Як уникнути повторення пройденого?

Національна збірна України зібралася для підготовки до контрольного поєдинку зі збірною Швеції у середу, 28 травня. А наступного дня база в Конча-Заспі гостинно відкрила свої двері для представників ЗМІ, які мали змогу поспостерігати за відкритим тренуванням команди, і водночас поспілкуватися з гравцями та тренерами.

Не було колективу

Повертаючись до невдало проведеного поєдинку у Нідерландах, головний тренер «синьо-жовтих» Олексій Михайличенко, зокрема, зазначив: «Одна з головних причин поразки − в нас не було колективу. Усі хлопці зіграли нижче своїх можливостей. Це було видно навіть неозброєним оком. Все, що ми планували реалізувати у поєдинку з голландцями, так і залишилось на словах. Так, як ми провели перший тайм − так грати в футбол не можна взагалі».

Без Тимощука

До матчу в Швеції готуються 19 футболістів. Шевченко і Вороніна заздалегідь не планували залучати до цієї гри, аби дати можливість проявити себе молодим нападникам − Селезньову, Гоменюку і Гладкому. Відпустили до клубу Максима Калиниченка, який проходитиме збори разом із «Спартаком». Немає і Тимощука − він в останній момент застудився, і залишився в Санкт-Петербурзі. Зрештою, як підкреслив Олексій Михайличенко, Анатолій, на якого протягом останнього часу випало чимале навантаження, як ніхто інший заслуговує на відпочинок.

Копія британців

Характеризуючи наступного суперника, головний тренер сказав, що шведи вибрали британський напрямок розвитку футболу, сповідують атлетичний, силовий футбол, добре грають на «другому поверсі» і у захисті, мають у своєму розпорядженні висококласних виконавців.

Останній матч сезону

Насамкінець Михайличенко висловив сподівання, що футболісти, попри те, що для них це заключний матч сезону, все-таки вийдуть на поле стадіону «Росунда» повністю сконцентрованими на грі, і те, що мало місце в Голландії, в Стокгольмі не повториться. У суботу, 31 травня, збірна України о 10.00 чартерним рейсом з Борисполя відбуде до столиці Швеції. Увечері того ж дня, о 19.00, заплановано тренування на місці майбутнього протистояння.  Сам матч відбудеться у неділю (початок − о 17.00 за київським часом), а пряму трансляцію можна буде переглянути на телеканалі «ТЕТ».

Підписатися на новини