Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 247/2008

President.gov.ua
20.03.08

Про Центр з питань безпеки та правопорядку

З метою сприяння оптимізації взаємодії правоохоронних та інших органів виконавчої влади, забезпечення узгодженості їх діяльності щодо підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Підтримати пропозицію Федерації футболу України і утворити на період підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Центр з питань безпеки та правопорядку (далі − Центр) як допоміжний орган при Президентові України.

2. Установити, що Центр готує і подає Президентові України пропозиції щодо взаємодії правоохоронних та інших державних органів, органів виконавчої влади у сфері охорони громадського порядку та громадської безпеки в містах, де проводитимуться матчі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, здійснює забезпечення діяльності Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу з питань, віднесених до компетенції Центру, супроводжує розгляд органами виконавчої влади відповідних рішень, прийнятих зазначеною Координаційною радою.

3. Затвердити Положення про Центр з питань безпеки та правопорядку (додається).

4 Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

20 березня 2008 року

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 20 березня 2008 року
№ 247/2008

ПОЛОЖЕННЯ
про Центр з питань безпеки та правопорядку

1. Центр з питань безпеки та правопорядку (далі − Центр) є допоміжним органом, утвореним Президентом України на період підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (далі − фінальна частина чемпіонату).

2. У своїй діяльності Центр керується Конституцією та законами України, чинними міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, цим Положенням, а також рішеннями Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (далі − Координаційна рада).

3. Основними завданнями Центру є:

аналіз оперативної обстановки, що складається у містах, де проводитимуться футбольні матчі;

вивчення та аналіз світового досвіду з питань забезпечення громадського порядку і громадської безпеки під час масових видовищних заходів з метою застосування його в умовах проведення фінальної частини чемпіонату;

підготовка і подання Президентові України пропозицій щодо забезпечення взаємодії правоохоронних та інших державних органів, органів виконавчої влади у сфері охорони громадського порядку та громадської безпеки;

забезпечення діяльності Координаційної ради з питань, віднесених до компетенції Центру;

супроводження розгляду відповідними органами виконавчої влади прийнятих Координаційною радою рішень з питань, віднесених до компетенції Центру;

участь у підготовці проектів нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки і правопорядку в умовах проведення фінальної частини чемпіонату.

4. Центр для виконання покладених на нього завдань має право в установленому порядку:

звертатися до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності для одержання необхідних інформації та документів;

залучати в разі потреби представників державних органів, експертів, учених (за погодженням з їх керівниками) до опрацювання окремих питань, утворювати тимчасові експертні та робочі групи.

5. Центр утворюється у складі керівника, заступника керівника та інших членів Центру.

Керівника Центру призначає та увільняє від виконання обов'язків Президент України.

Керівник Центру є членом Координаційної ради.

Персональний склад Центру затверджується Президентом України за поданням керівника Центру.

Керівник Центру, його заступник та інші члени Центру здійснюють свою діяльність на громадських засадах.

6. Керівник Центру:

здійснює керівництво діяльністю Центру, визначає порядок його роботи;

головує на його засіданнях;

представляє Центр у відносинах із державними органами, підприємствами, установами та організаціями.

За відсутності керівника Центру його функції виконує заступник керівника Центру.

7. Основною формою роботи Центру є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на місяць. Засідання Центру є правомочним, якщо на ньому присутня більшість його членів. Делегування членами Центру своїх повноважень іншим особам не дозволяється.

Рішення Центру приймаються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Центру. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.

Рішення Центру оформлюється протоколом, який підписується керівником Центру.

Рішення Центру мають рекомендаційний характер.

8. Забезпечення діяльності Центру здійснюється Секретаріатом Президента України.

9. Центр використовує в роботі бланки зі своїм найменуванням.

Глава Секретаріату Президента України В. БАЛОГА

+++

Е.Червоненко обсудил с послом Испании в Украине сотрудничество к Евро-2012

Rbc.ua
20.03.08

Председатель Агентства по вопросам Евро-2012 Евгений Червоненко провел 20 марта встречу с чрезвычайным и полномочным послом Королевства Испания в Украине Лесом Хавъер Хиль Каталиной и торговым атташе Посольства Анхелой Саес, сообщает пресс-служба ведомства. В ходе встречи обсуждался вопрос проведения в Украине международного семинара при участии представителей испанских компаний − лидеров сферы строительства дорог, перестройки инфраструктуры, туризма и других областей, актуальных в контексте подготовки Украины к Евро-2012.

По словам Х.Каталини, испанские компании заинтересованы принять участие в перестройке украинской инфраструктуры в процессе подготовки к чемпионату. Делегация испанских бизнесменов прибывает в Украину в апреле с целью налаживания прямых контактов с потенциальными украинскими партнерами. Также планируется, что в рамках семинара испанская Сторона ознакомит украинских коллег со своим опытом внедрения механизма концессий и государственно частного партнерства.

«Мое главное задание − привести в Украину 20 млрд долл. инвестиций, потому я противник бюрократической волокиты и затягивания решения вопросов. И если Испанская сторона выражает заинтересованность в сотрудничестве, мы готовы оперативно предоставить всю необходимую информацию и выступить связным звеном между испанским бизнесом и украинскими партнерами», − сказал Е.Червоненко.

В результате встречи стороны договорились о проведении 15-16 апреля в Киеве международного инвестиционного семинара при участии испанской делегации и украинских деловых кругов.

+++

В Киеве начался демонтаж ТРК «Троицкий»

Podrobnosti.ua
20.03.08

Сегодня начался демонтаж торгово-развлекательного центра «Троицкий», что возле НСК «Олимпийский».

Это сооружение долгое время было камнем преткновения относительно проведения в Киеве игр финального турнира чемпионата Европы-2012 по футболу. Ведь «Олимпийский» должен будет стать главной ареной континентального форума. В церемонии начала демонтажа приняли участие представители Киевской гор-гос администрации, компании застройщика и Федерации футбола Украины. И хотя сегодняшнее мероприятие носило больше показательный характер, стороны высказали уверенность, что к лету все требования УЕФА, касательно отсутствия каких либо строений на площади перед стадионом, будут выполнены.

Григорий Суркис, президент федерации футбола Украины:

«Це є вже перемога. Будке завтра продовження чи ні, це не до мене. Я переконаний, що це початок, і він буде закінчений через певний термін часу. Першого червня все повинно бути на рівні «нуль».

+++

Дитяча футбольна академія: Лужному − так, «Карпатам» − ні

Fckarpaty.lviv.ua
20.03.08

20-го березня на сесії Львівської міської ради розглядатиметься питання щодо створення у нашому місті футбольної академії Олега Лужного. Якщо народні обранці підтримають проект одного з найвідоміших вихованців львівського футболу та його партнерів, то це може стати справжнім проривом у розвитку футболу на теренах Західної України. Як стало відомо Інформаційному центру ФК «Карпати», саме так і має статися. Адже навіть мер Львова Андрій Садовий, про «любов» якого до проблем спорту загалом, а дитячого зокрема вже ходять легенди, особисто обіцяв Лужному підтримку. Тобто все нібито складається якнайкращим чином. Проте є в цій історії одне «але».

Справа в тім, що проблему створення дитячої футбольної академії у Львові міська рада розглядатиме не вперше. Щоправда, минулі рази з цією ідеєю звертався ФК «Карпати», і кожен раз райці знаходили привід, аби відмовити. А от коли звернувся Олег Лужний, який нині працює в тренерському штабі київського «Динамо», то йому одразу пообіцяли сприяння у позитивному вирішенні питання. Ні, ФК «Карпати» нічого не має проти особисто Олега Романовича та того, аби у Львові було створено його футбольну академію, але напевне логічно, що у керівництва провідного клубу нашого регіону та його багаточисленної армії вболівальників виникає питання: чому в львівських обранців подвійні стандарти при вирішенні аналогічних проектів?

Можна було б зрозуміти, якби Олег Лужний та його партнери запропонували б створити академію за власні кошти, а ФК «Карпати» просив би фінансової підтримки у влади. Але ж ні, карпатівці також не мають наміру залучати кошти з державного бюджету. Масштаби обох проектів також мало чим різняться між собою. В обох випадках зі незначними відмінностями планується спорудження кількох футбольних полів, серед яких обов’язково будуть майданчики зі штучним покриттям, а також побудова гуртожитку для юних футболістів з блоком харчування й відновлювальним центром та корпусу зі всіма необхідними приміщеннями для роботи середньої школи та адміністрації академії.

Можливо, Садовий і Ко, позитивне рішення на користь академії Олега Лужного (якщо воно, звісно, буде позитивним) пояснять тим, що її планують створити на базі вже існуючої ДЮСШ-4 в районі Погулянки. Тобто це буде лише реорганізація навчального закладу, який до того ж не змінить свого освітянського статусу. Але ж і ФК «Карпати» не вимагав і не вимагає дати йому під академію землю в центрі міста. Карпатівці пропонували кілька варіантів. Зокрема, територію стадіону «Спартак», яка нині фактично є пристанищем для бомжів. Створення дитячої футбольної академії входить і в план забудови території, що прилягає до стадіону «Україна». Але міська рада ні на що не дає своєї згоди. А найцікавіше, що на словах нібито всі − і рядові члени, і мер − «за», але коли справа доходить до голосування, то кожен раз виявляється, що більшість «проти». І що потрібно, аби нарешті питання було вирішено позитивно, ніхто в міській раді не знає. Хоча схоже, що тут якраз народні обранці лукавлять: вони знають, що для цього потрібно, але не хочуть про це говорити вголос. В усякому разі на офіційному рівні. Чому? А це вже, як каже народна мудрість, зовсім інша історія…

+++

Ломать − не строить. Начало демонтажа скандального здания оказалось репетицией

Сергей Андрушко, Юрий Долгоручко
Stb.ua
20.03.08

Киевская власть начала расчищать дорогу к футбольному Чемпионату-2012. Сегодня упала первая стена торгового центра, который строят возле центрального стадиона и который − якобы − мешал проведению крупных футбольных соревнований.

Специальные металлические лапы схватили недостроенную конструкцию на олимпийском стадионе в Киеве. И замерли.

Все ждут Черновецкого − тогда начнут разрушать незавершенку. Именно здесь через четыре года должен состояться финал Евро-2012. И именно из-за нее якобы не берутся за реконструкцию стадиона. Все − в предчувствии исторического момента.

Мэр не прибывает. Решают начать без него. Лапы ломают арматуру.

Столичные чиновники раздают прогнозы.

Виталий Пшеничный, руководитель главного управления по вопросам чрезвычайных ситуаций Украины:

За час, установлений президентом. Це три місяці.

У главы комиссии по сносу господина Голубченко другие сроки.

Анатолий Голубченко, руководитель комиссии по сносу торгового центра «Троицкого»:

Пять месяцев.

Услышав о требовании Ющенко все завершить за три месяца, глава комиссии решает забрать премию себе.

На все приходит посмотреть Суркис − президент Федерации футбола Украины. Он видит положительный сигнал.

Григорий Суркис, президент Футбольной федерации Украины:

Виконком УЄФА отримає сигнал − історична для України дата.

За всем следит представитель владельцев сооружения, которое сносят. Он не знает, кто пригнал технику.

Александр Субин, директор компании-застройщицы:

Я приехал в 13 часов, стояла техника. Кто ее поставил? Будет завтра демонтаж − не знаю, не уверен.

Оказалось, технику по просьбе киевской власти пригнала компания по демонтажу. Ей никто не заплатил, так как это пока репетиция.

Александр Городецкий, директор компании по разрушению зданий:

Пока не оплатили, пока акция посмотреть, возможно ли моими механизмами что-то сделать. Пока нет технического задания, не можем говорить, будет завтра работа или нет.

Потом металлические лапы прекратили работу. Все разошлись.

Анатолий Голубченко, руководитель комиссии по сносу торгового центра «Троицкого»:

Буде завтра продовжуватися.

Один час продолжалось шоу для журналистов по сносу пристройки − но когда и будет ли продолжение, окончательно неизвестно.

+++

Болгари приїдуть до Тернополя у травні на «Кришталевий жайвір»

Zik.com.ua
21.03.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Міський голова Тернополя запросив болгар взяти участь у Міжнародному музичному фестивалі «Кришталевий жайвір», який щороку проходить в обласному центрі у травні місяці, а також у футбольних змаганнях серед молодіжних команд у межах «Євро-2012». Про це повідомили 21 березня ЗІКу у прес-службі Тернопільської міської ради.(…)

+++

Харьковским футболом взялись руководить дилетанты?

Glavnoe.kharkov.ua
21.03.08
      
Накануне состоялось заседание постоянной комиссии по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма Харьковского областного совета. Депутаты пригласили директора КП ОСК «Металлист» Вячеслава Шевченко, который проинформировал членов комиссии о состояния футбольного поля ОСК «Металлист».

«Все мы видели во время матча между «Металлистом» и «Таврией», что покрытие поля «экзамен» не выдержало», − сказала председатель комиссии Наталья Левченко. По словам В.Шевченко, это произошло потому, что на поле стадиона «Металлист» тренируются и проводят свои матчи сразу две футбольные команды − «Металлист» и ФК «Харьков» − травяное покрытие на поле просто не успевает восстановиться.
 
Члены комиссии решили обратиться к областной государственной администрации с просьбой разнести спортивные соревнования по разным стадионам, и тем самым дать стадиону время на восстановление зеленого покрытия», − сообщает пресс-служба областного совета.
 
«Главное» хочет внести ясность в этот вопрос, отделив зерна от плевел, а заодно и мух от котлет.
 
Во-первых. «Металлист» и «Таврия» играли в Симферополе. Здесь г-жа Левченко явно спутала ФК «Металлист» с ФК «Харьков». Справедливости ради суть от этого не меняется − поле «Металлиста» действительно в ужасном состоянии.
 
«Главное» согласно и с Вячеславом Шевченко, который говорит о том, что игры двух харьковских команд должны быть разнесены по разным спортивным аренам.
 
Вот только где взять эти спортивные арены?
 
Областные власти не раз заявляли о системном уничтожении стадионов в Харькове. В частности о стадионах «Динамо» и «Серп и Молот».
 
Так, заместитель губернатора Сергей Стороженко на одном из заседаний Оргкомитета по подготовке к ЕВРО-2012, сославшись на слова харьковского мэра М.Добкина, сообщил, что вся земля, на которой расположен стадион «Серп и Молот», отдана под застройку частной фирме.
 
«Это недопустимо. Нам кроме стадиона «Металлист» по нормам УЕФА нужен еще один стадион. Уничтожить «Серп и Молот», с которого, в общем-то, и начинался футбол в СССР, особенно в год 100-летия Харьковского футбола − недопустимо», − заявил тогда С. Стороженко.
 
Что касается «Динамо», то он фактически уже исчез с карты города. «Вопреки протестам горожан, стадион «Динамо», к сожалению, уже запланирован некими коммерческими структурами под застройку и, на мой взгляд, такой спортивной базы мы можем лишиться в самое ближайшее время», − сообщил губернатор А.Аваков.
 
«Главное» понимает, что г-же Левченко как-то не с руки критиковать своих однопартийцев, «узников» местного самоуправления Мишу и Гешу. Куда проще «обратиться к областной государственной администрации с просьбой разнести спортивные соревнования по разным стадионам, и тем самым дать стадиону время на восстановление зеленого покрытия»…

+++

Евро-2012: Снос «Троицкого» начался!

Vecherniy.kharkov.ua
21.03.08

Компания «Киевметрострой» приступила к демонтажу недостроенного здания торгово-развлекательного центра «Троицкий» возле Национального спортивного комплекса «Олимпийский» в Киеве.

Спецтехника начала разрушение недостроенного второго этажа здания 20 марта около 16:25.

Спецмашина срезает арматуру несущих опор здания и буравит бетонное основание опоры.

На стройплощадку приехали чиновники Киевской городской государственной администрации и представители компании-застройщика «Юджин».

Планировалось также участие мэра Киева Леонида Черновецкого, однако он так и не приехал.

Первый заместитель председателя Киевгорадминистрации Анатолий Голубченко выразил уверенность в окончании демонтажа до 1 июля.

Он добавил, что в идеальном варианте необходимо было бы начать демонтаж после разработки и утверждения проекта сноса, однако пришлось начать без него.

Он объяснил это тем, что демонтаж «Троицкого» стал политической проблемой, в связи с чем его необходимо было начать безотлагательно, чтобы ни у кого не возникло подозрений, что горадминистрация пытается избежать демонтажа.

Также он уверен, что более правильная последовательность демонтажа − это начинать его после разработки проекта реконструкции НСК «Олимпийского».

По словам Голубченко, оплачивает демонтаж «Юджин», а потом эта сумма будет включена в размер компенсации затрат компании со стороны города.

Прибывший на стройплощадку президент Федерации футбола Григорий Суркис сообщил, что ФФУ в четверг уведомит исполком УЕФА о начале демонтажа «Троицкого», как доказательство того, что Украина готова обеспечить безопасность проведения Чемпионата Европы по футболу в 2012 году.

Киевгорадминистрация поручила компании «Киевметрострой» начать демонтаж недостроенного здания ТРЦ «Троицкий» возле НСК «Олимпийский» 18 марта, однако из-за желания собственников «Юджина» лично присутствовать при начале демонтажа его перенесли на 20 марта.

Киевгорадминистрация оценивает демонтаж ТРЦ ориентировочно в 30 млн. гривен.

Ранее Черновецкий заявил, что готов лично начать демонтаж «Троицкого».

+++
Підписатися на новини