Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет - нейтральные оценки

 

Подготовка Одессы к Евро-2012 перешла в новую фазу

Odessa.ua

22.05.08

Одесса надеется на включение в состав основных городов, принимающих ЕВРО. Все проекты городской программы подготовки к чемпионату крайне важны для развития города и будут успешно функционировать после окончания чемпионата

Подготовка Одессы к ЕВРО-2012 перешла в новую фазу, - сообщил директор департамента по подготовке и проведению в г. Одессе финального турнира чемпионата Европы 2012 года по футболу Андрей Терзиев. В мае муниципалитет Одессы согласовал в профильных министерствах и предоставил на рассмотрение экспертов УЕФА новый пакет документов - так называемый Генеральный план инфраструктуры (спортивные объекты, транспорт, здравоохранение, гостиничная сеть). Он содержит детализированную информацию относительно каждого из проектов, предусмотренных городской программой подготовки к чемпионату, а именно - план реализации проекта, график его выполнения и информацию об ответственности на разных этапах выполнения проекта, возможных рисках и путей их избежания. Предоставленные документы являются гарантией городских властей относительно выполнения нашей программы подготовки в предусмотренные сроки. Всего для экспертов УЕФА департаментом подготовлено более 200 документов. Кроме того, КП "Международный аэропорт "Одесса" самостоятельно подготовило свыше 100 документов об отдельных составляющих проекта реконструкции аэропорта.

После рассмотрения документов из Одессы и других городов Украины, готовящихся к ЕВРО-2012, эксперты УЕФА утвердят решение относительно дальнейшего хода подготовки Украины к европейскому турниру. Объявление решений ожидают не раньше второй половины лета этого года. Одесса надеется на включение в состав основных городов, которые будут принимать игры чемпионата. Для этого уже сегодня есть ряд веских оснований, главным из которых является высокий уровень развития гостиничной инфраструктуры и возможность выполнения требований УЕФА по размещению гостей чемпионата на 100% за счет строительства новых отелей, реконструкции существующих и временного использования до 5 круизных лайнеров как 4-х и 5-тизвездочных отелей.

Поскольку в некоторых городах Украины, где предусмотрено проведение игр ЕВРО-2012, инвесторы высказывают опасение относительно экономической нецелесообразности эксплуатации 4-х и 5-тизвездочных отелей после окончания чемпионата (количество которых станет чрезмерным для них), Одесса имеет реальный шанс опередить несколько так называемых "основных" городов по этим показателям.

Впрочем, конкуренция с другими городами за право проведения игр чемпионата Европы не является целью одесской власти, - подчеркнул Андрей Терзиев. Подготовка к ЕВРО-2012 - это игра командная, так как решающее значение будет иметь достижение результата не отдельными городами, а страной в целом. Только объединенные усилия всех городов могут вывести инфраструктуру Украины на надлежащий уровень, который после окончания чемпионата сделает страну полноценным членом мировой экономической системы. Вот почему для Одессы не имеет принципиального значения, сколько матчей ЕВРО-2012 будет проведено в городе. Все проекты городской программы подготовки к чемпионату крайне важны для развития города и будут успешно функционировать после окончания чемпионата. Они будут реализованы независимо от того, какое решение будет принято экспертами УЕФА относительно расширения состава городов, принимающих матчи ЕВРО-2012. Новый международный аэропорт мирового уровня, футбольный стадион, который должен занять заметное место среди наилучших спортивных арен Европы, обновленная транспортная, медицинская и гостинично-рекреационная инфраструктура города - все это не только сделает Одессу одним из ведущих мировых центров спорта, бизнеса и туризма, но и позволит помочь другим городам-участникам национальной программы подготовки к ЕВРО-2012.

Одесса готова к сотрудничеству со всеми "игроками национальной сборной" городов, принимающих ЕВРО-2012, и может оказать реальную поддержку тем городам, которые в ней нуждаются, - заявил Андрей Терзиев.

+++

Екологи закликають до екологізації Євро-2012

Maidan.org.ua

22.05.08

Екологічні організації закликали закласти екологічну складову у планування проведення чемпіонату Європи з футболу Союзу європейських футбольних асоціацій у 2012 році. Про це вони повідомили у відкритому листі від 35 екологічних організацій України на адресу Уряду України, Національного агентства з питань підготовки і проведення Євро - 2012.

„У програмі підготовки Євро 2012 жодного слова немає про екологічні засади та природоохоронні компоненти підготовки та проведення чемпіонату, - каже Тарас Личук, співдиректор Українсько-американської екологічної асоціації (УАЕА) − Екологічно відповідальний і свідомий підхід до організації „Євро − 2012” дозволить знизити витрати на використання енергоносіїв та ліквідацію негативних екологічних впливів, пов’язаних із транспортним забезпеченням, опаленням, освітленням та утилізацією сміття - до, під час і після проведення чемпіонату.”

„У листі ми зазначили ряд конкретних заходів та рекомендацій, які необхідно вжити для екологізації процесу підготовки та проведення чемпіонату, - говорить Ірина Ставчук, координатор Робочої групи українських неурядових екологічних організацій з питань зміни клімату (РГ НУО ПЗК) - Зокрема, впровадження енергоощадних моделей постачання тепла/охолодження, водопостачання, освітлення будівель, що будуть задіяні в проведенні чемпіонату.»

Наголошується важливість використання технологій відновлювальної енергетики та матеріалів із вторинної сировини/нетоксичних матеріалів при зведенні та обслуговуванні будівель готелів, ресторанів, стадіонів та інших споруд, що будуються в рамках проведення чемпіонату.

При плануванні міжміських транспортних сполучень рекомендується надавати пріоритет залізничному транспорту, створенню швидкісних залізничних сполучень, закупівлі сучасних комфортних вагонів і розвитку відповідної інфраструктури, а також заохочувати використання громадського транспорту, а не приватних автомобілів, використовувати відновлюване пальне (біодизель та біопаливо) і гібридні автомобілі в службах таксі.

Міській владі пропонується провести роботу по збереженню, впорядкуванню, оздоровленню та розширенню територій зелених зон, парків, скверів, ботанічних садів, пам’яток природи та приміських лісів.

Лист також закликає Уряд України до тісної співпраці та зазначає, що успішні моделі проведення „зелених” чемпіонатів можна побачити на прикладі останніх Олімпійських ігор та інших спортивних подій, пов’язаних з їх проведенням великомасштабних будівельних робіт у Європі, США та інших країнах.

+++

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування у період проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу

Sta.kmu.gov.ua

22.05.08

На засіданні Комітету зазначалося, що метою законопроекту (реєстр. №2372) є "створення сприятливих умов для організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні". Для цього передбачається звільнити доходи (прибутки), отриманих УЄФА в Україні, від сплати податку на прибуток підприємств, а також операцій з імпорту товарів (капітальних активів), отриманих представництвом Організаційного комітету УЄФА в Україні. Також пропонується звільнити від оподаткування суми доходів, отримані за виконані роботи або надані послуги в Україні або за її межами, призначеними (уповноваженими) особами, крім резидентів України, незалежно від їх участі у чемпіонаті.

Члени Комітету наголосили, що законопроект розроблений без врахування того, що фінальна частина чемпіонату Європи 2012 року з футболу відбудеться не лише в Україні, а і в Польщі. Тому Комітет вважає за необхідне "узгодити з Польщею запровадження спеціальних умов оподаткування на період проведення фінальної частини зазначеного чемпіонату". З цією метою, на думку народних депутатів, доцільно розробити та підписати відповідний договір між Україною та Польщею та ратифікувати такий договір у парламентах цих країн.

Наголошувалося також, що з метою уникнення неоднозначного тлумачення положень проекту при їх практичному застосуванні, потребує більш чіткого визначення переліку осіб, на яких поширюється пільга з податку на прибуток підприємств. Потребує уточнення й норма Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" в частині оподаткування доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України згідно із статтею 13 цього закону при репатріації доходів європейських футбольних асоціацій, що входять до складу УЄФА, з урахуванням норм міжнародних угод з питань уникнення подвійного оподаткування.

Пропозиція щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з імпорту товарів (капітальних активів), отриманих представництвом Організаційного комітету УЄФА в Україні, з метою уникнення неоднозначного тлумачення, вважають члени Комітету, "також має бути конкретизована, адже за нормою, що пропонується у законопроекті, від сплати податку на додану вартість може бути звільнений достатньо широкий перелік товарів (капітальних активів)". Тому доцільно визначити перелік таких товарів (капітальних активів), крім підакцизних товарів.

Крім того, Комітет "вбачає корисним проаналізувати досвід запровадження спеціальних умов оподаткування, що використовувався іншими країнами у період проведення фінальних частин футбольних чемпіонатів Європи та світу".

+++

Малайзия заинтересована в реконструкции аэропортов Украины в ходе подготовки к ЧЕ-2012

Ugmk.info

22.05.08

Малайзия заинтересована в участии своих предприятий в реконструкции аэропортов Украины в ходе подготовки к проведению финальной части чемпионата Европы по футболу в Украине в 2012 г. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Министерства иностранных дел.

Посол в Малайзии Александр Шевченко провел встречу с министром транспорта Малайзии Онг Ти Кеатом 22 мая в Путраджайе (Малайзия).

Стороны также обсудили состояние и перспективы развития двустороннего сотрудничества в отрасли транспорта.

Шевченко обратил внимание Кеата на возможности совместного производства авиационной техники на основе производственной базы АНТК им. Антонова.

В контексте укрепления отношений между двумя странами собеседники отметили важность заключения меморандума о взаимопонимании между Министерством транспорта и связи и Морским департаментом Малайзии о признании дипломов моряков и соглашения между Кабинетом Министров и правительством Малайзии о воздушном соединении.

Как сообщало агентство, в феврале Министр иностранных дел Украины Владимир Огрызко и посол Малайзии в Украине Дато Абдула Сани Омар обсудили усовершенствование договорно-правовой базы украинско-малайзийских отношений.

+++

“Арсенал» (Біла Церква) − «Карпати-2» (Львів) − 2:1

Fckarpaty.lviv.ua

22.05.08

„Карпати-2”: Мельниченко, Тістик (Підвірний, 53), Табен, Кузик, Куцяба, Гудима (Михєєв, 55), Гордійчук, Задорожний (Дячук-Ставицький, 46), Чоба, Яворський (Понзель, 75), Омельченко.

Суддя: Е. Курцеба (Одеса).

Голи: Гордійчук, 40, Степанюк, 43, Духно, 64.

Перший тайм перенесеного з минулого року матчу пройшов у рівній боротьбі і наприкінці тайму Павло Гордійчук першим відкрив рахунок, влучно пробивши з лінії штрафного майданчику і провівши свій 8-й гол у сезоні. Проте ще до перерви асистент арбітра Любомир Харко, який нині представляє Луцьк, а донедавна Жовкву, вигадав кутовий удар, після розіграшу якого Юрій Степанюк і зрівняв рахунок.

Другий тайм пройшов у в’язкій боротьбі, при цьому часто порушення правил арбітр фіксував лише з боку „Карпат-2”. Господарі провели другий гол, коли Анатолій Духно добив м’яча, який відскочив від Богдана Мельниченка. В середині тайму воротар „Арсеналу” руками зупинив прохід Олексій Омельченка, але ані головний арбітр, ані його помічник Харко знову не зафіксували порушення правил. Цей інцидент викликав бійку фанатів з Обухова, де проходила гра, з вболівальниками „Арсеналу”. Принагідно нагадаємо, що саме асистент арбітра Харко в одному з домашніх матчів „Карпат-2” у минулому сезоні на стадіоні СКА зафіксував порушення правил і головний арбітр призначив пенальті у ворота львів’ян. Львівський клуб, маючи претензії до такого арбітражу, відіслав в ФФУ відеозапис цього поєдинку.

+++

Підписатися на новини