Лідери втрачають темп

Двадцять четвертий тур у вищій лізі приніс чимало розчарувань для тріо лідерів. «Динамо» у домашньому протистоянні з донецьким «Металургом» вперше втратило очки під головуванням Юрія Сьоміна, зігравши унічию − 3:3. Сенсацією стала домашня поразка донецького «Шахтаря» від одеського «Чорноморця» − 0:1. А дніпропетровський «Дніпро» на виїзді поступився у центральному матчі туру харківському «Металісту» з рахунком 0:1.

Вища ліга. 24-й тур
«Динамо» Київ − «Металург» Донецьк − 3:3 (Бангура, 10, Алієв, 49, Мілевський, 57 − Фернандеш, 3, Косирін, 42, 59).
 «Таврія» Сімферополь» − Арсенал» Київ − 1:1 (Гоменюк, 5 − Селезньов, 69).
«Зоря» Луганськ − «Кривбас» Кривий Ріг − 1:2 (Луценко, 30, з пенальті − Бюлюкбаші, 19, Бартулович, 62).
«Закарпаття» Ужгород − «Карпати» Львів − 1:2 (Козоріз, 11 − Кірильчик, 44, Худоб’як, 45).
«Ворскла» Полтава − «Металург» Запоріжжя − 2:1 (Кравченко, 12, Цуррі, 90+3 − Кабанов, 83).

 «Металіст» Харків − «Дніпро» Дніпропетровськ − 1:0 (Слюсар, 90+1).

«Шахтар» Донецк − «Чорноморець» − 0:1 (Коритько, 25, з пенальті).

 «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка − «Харків» − 1:4 (Зайчук, 41 − Федецький, 25, 71, 78, Гунчак, 81.

Чергова невдача Протасова
«Металіст» вдома виграв у дніпропетровського «Дніпра» за рахунок єдиного м'яча, що його вже у компенсований час забив Валентин Слюсар. Варто відзначити, що матч виявився досить нервовим. Ініціативою володіли харків’яни, які ще в першому таймі мали декілька нагод засмутити В’ячеслава Кернозенка. У дніпропетровців основна загроза надходила від Ролана Гусєва, однак на його навіси партнери встигали зреагувати рідко. Таким чином, «Металіст» наблизився до третьої сходинки турнірної таблиці на відстань у два очки.

За новим сценарієм
За останніх два тижні «Динамо» довелося вдруге вступити у двобій з донецьким «Металургом». Нагадаємо, що у попередньому поєдинку в рамках Кубку України кияни обіграли донеччан з рахунком 2:1. А от черговий тур чемпіонату пройшов за іншим сценарієм. До того ж, це був дебют нового наставника «Металурга» Ніколая Костова. Головним героєм зустрічі став нападник «металургів» Олександр Косирін, котрий відзначився «дублем» та з 13 голами наздогнав форварда «Шахтаря» Олександра Гладкого у рейтингу бомбардирів. Стільки ж, до речі, мають Володимир Гоменюк з «Таврії» та Євген Селезньов з «Арсенала».

«Шахтар» послизнувся вдруге
Не щастить весною гірникам з командами із Півдня. Після виїзної поразки від «Таврії» підопічні Мірчи Луческу вдома поступились «Чорноморцю». Донеччани «просиділи» на воротах суперників увесь матч, раз по раз створюючи пожежі у карному майданчику Віталія Руденка. Однак у той вечір кіпер одеситів був неперевершений. Не підвів «Чорноморець» і напад. У одній з нечисленних атак гості заробили пенальті, призначений за гру рукою бразильця Фернандіньо. Півзахисник «Чорноморця» Володимир Коритько з 11-метрової позначки не схибив. До речі, найкрупнішу перемогу в звітному турі − та ще й у гостях − несподівано здобув ФК «Харків», котрий розгромив охтирський «Нафтовик-Укрнафту» − 4:1. Особливо відзначимо хет-трик захисника (!) харків’ян Артема Федецького.

Турнірна таблиця

Підписатися на новини