом фінансування 169,1 млн.грн., оновлення парку тролейбусів у кількості 24 одиниць із загальним обсягом фінансування 24,0 млн.грн.

Після визначення маршрутів прямування уболівальників об’єднане статутне територіальне підприємство «Південна залізниця» готове внести зміни до розкладу руху та прокладе додаткові напрямки і збільшить кількість потягів згідно з потребами транспортного обслуговування учасників і гостей фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

В перевезеннях до Євро-2012 будуть задіяні пасажирські вагони виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, рейкові автобуси, будівництво яких планується розпочати на вищезазначеному заводі, а також електропоїзди змінного струму ЕПЛ-9Т виробництва Холдінгової Компанії «Луганськ-тепловоз».

+++

Наступного тижня закладатимуть вагонне будівельне містечко стадіону до Євро-2012 у Львові

Zaxid.net

08.08.08

Згідно з графіком, геологічні роботи на місці майбутнього стадіону до Євро-2012 завершаться 12 вересня. З початку наступного тижня розпочнеться встановлення вагонного будівельного містечка та підведення до нього тимчасових комунікацій: води та електроенергії.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської міськради, на сьогодні компанія Alpine Bаu GmbH здійснює розмитнення вагонного містечка.

«Сподіваємося, що Державна митна служба України сприятиме пришвидшенню цього процесу з огляду на важливість цього питання для міста», − прокоментував Олександр Жаріков.

+++

Новый стадион «Днепра» принят государством

Terrikon.dn.ua

08.09.08

Сегодня ровно в полдень председатель государственной комиссии Николай Добровольский подписал акт ввода стадиона «Днепр» в эксплуатацию. Теперь арена может проводить официальные мероприятия.

По всей видимости, первым соперником днепропетровского «Днепра» на новом стадионе станет запорожский «Металлург». По словам генерального директора днепропетровского «Днепра» Андрея Стеценко, уже с 9-го тура домашние матчи Премьер-лиги днепряне смогут проводить не на «Метеоре», а на новом стадионе «Днепр».

Напомним, что матч между командами «Днепр» и «Металлург» пройдет 28 сентября, в воскресенье, 19:00.

+++

Висновки зроблено, до Казахстану − за черговою перемогою

Юрій Малишев

Ffu.org.ua

08.09.08

Лише чотири доби розділяють поєдинки української збірної на старті відбірного циклу проти команд Білорусі та Казахстану. Тож одразу після закінчення матчу у Львові «синьо-жовті» вилетіли до Києва, де на базі ФК «Динамо» розпочали підготовку до наступної гри. Попри стислий графік занять, головний тренер Олексій Михайличенко дав експрес-інтерв’ю Інформ-службі ФФУ.

− Ми вже проаналізували матч проти білорусів, зазначив наставник українців. − Однак, загалом, щось суттєве до того, про що я говорив на післяматчевій прес-конференції, додати навряд чи зможу. Тож констатую, що минулої суботи ми програли середину поля, поступившись в боротьбі і припустивши багатьох помилок у передачах. Відтак, наші форварди виявилися не дуже задіяними, що не дозволяло нам проявити себе належним чином в атаці. Однак добре, що все так закінчилося, і ми вирвали перемогу. Тренерський штаб провів серйозну розмову з хлопцями, ми детально проаналізували наші огріхи, зробили відповідні висновки, і тепер готуємося до гри з казахстанцями.

− …В тому числі і Денис Голайдо з Артемом Мілевським?

− Кримчанин вже займається в основній групі. Що стосується Артема, то ушкодження, якого він зазнав у Львові, не надто серйозне. Принаймні, на даний момент ми розраховуємо, що Мілевський зможе вийти на поле Центрального стадіону Алмати.

− Проте, гадаю, навряд чи основний склад в Казахстані буде ідентичним до того, що був у Львові.

− Безперечно, зміни будуть. Власне кажучи, ми ще зарані планували, що певна група футболістів буде задіяна саме у грі з Казахстаном. Звісно, певні корективи будуть внесені і на підставі останньої гри. До конкретики вдаватися не буду, тому що, самі розумієте, за два дні життя може підкинути сюрпризи різного ґатунку.

− Зазвичай збірна прибувала до міста, де проводитиметься матч, приблизно за півтори доби до початку, і мала змогу провести тренування безпосередньо на арені двобою. Цього ж разу «синьо-жовті» прибудуть до Алмати приблизно опівночі за місцевим часом. З чим це пов’язано?

− У принципі, випробувати поле, на якому пройде гра, бажано. Однак водночас я не вважаю це таким вже й надто важливим моментом. Приміром, на матчі проти поляків та білорусів ми приїжджали пізно ввечері, і тренування на «Україні» не проводили. Тож вирішено аналогічно вчинити і цього разу, зважаючи також і на тригодинну різницю в часі, і на відмінність у кліматі. Водночас добре, що гра розпочнеться о 19.00 за київським часом, і організмам наших спортсменів не доведеться перелаштовуватися.

− Гру збірної Казахстану в Загребі вже встигли розібрати?

− Детально про нашого суперника ми поговоримо з футболістами під час теоретичного заняття, яке відбудеться за кілька годин. Наразі ж можу сказати, що в Хорватії гостям не вдалося продемонструвати всі їхні сильні якості. Вони пропустили швидкий гол, потім хвилин за десять до закінчення першого тайму ще один, і все у грі, яка у підсумку завершилась перемогою господарів з великим рахунком, стало зрозумілим.

− Відтак легко спрогнозувати бажання казахстанців реабілітуватися у грі проти України.

− А ми у будь-якому випадку не сподівалися на легкий виїзд до Алмати, як би не закінчилася гра Хорватія − Казахстан, і налаштовуємося на непростий поєдинок. Легко очки в нашій групі даватися нікому не будуть. І та ж гра англійців проти Андорри, в якій підопічні Капелло дотисли суперника лише у другому таймі, є зайвим тому свідченням. Втім, ми відправляємося на Схід із твердим бажанням виграти.

+++

«Збірна України підкупила суддю» − Алєксандр Глєб

Gpu.ua

07.09.08

У роздягальні, після гри збірних України та Білорусії, капітан білоруської команди дав коментар «Першому Національному телеканалу»:

− Прокоментуйте, будь ласка, результат матчу?!

− Що тут коментувати… Ви ж купили суддю, − посміхнувся Глєб, − я це відразу зрозумів.

Як сприймати слова капітана білоруської команди незрозуміло − чи то він пожартував, чи то говорив серйозно. Але з пісні слів не викинеш.

Нагадаємо, що 6 вересня збірна України обіграла своїх суперників з мінімальним рахунком 1:0. На останній хвилині матчу арбітр зустрічі поставив пенальті у ворота білоруської команди після сумнівної гри рукою одного з гравців збірної Білорусії.

+++


Интернет − негативные оценки

 

И снова здравствуйте

Владимир Мыленко

Football.ua

08.09.08

Приплыли. То есть стартовали. Стартовали в новом отборе с новым главным тренером. С новым главным тренером? Ах, ну да, как же это я запамятовал. А то ведь на поле взглянешь − и особых-то отличий, как говорится, днем с огнем. Не я высказал поистине народную мудрость «Сборная Украины никогда не умела играть, только временами добивалась результата», но почему-то готов под ней подписаться. Вот поэтому, кстати, и не заметил смены тренера. Как не играли, так и сейчас не играют. Зато есть результат! Белорусов с помощью пенальти в добавленное время обыграли. На своем поле…

Кстати, про поле. Ох, и насмешили меня все эти умники − что в телевизоре, что в Интернете. Мол, Львов для Украины фартовый город − мы тут ни разу не проиграли. А вы вообще пробовали заглядывать в статистику? Посмотрите, полезное, знаете ли, занятие. А вот когда посмотрите и узнаете, что во Львове наша сборная в официальных матчах играла исключительно с Грузией и Арменией. И как минимум от одного матча (да-да, там где 4:3 и победный гол Федорова на 90+2-й минуте) попахивает, мягко говоря, не дезодорантом. Вот если бы наши доблестные футболисты сыграли на Украине с Италией, Испанией, да хотя бы Шотландией или Польшей, и ни разу не проиграли − тогда можно было бы говорить, что этот стадион для нас фартовый. А так…

То же самое и с Шевченко. Помните, стадион скандировал «Шева! Шева!». Мне лично в этот момент было смешно. Смешно потому, что абсолютное большинство народа, требовавшего на поле Нашевсе, ни малейшего представления не имеет о нынешнем функциональном, психологическом состоянии Андрея. Ладно, сейчас хоть отмазка какая-никакая имеется − в Милан вернулся, на поле начал выходить. А когда в Челси играл? Да кого это интересует − человек же Золотой мяч брал, Лигу Чемпионов выигрывал. Как же можно такого футболиста − и не выпускать-то?! Кстати, Игорь Беланов тоже Золотой мяч брал. А Андрей Демченко тоже еврокубок выигрывал. Может, их тоже того, на поле выпустить? Особых препятствий вроде бы как не имеется, ни за какие сборные не заиграны (Беланов разве что за СССР, ну так страны и команды давно нет).

Мне объяснили − мол, ничего-то ты не понимаешь, а вот люди на трибунах, они как раз знают, что для Шевы львовский стадион фартовый, он туточки в каждом матче забивал. Ага, четыре мяча в трех матчах. Еще раз посмотрите, с какими сборными СбУ играла. И в каком матче Шевченко забил два гола (один из них, кстати говоря, с пенальти). Никаких обвинений − простая констатация факта. Ну как же, он вот опять забил − объясняют мне. Ага, тоже с пенальти. А больше в сборной Украины просто некому с точки ударить…

Поймите, я не против Шевченко как такового. Я против культа личности, который создали некоторые несознательные болельщики. «А для меня Шева всегда будет лучшим!» Да на здоровье. Для меня таковыми до сих пор остаются Христо Стоичков и Роберто Баджо. Но я же не требую Ицо в Барселону вернуть или Хвостика в сборную Италии. Понятное дело, они уже не играют − но и Шевченко уже, мягко говоря, не тот, что в 1999-м, 2003-м, 2004-м. Но кого это волнует − он же Шевченко!...

А вообще, все эти разговоры о Шевченко, Львове, везении − все это из одного источника. Наших народных сказок. Это ведь там печка сама ездит, золотая рыбка желания исполняет. Вот и от футбола того же хочется: чтобы вышел добрый Царь-батюшка и забил, потому что город фартовый, и вообще нам не может не повезти. А потом можно облегченно вздохнуть − ну, и слава Богу, результат есть, а игра… Да, а игра никому не нужна. Главное на последней добавленной минуте точно в руку соперника мячом попасть. Вот только будет ли такая возможность в матчах с Хорватией, Англией? Оч-чень сомневаюсь. И что тогда будете говорить, дорогие мои любители результата? Что не повезло? Или стадион нефартовый? Я ничего не пропустил − может, еще какие универсальные фразы имеются, так вы поделитесь, не стесняйтесь…

А отсутствия игры не замечает никто. Или не хочет замечать. Точно так же не обращает внимания на чудовищную, с моей точки зрения, фразу Михайличенко, сказанную на послематчевой пресс-конференции. Дабы не быть голословным, процитирую официальный сайт ФФУ. «Однією з причин невиразної гри збірної України головний тренер «синьо-жовтих» вважає те, що більшість футболістів не справилися з психологічним тиском: «Дуже багато залежить від старту, тому наші гравці були під тиском. Як молоді, так і досвідчені. Від нас чекали лише перемоги і більше нічого».

У меня нет слов. А чего еще мы должны были ждать от нашей сборной в домашнем матче с белорусами?! И вообще, что это за такое психологическое давление, с которым не могут справиться, например, Назаренко, Калиниченко, Тимощук, Милевский, Воронин? Они что, первый раз в серьезном матче на поле вышли? У Ярмаша и Кравченко железное алиби − у них ни за сборную, ни в клубе поединков такого уровня не имеется. Про остальных умолчу, чтобы не начать плеваться нецензурными словами.

А плеваться надо. Например, почему так невыразительно отыграла полузащита? В последнем товарищеском матче на поле в стартовом составе вышли те же люди − кроме Голайдо, которого заменил Калиниченко. Кроме того, до матча с белорусами у Михайличенко было немало времени, чтобы подогнать командную игру. Что мы увидели на поле? Отсутствие оной. Дальше. У Назаренко что, индульгенция от нового руководства − за то, что прежнее его упорно игнорировало? Я когда-то на прессухе задал Алексею Михайличенко вопрос относительно невызова в сборную игроков Металлиста − подчеркнув, что сам с этим его решением согласен, но озвучиваю мнение болельщиков. Теперь же хочу задать этот же вопрос − но уже от своего имени.

Разговаривая с коллегой (дело было до матча) получил по лбу аргументом Да, Назар в клубе сейчас слаб − но в сборной-то он играет. Тогда крыть было нечем. Сейчас − пожалуйста, только успевай видео смотреть и пальцем тыкать. Неужто какой-нибудь Слюсар, или даже Девич, если ему таки можно, сыграли бы хуже субботнего Назаренко? Доверие − это, конечно, хорошо, но надо же и меру знать. В конце концов, можно было бы вызвать Рыкуна. Пусть бы он пробежал за матч намного меньше того же Назаренко, но точных передач отдал бы, как мне кажется, немного больше.

Откровенно говоря, единственным светлым пятном в субботу для меня стало появление Александра Алиева. Я могу сколь угодно негативно к нему относиться, но то, что он и только он усилил команду во втором тайме − неоспоримый факт. И за это искреннее спасибо всем тем, что поучаствовал в примирении игрока и тренера. Значит, что-то все-таки делается. И это «что-то» оставляет надежду на не самое темное будущее. Только игру и иммунитет от «психологического давления» игрокам все-таки надо привить. С Англией и Хорватией на чистом «фарте» далеко не уедешь.

Підписатися на новини