Розгромні перемоги фаворитів

Двадцять шостий тур чемпіонату України серед команд вищої ліги позначився впевненими перемогами лідерів. Київське «Динамо» обіграло на виїзді охтирський «Нафтовик» − 3:0. Донецький «Шахтар» і «Металіст» з Харкова удома розгромили відповідно запорізький «Металург» та львівські «Карпати» з однаковим рахунком − 4:0.

Вища ліга. 26-й тур
«Арсенал» Київ − «Дніпро» Дніпропетровськ − 2:1 (Селезньов, 9, 85, з пенальті − Воробей, 8).
«Ворскла» Полтава − «Кривбас» Кривий Ріг − 2:1 (Маркоскі, 12, Цуррі, 90+2, з пенальті − Бюлюкбаши, 63, з пенальті).
«Металіст» Харків − «Карпати» Львів − 4:0 (Едмар, 11, Коельо, 25, Лащенков, 57, автогол, Слюсар, 80).
«Шахтар» Донецьк − «Металург» Запоріжжя − 4:0 (Адріано, 35, Жадсон, 44, Гладкий, 48, з пенальті, Фернандіньо, 84).
«Зоря» Луганськ − «Металург» Донецьк − 1:1 (Нвоха, 55 − Скоба, 32, автогол).
«Закарпаття» Ужгород − ФК «Харків» − 0:3 (Федецький, 3, 83, Батиста, 55).
«Нафтовик-Укрнафта» Охтирка − «Динамо» Київ − 0:3 (Мілевський, 49, 79, Шацьких, 55).
«Таврія» Сімферополь − «Чорноморець» Одеса − 3:0 (Галюза, 41, Ідахор, 42, Любенович, 80).

«Дніпро» лихоманить

А от «Дніпро», котрий не так давно вважався реальним претендентом на «золото», продовжує шкутильгати. Чергової поразки підопічні Олега Протасова зазнали в зустрічі з «Арсеналом». Поєдинок у столиці розпочався з двох швидких голів. Спочатку після подачі Олега Шелаєва з правого флангу найспритнішим у боротьбі на другому поверсі виявився форвард гостей Андрій Воробей. Та вже за хвилину найкращий бомбардир першості Євген Селезньов, вийшовши сам-на-сам із голкіпером, не залишив тому жодних шансів. Надалі «Дніпро» мав беззаперечну перевагу, але втілити її в голи не зумів. А Селезньов наприкінці зустрічі змусив захисників сфолити на собі у штрафному майданчику й сам реалізував пенальті, забивши свій 16-й гол у чемпіонаті.

Забив ціною травми
Підопічні Мірчі Луческу розпечатали ворота суперника наприкінці першого тайму − Луїс Адріано, в боротьбі із захисником та голкіпером переправивши м’яч у сітку, зазнав травми й продовжити гру не зміг. До перерви Срна видав зручний пас Жадсону, котрий подвоїв перевагу донетчан. На початку другої половини гри Ілсіньо заробив пенальті, й Олександр Гладкий, який виконував вирок, не схибив. Фінальну крапку в поєдинку поставив Фернандіньо, вдало зігравши на добиванні.

Червона картка для невдахи
«Металіст», знаючи результат матчу «Дніпра», мав додатковий стимул у дуелі з львівськими «Карпатами». Гра показала, що харківський клуб набрав оберти й не збирається віддавати третю сходинку. Розпочав лік голам господарів Едмар. Згодом свою техніку продемонстрував Коельо, обігравши воротаря й подвоївши рахунок. Захисник гостей Сергій Лащенков, намагаючись перехопити передачу на Девіча, лише посприяв суперникам у третьому голі. Рису під невдалим для оборонця матчем підвів арбітр, показавши гравцеві червону картку за фол останньої надії. Наприкінці поєдинку Валентин Слюсар довершив розгром галичан.

На полі все було спокійно...
Найскандальнішим матчем туру стала гра в Охтирці, де зустрічалися аутсайдер першості − місцевий «Нафтовик-Укрнафта» − й лідер, київське «Динкамо». Поєдинок супроводжувався безладом на трибунах, що змушувало головного рефері Андрія Шандора двічі зупиняти зустріч. Але бійки фанатів із правоохоронцями не завадили командам дограти, а динамівцям − здобути перемогу. Тренер киян Юрій Сьомін вгадав із заміною, випустивши у другому таймі замість Кравця Артема Мілевського, який і відкрив рахунок після того як Олександр Алієв «накрутив» на лівому фланзі кількох опонентів і видав партнеру чудовий пас. Трохи згодом Мілош Нінкович вивів на ударну позицію Максима Шацьких − 2:0. Мілевський забив і третій гол «Динамо». Цього разу йому асистував Карлос Корреа. Кияни залишають за собою першу сходинку в чемпіонаті, але «Шахтар» має гру в запасі. Пропущений матч із «Зорею» гірники проведуть у вівторок, 22 квітня.

Турнірна таблиця:
Підписатися на новини