Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет - нейтральные оценки

 

УЄФА змінить порядок підрахунку рейтингу збірних

Gpu.ua

20.05.08

Сьогодні в Москві пройшло засідання виконкому УЄФА. На ньому, зокрема, затвердили новий порядок нарахування рейтингових очок національним збірним. Цей рейтинг визначає силу команд і враховується при їх "розсіюванні" по корзинах під час жеребкувань відбірних і фінальних турнірів чемпіонатів Європи. Тепер кількість балів залежатиме не тільки від результату того чи іншого поєдинку і стадії, на якій він проводився, але також від числа забитих і пропущених голів.

Новий порядок вступить у силу вже цього року - відразу після Євро-2008. При цьому, наприклад, рейтинг команд при жеребкуванні фінального турніру ЧЄ-2012 визначатиметься за підсумками їх виступів у офіційних матчах за останні шість років, тобто у відбірних і фінальних турнірах ЧЄ-2008 і ЧС-2010, а також кваліфікації до ЧЄ-2012. Результати пізніших зустрічей, як і зараз, матимуть більшу вагу, ніж тих, які відбулися раніше.

Також на засіданні прийняли рішення, що чемпіонат Європи-2010 серед дівчат не старших 19 років пройде в Македонії, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

+++

Президент заслухав доповідь голови Миколаївської ОДА щодо ситуації в регіоні

President.gov.ua

20.05.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Президент України Віктор Ющенко провів робочу зустріч з головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олексієм Гаркушею. Зустріч відбулася в рамках щотижневих звітів керівників регіонів Главі держави щодо роботи в областях, нагальних питань та проблемних аспектів їх розвитку.

У ході розмови Президент окреслив пріоритетні теми, що потребують розв'язання на Миколаївщині. Йдеться зокрема про необхідність покращення соціально-економічного розвитку області, вирішення проблем суднобудування, розв'язання ряду транспортних питань у рамках підготовки до ЄВРО-2012.(…)

(…)У контексті розв'язання транспортних проблем регіону в рамках підготовки до ЄВРО-2012 В. Ющенко зокрема відзначив, що очікує від Міністерства транспорту приведення у нормальний стан автодороги державного значення Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, особливо аварійної ділянки Одеса - Миколаїв. Крім того, «Укрзалізниця» має подбати про терміновий ремонт та реконструкцію залізничного пасажирського вокзалу Миколаїв, який нині перебуває фактично в аварійному стані.(…)

+++

Платини ждёт великого финала!

Championat.ru

20.05.08

В понедельник и вторник в Москве в "Марриотт Гранд Отеле" проходило очередное заседание исполнительного комитета УЕФА, которое возглавлял глава ассоциации Мишель Платини. Корреспондент "Чемпионат.ру" побывал на пресс—конференции, посвящённой этому мероприятию.

Заявленная на полдень пресс—конференция началась с сорокаминутным опозданием, но, несмотря на это, настроение у журналистов было отличным − накануне праздника под названием "Финал Лиги чемпионов" все проблемы и печали отходят на второй план. Мишель Платини появился в конференц—зал, как только представители прессы заняли места за столами, которые несколько минут назад покинули важные футбольные мужи. Президент УЕФА и другие официальные лица исполкома ассоциации также находились в прекрасном расположении духа.

Первым слово взял генеральный секретарь УЕФА Дэвид Тейлор:

— Мы рады, что наше заседание проходит в Москве. Нас ждёт великий финал, в котором встретятся две великие команды в великой европейской столице. За эти два дня мы обсудили целый ряд важнейших вопросов, касающихся европейского футбола. На мой взгляд, самое главное решение, принятое здесь, это новая формула рейтинга УЕФА, касающегося национальных сборных. Он будет разительно отличаться от рейтинга ФИФА. Также мы приняли решение об аннулировании жёлтых карточек после группового этапа финальной стадии Евро—2008. Начиная с 1/4 финала игроки, у которых на счету будет одна жёлтая карточка, амнистируются. Тем самым в решающих матчах мы даём шанс игрокам с мировым именем допустить ещё одну ошибку.

Помимо этого мы приняли решение провести чемпионат Европы среди девушек до 19 лет 2010 года в бывшей югославской республике − Македонии. Тем самым мы подчёркиваем, что способствуем развитию футбола по всему континенту. Мы надеемся, что проведение крупных соревнований позволит нам популяризировать футбол в регионах. Сегодня на заседании мы приняли в Хартию массового футбола УЕФА Армению, Азербайджан, Кипр и Россию. Принятый в 2004 году документ помогает мотивировать и стимулировать ассоциации, а также оказывать им поддержку в построении программ по развитию массового футбола. А Ирландия вступила в конвенцию УЕФА по взаимному признанию тренерских квалификационных лицензий. Тренерская конвенция УЕФА ставит своей целью защиту профессии тренера и облегчение передвижения профессиональных тренеров в пределах Европы в соответствии с европейскими законами.

Мишель Платини, поблагодарив своего помощника, добавил следующее:

— Я полностью согласен со всем, что сказал Дэвид. Хочу добавить, что правило жёлтых карточек — важное нововведение, которое я долго и упорно продвигал на исполкомах УЕФА. Я рад, что сейчас мы его наконец приняли. Отмена этого правила позволит нам лишний раз порадоваться выступлениям любимых футболистов. Этот шаг, несомненно, повысит интерес и любовь зрителей не только к игрокам и сборным, но и к футболу вообще.

После пресс—конференции корреспондент "Чемпионат.ру" попросил бывшего президента РФС, а ныне члена исполкома УЕФА Вячеслава Колоскова рассказать о том, какие вопросы обсуждались на заседании:

— Заседания исполкома всегда важны, потому что решаются вопросы жизнедеятельности всего европейского, а иногда и мирового футбола. Сегодня на повестке дня обсуждались вопросы Евро-2008, Евро-2012. Что касается Евро-2008 − здесь всё чётко и ясно, никаких проблем нет. Представители организационного комитета доложили нам о том, что все работы давно закончены, инфраструктура полностью налажена, а Австрия и Швейцария с удовольствием ждут гостей и болельщиков. Я думаю, Евро-2008 станет незабываемым зрелищем и выдающимся событием не только в мире спорте, но и в мировом масштабе вообще. А вот с Евро—2012 ситуация обстоит хуже. Ситуация в обеих странах сложная − по всем планам и срокам обе опаздывают. Дороги, гостиницы, стадионы и многое другое строится и реконструируется очень медленно. Сегодня мы решили создать специальную комиссию, которая еженедельно будет получать отчёт о проделанной работе. Виктор Ющенко, как председатель организационного комитета от Украины, обещал сделать всё возможное, чтобы исправить существующее положение дел. Специальная комиссия УЕФА будет наблюдать до декабря нынешнего года, а если никаких существенных изменений к тому времени не произойдёт, создаст специальную группу для помощи обеим странам. Единственное, о чём я могу сказать с уверенностью, перенос финальной части Евро—2012 исключён.

+++

20-го травня відбулося чергове засідання Бюро ПФЛ

Pfl.com.ua

20.05.08                 

Рішенням Бюро ПФЛ футболіста ФК «Десна» Рудого, вилученого 19.05.2008 р. у матчі 32-го туру першості команд першої ліги «Іллічівець» − «Десна», відсторонено від участі у змаганнях на три матчі.

Футболіста ФК «Десна» Сангаре Мамаді, вилученого 14.05.2008 р. у матчі 31-го туру першості команд першої ліги «Десна» − «Прикарпаття», відсторонено від участі у змаганнях на три матчі, а футболіста «Прикарпаття» Мельничука, вилученого в цьому ж поєдинку, відсторонено від участі у змаганнях на два матчі.

Бюро ПФЛ задовольнило клопотання ФК «Нива-Світанок» щодо перенесення матчу 28-го туру першості команд другої ліги «Єдність» − «Нива-Світанок» з 07.06.2008 р. на 08.06.2008 р. у зв’язку з проведенням 07.06.2008 р. свята з нагоди 50-річчя вінницького футболу.

За порушення громадського порядку під час матчу 27-го туру першості команд другої ліги «Олком» − «Іллічівець-2» ФК «Олком» оштрафований на 200 у.о.

Футболіст ФК «Гірник» Козак, вилучений з поля 10.05.2008 р. у матчі 27-го туру першості команд другої ліги «Шахтар» Свердловськ − «Гірник», відсторонений від участі у змаганнях на три матчі. Крім того, ФК «Гірник» оштрафований на 200 у.о.

+++

В Донецке улучшат воздух

Gazeta.donetsk.ua

20.05.08

В Донецке к Евро-12 улучшат качество атмосферного воздуха.

Такое определение закреплено Программой подготовки и проведения в Украине финальной части чемпионата Европы 2012 года по футболу, которая была принята сегодня в ходе сессии Донецкого городского совета.

Для эффективного решения проблем окружающей среды, запланирована реализация мероприятий Программы по улучшению качества атмосферного воздуха и водных ресурсов, уменьшение загрязнения земель отходами производства и потребления, сохранение и развитие городских зеленых насаждений.

+++

Асоціацію футбольних арбітрів України, як і раніше, очолюватиме Сергій Татулян

Ukrinform.ua

20.05.08

Звітно-виборча конференція Асоціації футбольних арбітрів України (АФАУ) сьогодні підвела підсумки роботи за період 2004-2008 років й обрала керівництво на наступне чотириріччя, повідомили УКРІНФОРМу в Інформ-службі Федерації футболу України (ФФУ).

Очолюватиме АФАУ, як і раніше, віце-президент ФФУ Сергій Татулян з Києва, якого делегати конференції одностайно обрали на наступні чотири роки. Його першим заступником став Вадим Шевченко з Київщини, а заступниками - харків'янин Олександр Кран, Ігор Хіблін із Хмельницького, киянин Григорій Симонов та Василь Мельничук із Сімферополя.

У своїй доповіді голова АФАУ, зокрема, зазначив, що за цей період часу вибудовано піраміду підготовки арбітрів. Вона полягає в тому, що спочатку відбираються декілька сотень молодих перспективних суддів, з яких до обслуговування поєдинків другої ліги національної першості потрапляють 10-15 найкращих. За словами Сергія Татуляна, одним з головних завдань організації має стати підготовка української бригади арбітрів для обслуговування поєдинків фінальної частини чемпіонату Європи-2012.

Конференцією було прийнято Статут АФАУ. Після його реєстрації організація стане юридичною особою, що дозволить їй вести фінансову діяльність, залучати спонсорів, інвесторів, заключати комерційні угоди. Все це повинно максимально сприяти підвищенню кваліфікації рефері на всіх рівнях, і, відповідно, покращити стан арбітражу змагань як серед аматорських, так і професіональних команд.

+++

Підписатися на новини