U-16: псковський дебют команди Лисенка

У суботу, 16 серпня, юнацька збірна України (футболісти 1993 року народження) вирушає на свій перший збір. У російському Пскові підопічні Олександра Лисенка візьмуть участь у міжнародному турнірі, в рамках якого зустрінуться із командою господарів, а також із молдовськими та литовськими однолітками.

 

Вимоги до гравців

«Ігри у Пскові − перший справжній іспит для цієї збірної, − розповідає український наставник. − Під час попередніх зустрічей ми фактично знайомилися з хлопцями, а тепер вони отримали шанс показати себе в ділі. В Росії маємо донести до підопічних загальні вимоги, запроваджені у національній команді, навчити азам тактики, що притаманна їй».

 

Рекомендації колег

За словами Лисенка, процес селекції тільки починається. Більшість кандидатів, які були викликані на серпневий збір, потрапили на олівець тренеру під час фіналу юнацької національної першості у Саках. Ще деяких гравців Олександру Олександровичу порекомендували клубні наставники.

 

Офіційні ігри − за рік

Турнір у Пскові проходитиме за коловою системою. У понеділок, 18 серпня, українська збірна зіграє з молдованами, 20-го − з литовцями, 22-го − з росіянами. Нагадаємо, що дебют команди Лисенка в офіційних змаганнях відбудеться восени наступного року, коли стартуватиме відбірна кампанія Євро-2010 (U-17).

 

Склад збірної України

Воротарі: Павло Костюк («Карпати» Львів), Микита Шевченко («Шахтар» Донецьк);

Захисники: Антон Братков, Рудольф Сухомлинов (обидва − «Динамо» Київ), Артур Лалієв («Ворскла» Полтава), Ярослав Мажаєв («Шахтар» Донецьк), Іван Семененко («BRW-BIK» Володимир-Волинський), Ярослав Трусь («Карпати» Львів);

Півзахисники: Дмитро Волков, Микита Полулях (обидва − «Дніпро» Дніпропетровськ), Андрій Єфремов, Владислав Калитвинцев (обидва − «Динамо» Київ), Олександр Марковець («Волинь» Луцьк), Юрій Покладок («Карпати» Львів), Борис Тащі (ДЮСШ-11 Одеса);

Нападаючі: Ростислав Багдасаров, Іван Луканюк (обидва − «Шахтар» Донецьк), Віталій Квашук («Динамо» Київ).  

Підписатися на новини