U-16: підготовка до Меморіалу Баннікова

Юнацька збірна України (футболісти 1992 р.н.) готується до VII Міжнародного турніру пам’яті Віктора Баннікова, який пройде з 6-го по 10 червня у Донецьку та Маріуполі.

 

Донецький збір

Наша команда зібралася у столиці Донбасу в понеділок, 2-го числа. Тренуються підопічні Олександра Головка на стадіоні «Олімпік». Під прапори збірної наставник викликав 22-х футболістів, проте після проходження медичного огляду, фізичного та психологічного тестування в таборі залишиться лише 18 виконавців, які власне і потраплять до заявкового листа.

 

Віддача на тренуваннях

За словами Головка, він задоволений тим настроєм, з яким працюють хлопці. «Кожен з них віддається по максимуму, прагнучи довести тренерському штабу своє право на місце у команді. Звісно, це йде на користь загальній справі», − говорить керманич збірної.

 

Додаткова інформація

У групу А разом з «синьо-жовтими» потрапили Фінляндія, Росія та Італія. «У Донецьку 6 червня ми побачимо в дії італійців та росіян, що допоможе краще підготуватися до зустрічей з ними. Інформації про фінів, з якими доведеться зійтися у стартовому матчі, поки обмаль. Тому подбаємо, перш за все, про власну гру», − підкреслює Головко.

 

Етап підготовки

Господарі вже тричі перемагали на Меморіалі Віктора Баннікова і, звісно, є одними з головних фаворитів цьогорічних змагань. Але хоча перед українськими юнаками і стоїть максимальна задача, не варто забувати, що цей турнір є одним з важливих етапів підготовки до кваліфікації Євро-2009 (U-17), яка стартує у вересні.

 

Шістка новачків

Поки Олександр Головко визначається з кістяком команди, процес селекції не припиняється. Красномовним свідченням цього є шістка потенційних дебютантів, які вирушили на донецький збір − воротар Артур Денчук, захисник Олександр Костюк, хавбеки Микола Вечурко та Андрій Цуриков, форварди Віталій Рябушко та Дмитро Осадчий.

 

Склад збірної України

Воротарі: Роман Данкович (УФК Львів), Артур Денчук («Металіст» Харків), Микита Шевченко («Шахтар» Донецьк);

Захисники: Олександр Костюк («Металург» Донецьк), Іван Ордець («Шахтар» Донецьк), Дмитро Рижук, Артем Сухоцький (обидва − «Динамо» Київ), Андрій Цуриков («Металург» Запоріжжя), Віктор Чумак (РУФК Ужгород);

Півзахисники: Максим Боровець, Володимир Коваль, Ярослав Прокипчук (усі − «Динамо» Київ), Микола Вечурко (ДЮСШ №15, Київ), Святослав Дяків, Олександр Караваєв, Олександр Нойок (усі − «Шахтар» Донецьк), Ярослав Калиниченко («Кремінь» Кременчук);

Нападаючі: Пилип Будківський («Шахтар» Донецьк), Віталій Іванко («Металург» Донецьк), Віталій Мартинов («Торпедо» Миколаїв), Дмитро Осадчий (ВРУФК Київ), Віталій Рябушко («Динамо» Київ).

Підписатися на новини