Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

Обеспечение общественного порядка во Львове во время Евро-2012 оценивается в 62,6 млн грн, − ОГА

Rbc.ua
05.03.08

Финансирование обеспечения общественного порядка во время Евро-2012 во Львове оценивается в 62,6 млн грн. Об этом РБК-Украина сообщил представитель Львовской областной государственной администрации. По его словам, 54,9 млн грн из этой суммы − средства из госбюджета, остаток − из областного бюджета Львовской области

Также для создания современной системы предоставления помощи в случае возникновения чрезвычайной ситуации Львовская область намерена выделить 132,4 млн грн.

+++

На реконструкцию стадиона «Черноморец» может быть объявлен конкурс

Krug.com.ua
05.03.08

Одесса, ИА «Круг-информ». Если одесская мэрия и руководство клуба «Черноморец» не договорятся по поводу условий реконструкции стадиона ЧМП в парке Шевченко, исполнитель и подрядчик работ могут быть определены на тендере.
Такое заявление сегодня в Одессе сделал председатель Национального агентства по проведению в Украине матчей Евро-2012 Евгений Червоненко, передает корреспондент ИА «Круг-информ».
Чиновник подчеркнул, что полностью разделяют позицию городской власти, которая «хочет прозрачности в вопросе реконструкции стадиона».
Отметим, что работы в парке им. Т.Г. Шевченко уже идут, хотя ни инвестиционного договора на реконструкцию стадиона, ни необходимых согласований до сих пор нет.

+++

Глава Нацагентства по подготовке к Евро-2012 не против стадиона в Лузановке

Krug.com.ua
05.03.08

Одесса, ИА «Круг-информ». Руководитель Национального агентства по подготовке к проведению в Украине финальной части Евро-2012 Евгений Червоненко не имеет ничего против строительства в одесском микрорайоне «Лузановка» стадиона на 30 тыс. зрителей.
Об этом чиновник заявил сегодня в Одессе, передает корреспондент ИА «Круг-информ».
По словам Е. Червоненко, «любой объект, построенный под первенство, может стать местом культурного времяпровождения граждан, а на Евро жизнь не заканчивается».

+++

Червоненко считает «реальным» проведение игр Евро-2012 в Одессе

Krug.com.ua
05.03.08

Одесса, ИА «Круг-информ». Председатель Национального агентства по подготовке к проведению в Украине матчей финальной части Чемпионата Европы по футболу 2012 года считает «реальным», что несколько игр пройдут в Одессе.
В ходе сегодняшнего брифинга в Одессе он сообщил, что премьер-министр Украины Юлия Тимошенко подписала комплексную программу проведения Евро-2012. 7 марта будет уточнен конкретный план подготовки к первенству по регионам.

Евгений Червоненко отметил, что, судя по оценке экспертов УЕФА, ранее посетивших Одессу, «город по многим параметрам достоин стать основным принимающим городом первенства».
«Если Львов не будет готов принимать игры, то их примут Харьков или Одесса», − подчеркнул чиновник.

+++

УЄФА оцінила ризики будівництва стадіонів до Євро-2012 в Україні та Польщі

Zaxid.net
06.03.08

Експерти УЄФА оцінили ризики будівництва стадіонів в приймаючих містах України та Польщі. Найвище оцінено ризики будівництва футбольної арени у Києві, в той час як найменше сумнівів викликають будівництва чи реконструкції стадіонів у Донецьку та Дніпропетровську. Такі висновки були зроблені за підсумками інспекції УЄФА, проведеної в середині лютого в Україні та Польщі. Про це ZAXID.NET стало відомо з джерел в Національній агенції з питань підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Ризики реалізації проектів з будівництва стадіонів було класифіковано за чотирма категоріями.

Низький − стадіон готовий, або знаходиться на завершальній стадії будівництва/реконструкції. До цієї категорії потрапили Донецьк і Дніпропетровськ.

Середній − плани та графіки виконання проектних робіт та будівництва подані і затверджені УЄФА; відсутні серйозні конструктивні перепони в реалізації проекту; можливі ризики, пов’язані зі стислістю графіків реалізації проекту та/або недотриманням усіх вимог УЄФА в планах реконструкції існуючих об’єктів. До цієї категорії включено усі польські міста Варшаву, Вроцлав, Гданськ, Познань, Краків та Хожув, а також українські міста Львів, Одесу і Харків.

Високий − існують суттєві часові та конструктивні перепони в реалізації проекту; відсутні затверджені УЄФА плани та графіки виконання проектних робіт та будівництва; критичною датою для оцінки можливості подальшої реалізації проекту визначено 1 червня 2008 року. Високо оцінено ризик реалізації проекту реконструкції Національного спорткомплексу «Олімпійський» у Києві.

Надвисокий − часові та конструктивні перепони унеможливлюють реалізацію проекту. Рекомендовано не брати до уваги можливість використання цього проекту під час Чемпіонату Європи 2012 року. До цієї категорії не потрапило жодне місто.

+++

Керівники польських регіонів знайомляться з новим очільником львівщини Миколою Кмітем

Ukrinform.ua
06.03.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Про не другорядне місце українських регіонів у житті їх польських партнерів свідчить активність, з якою керівники воєводств РП поспішають познайомитись із новим главою Львівщини. Вслід за заступником Малопольського очільника на зустріч з виконуючим обов`язки голови Львівської облдержадміністрації Миколою Кмітем прибув воєвода Підкарпатський Мирослав Карапита.

Під час розмови колеги торкнулися низки актуальних проблем, зокрема, впровадження угоди про малий прикордонний рух та відкриття нових пунктів перетину на українсько-польському кордоні, а також про спільні заходи з підготовки до «Євро-2012».(…)

+++

УЕФА признал Одессу готовой принять Евро-2012

Odesinform.com.ua
06.03.08

Специалисты УЕФА признали, что Одесса готова перейти в статус основных городов, принимающих футбольный Чемпионат Евро-2012. Такую информацию обнародовал по окончании встречи с мэром Эдуардом Гурвицем председатель Национального агентства по подготовке и проведению соревнования Евгений Червоненко, передает корреспондент «Одесинформа».

Представители УЕФА сделали свои выводы на основе нынешнего уровня туристического опыта Одессы, высокого интеллекта ее граждан, готовности гостиниц и логистики приема туристов.
По словам Е. Червоненко, несмотря на отсутствие окончательного решения по этому поводу, Одесса должна готовиться к чемпионату «на 150 процентов».

«УЕФА беспристрастны, и если Львов, к примеру, не будет готов к проведению игр, то Чемпионат примет или Харьков, или Одесса», − заверил гость.

Кроме того, он подчеркнул, что проект Евро-2012 − это комплексная программа, «нацеленная на повышение уровня всего государства, а не только городов-участников».

К тому же, для доставки гостей планируется использовать Одесский порт, поэтому мероприятия, проводимые сегодня для усовершенствования облика и инфраструктуры города, «сыграют свою роль в будущем».

Е. Червоненко добавил, что 5 марта премьер-министр Украины Юлия Тимошенко подписала комплексную программу по подготовке к приему Евро-2012, а 7 марта будет уточнен конкретный план подготовки по регионам.

+++

Львів мобілізується у підготовці до Євро-2012, − керівник штабу «Євро-2012» у Польщі

Zaxid.net
06.03.08

Вчора, 5 лютого, Львів відвідав керівник штабу «Євро-2012» у Польщі з групою журналістів центральних польських ЗМІ. Делегація в Україні відвідає ще Київ, Дніпропетровськ та Донецьк. У Львові Адам Олькєвіч провів декілька зустрічей та оглянув територію майбутнього стадіону. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Для мене 2008 рік − це рік великого будівництва, так як починається будівництво стадіонів у Польщі. Бачу, що й Львів незабаром розпочне будівництво, бо якщо вибраний виконавець, є архітектурна концепція, скоро побачимо проект − то не має ніяких загроз. Сьогодні стадіон, який планують будувати у Львові, у Європі споруджують за 24 місяці, тобто 2 роки», − зазначив Адам Олькєвіч.

Керівник штабу «Євро-2012» зазначив, якщо будівництво у Львові розпочнеться навіть у другій половині 2008 року, то вже у другій половині 2010 стадіон буде готовий. «УЄФА окреслило терміни здачі стадіону у другій половині 2010 р. Але водночас, панове, нікому не вдалося вкластися у визначену дату під час підготовки до Євро-2008. А стадіон у Цюріху «Letzigrund» був зданий у вересні 2007 року − тобто за 9 місяців до початку чемпіонату. Три стадіони Польща планує здати до 2010 року, а стадіон у Варшаві, який має 55 тисячі місць, завершать аж у половині 2011 року і ми про це повідомили УЄФА − вони мусили це прийняти», − заявив Адам Олькєвіч.

Водночас він зазначив, що впродовж 12 чемпіонатів не було жодного разу, коли господарі чемпіонату не використали цей шанс і втратили його. «Завжди там, де визначило УЄФА, і відбувався чемпіонат. Я завжди підкреслюю, що це ідея України − спільне Євро. Зараз для нас немає ніякої загрози, а є великий шанс. Тому потрібно говорити й про ту велику роботу, яка виконується. Незважаючи на те, що ми не бачимо зараз на вулиці Стрийській аквапарків, ще не модернізується аеропорт, не будуються автостради у бік Краківця, але триває велика робота над підготовкою − є концепції, проекти справ, які також мусять бути виконаними і про це також потрібно говорити», − повідомив керівник штабу «Євро-2012» Адам Олькєвіч.

+++
Підписатися на новини