Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки


Інспектори УЄФА затвердили звіт Львова щодо стадіону до Євро-2012

Zaxid.net

19.08.08

Інспектори УЄФА затвердили звіт Львова щодо стадіону та тренувальних полів до Євро-2012. Про це 19 серпня у коментарі ZAXID.NET повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний після засідання інспекторів УЄФА в Києві.

За його словами, інспектори попросили Львівську міську раду надати ще кілька технічних документів щодо стадіону до Євро-2012. Після того, як ці документи будуть надані, в шкалі оцінки підготовки об’єктів до Євро-2012 буде змінено оцінку ризику підготовки стадіону у Львові − з високого ступеню на середній.

Олег Засадний додав, що сьогодні відбувся останні візит інспекторів УЄФА в Україну щодо підготовки до Євро-2012 перед тим, як 25 вересня виконком УЄФА розгляне звіт з підготовки України до Чемпіонату.

+++

ЛОДА підпише Угоду з Підкарпатським воєводством про спільну підготовку та проведення футбольних матчів

Portal.lviv.ua

19.08.08

У Львівській обласній державній адміністрації завтра відбудеться підписання Угоди між Львівщиною та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща) про регіональну співпрацю з метою належної підготовки та проведення фінальних матчів футбольного чем­піо­нату УЄФА ЄВРО-2012. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Угоду підписуватимуть т.в.о. голови ЛОДА Микола Кміть, заступник голови ЛОР Лев Захарчишин, Воєвода Підкарпатський Мирослав Карапита й Маршалок Підкарпатського воєводства Зигмунт Холевінський.

+++

На «Украине» пройдет два матча национальной сборной

Олеся Андриенко

Kp.ua

20.08.08

Сегодня в 19 часов во Львове, на стадионе «Украина» пройдет один из двух футбольных матчей с участием национальной сборной Украины. Первый товарищеский матч украинская футбольная команда проведет со сборной Польши. А 6 сентября в отборочном поединке к чемпионату мира 2010 года в ЮАР сойдутся национальные сборные команды Украины и Беларуси. Об этом на пресс-конференции сообщил директор департамента гуманитарной политики Львовского городского совета Алексей Побурко.

− Федерация футбола Украины перед другими городами предоставила право Львову организовать два футбольных матча с участием национальной сборной Украины. Для эффективной подготовки этих матчей Львовский горсовет совместно со Львовской областной госадминистрацией создал организационный комитет. Эти матчи − своеобразная репетиция готовности города и области к «Евро-2012», − заметил Алексей Побурко.

По словам председателя Федерации футбола Украины во Львовской области Ярослава Грися, стоимость билета на сегодняшний матч − 40, 80, 100, 150 и 200 гривен. Это − самая большая стоимость билетов на футбольные матчи, которые когда-либо проходили во Львове. Наверное, именно поэтому по состоянию на обед вчерашнего дня на 28 тыс. мест стадиона «Украина» продали только половину билетов. Но организаторы надеются, что к началу матча удастся продать все билеты и стадион «Украина» будет заполнен полностью.

Заместитель исполнительного директора Федерации футбола Украины Василий Заброда сообщил, что на сегодняшнем матче во Львове будет присутствовать вице-премьер министр Иван Васюник, а также все лица, ответственные за «Евро-2012» во Львовской области.

Кстати

В сборную команду Украины против Польши главный тренер Алексей Михайличенко созвал голкиперов − Андрея Пятова («Шахтер»), Вячеслава Кернозенко («Днепр»), Александра Шовковского («Динамо»); защитников − из «Шахтера» Вячеслава Шевчука, Дмитрия Чигринского и Александра Кучера, из «Динамо» − Тараса Михалика и Андрея Несмачного, из «Ворсклы» − Григория Ярмаша, из «Арсенала» − Виталия Мандзюка, из «Днепра» − Андрея Русола. В полузащитниках сыграют из «Днепра» Максим Калиниченко и Сергей Назаренко, из «Таврии» − Денис Голайдо, из «Шахтера» − Алексей Гай, из санкт-петербургского «Зенита» − Анатолий Тимощук, из голландского «Гронингена» Евгений Левченко, из «Ворсклы» − Сергей Кравченко.

В составе нападающих на поле выйдут Андрей Воронин из английского «Ливерпуля», Андрей Шевченко из лондонского «Челси», Владимир Гоменюк из «Таврии», Евгений Селезнев из «Шахтера» и Артем Милевский из «Динамо». 

+++

Мемориал Лобановского: Украина проигрывает в полуфинале

Fcdynamo.kiev.ua

19.08.08

Во вторник определились участники финального матча VI мемориала Валерия Васильевича Лобановского. В первом полуфинальном поединке между сборными Польши и Северной Ирландии победу с минимальным счетом праздновали поляки, которым удалось забить единственный гол в матче в начале второго тайма. В финале соперником поляков станет команда Болгарии.

Перед началом матча Украина − Болгария состоялась традиционная церемония открытия турнира, в которой приняли участие президент Федерации футбола Украины Григорий Суркис, а также семья легенды украинского футбола. Перед церемонией открытия на табло зрители увидели 10-минутный фильм о прекрасном футбольном тактике, мудром стратеге и тонком психологе. После этого прозвучали теплые слова о Валерии Васильевиче из уст Григория Суркиса. Море цветов. Из них выделялись две огромные корзины, одну из которых возложат на могилу Мэтра на Байковом кладбище, а вторая отправится к памятнику Валерию Васильевичу на стадион «Динамо» имени великого украинского тренера. В заключение торжественной церемонии открытия турнира многочисленные зрители, которые собрались на трибунах УТК им. Банникова, чтобы понаблюдать за игрой молодежных сборных из четырех стран, почтили память Валерия Лобановского минутой молчания. Внуки Валерия Васильевича получили подарки. А закончилось все замечательным салютом.

После этого судья дал стартовый свисток в поединке молодежных сборных Украины и Болгарии. Наши ребята приложили все усилия, чтобы впервые в истории турнира выйти в финал, но, к сожалению, удача в этот вечер была на стороне гостей. Матч завершился с таким же счетом, как и первый поединок. В конце игры команда Павла Яковенко осталась в меньшинстве: за вторую желтую карточку с поля удалили Евгения Евсеева. А на 81-й минуте со штрафного в непосредственной близости от наших ворот Курдов обеспечил победу своей команде.

Отметим, что в матче принимали участие и двое динамовцев − Олег Допилка отыграл весь поединок, а Артема Кравца заменили на 82-й минуте. Также все 90 минут провели на поле отданные в аренду в «Арсенал» динамовцы Денис Олейник и Владимир Лысенко. После матча они были не в самом лучшем настроении, но прокомментировать игру Денис все-таки согласился:

«Мы очень расстроены, что не удалось выйти в финал, − рассуждает Денис Олейник. − Но трагедии, думаю, в этом нет. Нужно просто сделать выводы из случившегося. Настроение плохое, удовольствия от игры мы не получили. Болгария нас ничем не удивила, просто во втором тайме мы «подсели» физически. Возможно, сказалось то, что многие из нас два дня назад играли матчи в чемпионате. В конце игры чувствовалось, что сил не хватает, отрабатывать сзади было тяжело, но я старался через «не могу», хотя в некоторых эпизодах и не успевал за соперником. Плюс, считаю, арбитр не назначил чистый пенальти в ворота болгар, когда соперник сбил меня в штрафной площади. Он зацепил мою опорную ногу, а мяч даже не тронул. Завтра постараемся реабилитироваться. Думаю, играть уже будет другой состав».

Таким образом, в среду, 20-го августа в 14.15 молодежная сборная Украины в третий раз подряд сможет побороться лишь за третье место в Мемориале Лобановского. В финале же, который начнется в 17.15 этого же дня, встретятся команды из Польши и Болгарии. Напомним, что все поединки турнира проходят на УТК имени Банникова.

+++

Експерти УЄФА в черговий раз оглянуть сьогодні тренувальні бази та аеропорт Одеси

Володимир Новак

Укрінформ

20.08.08

 Сьогодні Одеса в черговий раз прийматиме експертів УЄФА. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив директор департаменту з підготовки та проведення в м. Одеса фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Ознайомлення зі станом підготовки міської інфраструктури до проведення ЄВРО-2012 здійснюватиметься за двома напрямами. Зокрема, сьогодні місто біля моря відвідає Юрген Мюллер − провідний експерт УЄФА з розміщення та тренувальних центрів, для якого це перший візит до Одеси. Метою візиту є огляд тренувальних баз «Отрада», «Совіньон» та «Архітекторська», а також запасних тренувальних баз та стадіону СКА. Експерта супроводжуватимуть представники Одеської міської ради та ЗАТ «Футбольний клуб «Чорноморець». За результатами огляду об'єктів інфраструктури буде проведено підсумкову нараду, у який візьмуть участь пан Мюллер, представники Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства культури та туризму, Національного агентства з питань підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради та Федерації футболу України.

Завтра до Одеси прибуде експерт УЄФА з аеропортів Пітер Хемпсон, який вже відвідував місто у лютому цього року. Метою візиту є отримання оновленої інформації щодо стану підготовки аеропорту до фінального турніру ЄВРО-2012. Під час візиту відбудеться зустріч експерта з керівництвом міжнародного аеропорту «Одеса», презентація процесу виконання генерального плану підготовки аеропорту до ЄВРО-2012 та огляд об'єктів аеропорту, що знаходяться на стадії будівництва та реконструкції. У зустрічі візьмуть участь представники Національного агентства з питань підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, Міністерства транспорту та зв'язку, Державіаадміністрації, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради та Федерації футболу України.

Довідка: Міжвідомча робоча група при Оргкомітеті ЄВРО-2012 схвалила Генеральний план підготовки до проведення чемпіонату. В генплані враховані усі пропозиції, що їх департамент з підготовки та проведення в м. Одеса ЄВРО-2012 разом з міськими управлінням дорожнього господарства, управлінням охорони здоров'я розробив та подав до Мінекономіки. Крім того, до Генплану додатково включене будівництво чотирьох нових готелів у м. Одеса.

+++

Департамент по подготовке Евро-2012 в Одессе: «Сроки для подготовки города к чемпионату Европы по футболу пока не являются критическими»

Eho-ua.com

19.08.08

Такое мнение директор Департамента по подготовке и проведению в Одессе финального турнира чемпионата Европы 2012 года по футболу Андрей Терзиев выразил сегодня в интервью изданию. По его словам, объекты, которые завтра намерены посетить представители УЕФА, вполне реально подготовить в сроки, предусмотренные программой подготовки города к Евро-2012. При этом он уточнил, что ряд спортивных объектов, которые осмотрят эксперты, готовятся с опережением графика и будут завершены к 2010 году.

«Что касается аэропорта, то, по сравнению с предыдущим визитом комиссии УЕФА, уже проделана существенная работа: продолжается нулевая стадия реконструкции, идет ремонт покрытий полос, а также ведутся другие подготовительные работы», − подчеркнул представитель Департамента.

Он также добавил, что «в настоящее время продолжается конкурс по выбору партнера для реконструкции аэропорта и пока время, отведенное УЕФА на подготовку объекта не достигло критической точки».

Как ранее сообщалось, с 20 по 21 августа Одесса примет экспертов УЕФА. Ознакомление с состоянием подготовки городской инфраструктуры к проведению ЕВРО-2012 будет осуществляться в 2 этапа: осмотр тренировочных баз и аэропорта.

+++

Партия регионов хочет налоговыми льготами завлечь инвесторов для строительства отелей к Евро-2012

Ostro.org

19.08.08

Партия регионов выступает за предоставление льгот для владельцев гостиниц, которые будут построены к Евро-2012. Об этом народный депутат от Партии регионов Борис Колесников сказал сегодня на пресс-конференции в Донецке.

«3 или 4 сентября мы будем презентовать закон, который называется «Евро-2012». Он, в частности, включает в себя то, что все, кто строит новые отели, пятизвездочные − 5 лет, четырехзвездочные − 7,5 лет, а трех− и двухзвездочные − 10 лет не будут платить налог на прибыль. Также преференции городам, которые проводят Евро-2012. Не будут платить налог на прибыль все отели новые на всей территории Украины», − сказал нардеп.

По словам Б. Колесникова, «регионалы» надеются получить поддержку своих коллег в Верховной Раде, потому что «бизнес туристический и непосредственно связанный с Евро находится в крайне плохом состоянии».

«Мы надеемся привлечь мировых инвесторов», − отметил Б. Колесников.

+++

Строительство бульвара им.Кучеревского под контролем!

Komitet12.org.ua

20.08.08

За всеми объектами ,которые строятся в Днепропетровске к Евро 2012, очень тщательно наблюдают городские власти, заявил мэр Иван Куличенко, посетивший бульвар им.Кучеревского -пешеходную зону, по которой болельщики будут добираться до нового стадиона «Днепр». Первая украинская арена чемпионата Европы 2012 и клубный стадион футбольной команды «Днепр» запланировано торжественно открыть 14 сентября. На выездном совещании многочисленная рабочая группа во главе с городским головой определялись со степенью готовности бульвара и с объемами работ, которые еще надо сделать к открытию. «Я хочу подчеркнуть, что к Дню города, а именно к 14 сентября, бульвар им. Кучеревского будет функционировать частично. Подключить весь комплекс инженерных коммуникаций а также облагородить территорию, прилегающую к пешеходной зоне, я считаю, задача реальная  и мы с ней справимся в отведенные сроки»-отметил на выездном совещании днепропетровский мэр. Однако  от некоторых элементов бульвара им. Кучеревского прийдется отказаться. К примеру, фонтан жители и гости города смогут увидеть лишь в 2009-ом году. Есть еще некоторые нерешенные вопросы относительно того, каким будет бульвар перед центральным входом на стадион «Днепр», однако с этим  городские власти Днепропетровска вскоре разберутся, ведь запускаться объект будет в несколько этапов -сообщает корреспондент сайта Комитет ЧЕ 12.

+++

«Шаровий» соціологічний піар

Observator.org

19.08.08

Як відомо, соціологія є засобом суспільного самопізнання і наукою, яка не пробачає помилок. І правильність результатів будь-якого соціологічного дослідження залежить від того, як грамотно воно поставлене. Тож справжній незаангажований соціолог у суспільстві бачить те, що є, а не те, що хотілося б побачити йому чи його замовникам.

В Україні усе це − красива легенда. Адже навіть шановані центри соціологічних досліджень не раз (а точніше − на кожних виборах) доводили усім цілком протилежне. Але ж кого цікавить та істина. Аби отримати потрібні відповіді − слід всього лиш правильно сформулювати запитання.

Про мабуть не забули лідери Громадського форуму Львова який учора провів два окремих опитування львів’ян щодо будівництва стадіону до чемпіонату Євро-2012 за новою запатентованою технологією на спеціально виготовлених 6-ти електронних табло. Львів’ян опитували на Пл. Галицькій, Сихові (р-н Іскри та р-н Зубри), вул. Мазепи (Балатон), пл. Привокзальній та Левандівці (вул. Широка, ринок). Усього за два етапи опитано 3 269 респондентів.

Спочатку львів’янам задавали питання: «Чи підтримуєте Ви будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові за кошти міського бюджету?». Більшість львів’ян на це питання відповіли ствердно. З 1545 опитаних: 885 − ТАК (58%); 582 − НІ (37%); 78 − НЕ ЗНАЮ (5%). Абсолютно протилежними стали результати другого опитування. Коли львів’янам пояснили у питанні, чим загрожує такий підхід та якою є справжня ціна будівництва стадіону коштом громади, більшість львів’ян проголосувала проти. На питання: «Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за кошти міського бюджету взамін будівництва та ремонту дитячих садочків, шкіл, доріг тощо?» більшість львівян відповіли негативно. З 1724 опитаних: 1032 − ПРОТИ (60%); 662 − ЗА (36%); 70 − НЕ ЗНАЮТЬ (4%).

Похибки в поширюваному ЗМІ прес-релізі не вказано. Та й самі організатори і визнали, що проведене ними опитування з допомогою дошок для голосування «не зовсім традиційне» і взагалі не претендує на соціологію, а є звичайним «швидким маркетингом», який використовується у випадках, коли потрібно шустро опитати велику кількість людей. Тільки з допомогою такого псевдо-соціологічного ноу-хау неважко створити ситуацію, коли потрібні «правильні» результати. Також невідомо для чого разом із прес-релізом подаються ксерокопії протоколів опитування написаних від руки волонтерами і з вказаними їхніми ПІБ, номерами телефонів та домашніми адресами. Очевидно, комусь з організаторів опитування здалося, що таким чином посилюється імітація достовірності.

Також варто звернути увагу на 2-ге питання, яке поставлено незрозуміло, провокативно і можна навіть сказати − емоційно. Так, пересічному львів’янину з першого разу напевно важко зрозуміти про який «ще один стадіон» йдеться. Особливо після оприлюднення в ЗМІ інформації про початок будівництва стадіону на перехресті вулиць Стрийської − Наукової. Також неважко передбачити як відповість на нього домогосподарка на сихівському ринку, почувши про школи і дитячі садочки, якими прийдеться «пожертвувати». А якщо задати питання дещо іншим чином? Наприклад: «Чи варто Львову відмовитись від проведення Євро-2012 задля того щоб зекономити кошти?» Результати напевно вийшли б уже дещо протилежними.

Залишається лише навести слова відомого соціолога В.Шубкіна: «Репрезентативні соціологічні дослідження вибивають грунт з-під ніг любителів гри у приклади, фактики, оскільки ґрунтуються на аналізі всієї сукупності фактів, що належать до цього питання, або математично обґрунтованій вибірці».

Далі у ГФЛ із отриманих даних нововинайденого плебісциту роблять логічні висновки, а саме: «З наведених цифр випливає, що мешканці міста як правило не розуміють, що таке міський бюджет, які його джерела та видатки, які наявні кошти в ньому є та чи вистачить їх на будівництво. Міський голова «вміло» використовує ситуацію, йому вигідно приховувати від людей правду та наслідки, що дає можливість маніпулювати їхньою думкою».

Тож на думку пана Мацеха та компанії думку львів’ян не враховує ніхто. Адже львів’яни у своїй масі не поінформовані і не знають які можуть бути наслідки. Такі важливі для міста питання на їхню думку мають вирішуватись тільки громадою. А найкраще − шляхом референдуму: Чи потрібне Євро-2012 такою ціною Львову взагалі? Тільки тягнути з референдумом також немає часу, та вирішувати бути йому чи бути може лише міськрада на сесії.

Адже за їхніми словами ситуація патова: час коли можна було знайти інвестора на вигідних для міста умовах, на думку Олега Мацеха, уже минув. Та й інвестор за його словами це не спонсор, а той хто інвестуючи кошти хоче їх повернути. Надії Олега Засадного на осінні земельні аукціони, з яких можна буде зрубати грошей, а також на те, що після початку будівництва стадіону ціна землі навколо зросте також видаються їм туманними. А міський бюджет просто-напросто не витримає такого навантаження. Стадіон «Україна» хоч і відповідає умовам УЄФА, та не підходить для проведення фінального чемпіонату.

«Якщо Львів відмовиться від Євро, то нічого страшного не буде. Краще втратити 10-20 мільйонів, чим втратити мільярд. Я не розумію людей, які задля гучного весілля позичають гроші.», − резюмує Теодор Дяків. «Ми не проти Євро-2012 у Львові, але коли я дізнався як будуються стадіони в інших країнах....А там фінансування відбувається 50:50 за кошти бюджету і інвесторів.»− доповнює О.Мацех

Озвучили лідери ГФЛ й інший варіант: вимагати від держави дофінансування. Оскільки УЄФА начебто фінансує всі країни у яких проходять чемпіонати Європи, а ті в свою чергу розподіляють кошти по містах на будівництва стадіонів. Мовляв економіка жодного міста не потягне будівництва такого об’єкта.

Неважко здогадатися, що нашвидкуруч проведене опитування було не що іншим, як своєрідною «репетицією» перспективного місцевого референдуму по даному питанні, а не благодійною акцією ГФЛ проведеною з метою «щоб стенди не стояли в кутку». Та й Олег Мацех натякнув, що подібні опитування мають світле майбутнє і при повторному проведенні, при співставленні результатів − вони будуть аналогічними, а похибка − всього кілька відсотків...

Як кажуть в Одесі «астайоцца рєзонний вапрос − каму ета вигадна». Неважко передбачити, що проведений таким же чином референдум поставить хрест на усьому львівському євро футболі. У будь-якому випадку виграє ГФЛ − у іпостасі «борців за права угнєтьонних». Якщо стадіон все-таки будуватимуть за останні гроші з проданого комунального майна − ГФЛ і надалі здобуватиме рейтинг критикою діл влади. Якщо ж референдум таки пройде і Львів відмовиться від проведення чемпіонату − меру оголосять анафему, а Теодор Дяків стане героєм-суперменом, який вчасно врятував місто на краю боргової ями. Тільки чи не капають «суперменам» реальні дивіденди із кишені двох конкурентів, які наразі іще «в запасі» − Одеси та Харкова? Адже там стадіони вже майже готові...

+++

Підписатися на новини