Михайличенко: «Постійно шукаємо резерви»

У понеділок, 19 травня, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко провів прес-конференцію, присвячену підготовці команди до найближчих спарингів − проти Нідерландів та Швеції. Нагадаємо, що «синьо-жовті» поміряються силами з фламандцями та скандинавами на виїзді − відповідно 24 травня та 1 червня.

Справжня перевірка

Наставник збірної, віддавши належне неабиякій силі обох суперників, відзначив, що наша команда готуватиметься до цих зустрічей в дещо несприятливій обстановці. «У гравців почалася і без того нетривка відпустка, яку ще й ми добряче скорочуємо, − пояснив Михайличенко. − Одначе, сподіваємося, хлопці розуміють важливість цього етапу роботи. Без перевірки своїх якостей в матчах такого рівня ми навряд чи зможемо належно підготуватися до кваліфікації чемпіонату світу-2010. Саме такі суперники покажуть, на що ми здатні у цей момент. Інша справа, що наприкінці сезону більшість наших збірників віддали дуже багато сил та емоцій…»

Заслужене запрошення новачків

Тренер прокоментував потрапляння до списку п’ятірки новачків − Рустама Худжамова, Григорія Ярмаша, Сергія Кравченка, Євгена Селезньова і Володимира Гоменюка. «Гадаю, присутність цих виконавців не повинна дивувати, адже своєю грою вони заслужили місця в національній команді, − зазначив Михайличенко. − Окрім того, завше треба шукати резерви, адже ніхто не застрахований від травм. Ось і цього разу через пошкодження не зможуть допомогти Олександр Шовковський, Тарас Михалик, Олег Гусєв та Олег Допілка».

Віра в Калиниченка

Тим часом, серед викликаних на збір присутній московський спартаківець Максим Калиниченко, котрий тільки нещодавно відновився після важкої травми. «Ми віримо в цього гравця, адже чудово знаємо його потенціал. Таким чином намагаємося його підтримати, хоча й не лише для цього, чи то для особистого знайомства, викликаємо Максима. Обов’язково перевіримо його у грі, − заявив наставник. − До речі, після матчу з Нідерландами список гравців буде скорочений. Таким чином прагнемо надати кожному кандидату достатньо ігрового часу». До слова, у перерві між двома поєдинками гравцям нададуть кількаденний відпочинок. А збираються ж збірники у середу, 21 травня. Тільки Анатолій Тимощук та Андрій Шевченко приєднаються наступного дня − у четвер.

Талант і натуралізація Девича

На резонансне питання стосовно натуралізації сербського форварда «Металіста», кращого бомбардира чемпіонату країни Марко Девича головний тренер збірної відповів тим, що поки немає підстав для таких розмов. «Коли Девич стане українцем, тоді й повернемося до цього. І звісно, якщо він відповідатиме поставленим до футболіста збірної вимогам, то ми його розглядатимемо як кандидата». При цьому Михайличенко анітрохи не піддає сумніву те, що Девич дуже талановитий виконавець.

Підписатися на новини