Перший тріумф Михайличенка

У середу, 26 березня, національна збірна України переграла в товариському матчі команду Сербії рахунком 2:0. Перемогу «синьо-жовтим» принесли два влучних удари Андрія Шевченка та Сергія Назаренка з інтервалом у три хвилини. Капітан вдало підставив ногу після удару дебютанта Дениса Голайдо, а півзахисник «Дніпра» чудово пробив з-за меж карного майданчику після скидки Андрія Вороніна.

Шість змін

Як відомо, це був лише другий поєдинок збірної під керівництвом Олексія Михайличенка. У порівнянні з попереднім спарингом проти Кіпру, в стартовому складі відбулося відразу шість змін. Так, замість Олександра Шовковського, Андрія Русола, Олександра Кучера, В’ячеслава Шевчука, Руслана Ротаня та Андрія Воробея на полі київського стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського з’явилися В’ячеслав Кернозенко, Андрій Несмачний, Дмитро Чигринський, Денис Голайдо та Андрій Воронін з Андрієм Шевченком, котрі відновилися від травм.

Активність українців

Зі стартовим свистком латвійського арбітра Романса Лаюкса підопічні Михайличенка на правах господарів заволоділи ініціативою. Відразу ж кинулась у вічі активність наших британських легіонерів, котрі не мають у своїх клубах достатньої практики і явно скучили за грою. Дуже потужно виглядав і правий фланг, де розташувалася динамівська зв’язка Олег Допілка − Олег Гусєв. Саме вони найчастіше створювали небезпеку біля штрафного майданчика сербів, однак до ударів справа до певного часу не доходила.

Надійна гра Стойковича

Першу справжню загрозу воротам Владіміра Стойковича створили Сергій Назаренко та Андрій Шевченко. Дніпропетровець, майстерною передачею між захисниками, вивів капітана на побачення з голкіпером гостей, але той виявився трішки спритнішим і вибив м’яч з-під ніг нападника лондонського «Челсі». Згодом, непоганого удару завдав Денис Голайдо, але й в цьому епізоді Стойкович вийшов переможцем.

Відповідь гостей

Серби відповіли небезпечним розіграшем кутового, який ударом головою завершував височенний форвард іспанської «Валенсії» Нікола Жигич (зріст − 202 см). Проте В’ячеслав Кернозенко зіграв надійно, зафіксувавши м’яч біля лівого від себе кута воріт. Після своєрідного обміну люб'язностями гра перейшла у більш спокійне русло. Ігрова та територіальна перевага залишилася на боці «синьо-жовтих», але до гольових моментів вона не призводила. На відміну від господарів, гості ледве не відкрили рахунок після однієї з контратак. Нападник нідерландського ПСВ Данко Лазович, скориставшись чудовою передачею Жигича, з-за меж карної зони щодуху приклався до м’яча. Той пролетів лише в кількох сантиметрах від правої стійки воріт Кернозенка.

Подвійний удар «синьо-жовтих»

Перерва не дуже змінила малюнок гри, проте минуло лише дев’ять хвилин і рахунок на табло змінився . Нарешті перевага українців далася взнаки. Удар з дальньої відстані Анатолія Тимощука голкіпер сербів парирував на кутовий, але, як виявилося згодом, лише відстрочив взяття своїх воріт. Навіс від прапорця виграли серби, та на добивання першим встиг Голайдо, удар якого відкоригував Шевченко − 1:0. Не встигли підопічні Джукича оговтатися, як Назаренко вдруге сколихнув сітку воріт за спиною Стойковича. Сергій майстерно пробив з лінії штрафного майданчика, скориставшись скидкою Андрія Вороніна.

Прем’єра Михайличенка

Другий гол деморалізував збірну Сербії, а команда Михайличенка й не думала скидати обертів. Гарні шанси для того, аби збільшити рахунок мали Шевченко, Воронін, Чигринський, Тимощук, але брак влучності та надійна гра Стойковича звели нанівець їхні старання. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «синьо-жовтої» дружини, яка стала першою для Олексія Михайличенка на посту головного тренера національної збірної України. Особливо приємно, що здобув її новий наставник на очах рідної публіки.

Цільна гра

Звісно, на післяматчевій прес-конференції з вуст наставника прозвучало чимало компліментів підопічним. «Грою я задоволений. Радий, що зуміли досягти перемоги, хоча результат і не стояв на першому місці, − зауважив Олексій Михайличенко. − Відзначу, що в другому таймі команда виглядала набагато краще: хлопці додали в швидкості, зникла певна напруженість та нервовість, притаманні першому відрізку матчу. Загалом можна сказати, після перерви гра виглядала цільною».

Компліменти молодим

Михайличенко підкреслив, що до жодного з гравців не має претензій. «Добре зіграв новачок Голайдо. Незважаючи на брак практики, пристойно виглядали англійські легіонери Шевченко та Воронін. Варто відзначити і дії молодих захисників − Мандзюка і Допілки, хоча останній міг би дещо активніше підключатись до атак. Знову ж таки наголошу, що в другому таймі наша лінія оборони діяла напрочуд вдало. Суперники після перерви не створили майже  жодного небезпечного моменту».

Україна − Сербія − 2:0.

Голи: Шевченко (54), Назаренко (57).

Україна: Кернозенко, Допілка, Мандзюк, Чигринський, Несмачний, Гусєв (Гай, 55), Тимощук, Назаренко, Голайдо (Воробей, 88), Воронін (Мілевський, 76), Шевченко (Гладкий, 87).

Сербія: Стойкович, Рукавина, Іванович, Відіч (Рніч, 72), Лукович, Станкович (Янкович, 72), Смілянич (Н.Ковачевич, 82), Кузманович, Сулеймані (Тошич, 82), Лазович (Йованович, 46), Жигич (Іліч, 69).

Попередження: Воронін (73) − Лазович (32), Жигич (59).

Он-лайн трансляція матчу

Підписатися на новини