Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

Строительство и реконструкция тренировочных комплексов к Евро-2012 во Львовской обл. оценивается в 600 млн грн

Rbc.ua
04.03.08

Львовская область оценивает в 600 млн грн строительство и реконструкцию тренировочных комплексов к Евро-2012. Об этом РБК-Украина сообщил представитель Главного управления градостроительства, архитектуры и пространственного развития Львовской облгосадминистрации. «Мы подготовили и согласовали проектные программы относительно реконструкции и строительства тренировочных баз. Они оцениваются в 600 млн грн», − сказал он. Кроме 8 объектов, которые восстановят к Евро-2012, запланировано построить две новые пригородные тренировочные базы в Дублянах и Пустомитах.

+++

У Львові архітектори розпочали створювати ескізний проект стадіону до Євро-2012

Zaxid.net
04.03.08

Учора, 3 березня, австрійські та українські архітектори розпочали роботу над ескізним проектом стадіону для Євро-2012. Відповідні домовленості були досягнуті 29 лютого у Києві під час обговорення проектних робіт архітекторами двох країн.

За рекомендацією ФФУ українських архітекторів представляло архітектурне бюро «Ю.Серьогін», що проектувало стадіон у Дніпропетровську. Позицію австрійських колег представляло «Конструкторське бюро Альберта Віммера» (Albert Wimmer ZT Gmbh) із Відня, яке проектуватиме стадіон у Львові.

Відповідно до принципів співпраці архітектори двох країн із 3 березня cамостійно працюють над ескізним проектом стадіону, щоб під наступної зустрічі одразу прийняти рішення щодо концепції стадіону. Таку зустріч заплановано вже на другу половину березня у Львові.

Водночас австрійський архітектор Альберт Віммер запропонував дотримуватися західних стандартів та підписати договір між архітекторами вже на певному етапі виконаних робіт. Альберт Віммер також зазначив, що кожен стадіон має свої особливості, проте він «не бачить жодних труднощів, щоб ефективно завершити спорудження стадіону». Нагадаємо, проектування стадіону «Hypo-Arena» у Кляґенфурті було завершено у квітні 2005, а вже 7 вересня 2007 року відбулося його урочисте відкриття матчем між збірними Австрії та Японії.

За словами директора департаменту «ЄВРО 2012» Олега Засадного, компанія «Alpine» розуміє потребу у сильному партнері із українського боку, який добре знає вимоги українського законодавства та орієнтується на ринку матеріалів та обладнання.

Поряд із тим, найближчим часом буде відкрито офіс «ALPINE Bau GmbH» у Львові. Про це повідомив директор українського представництва компанії в Україні Рейнхард Стокінгер.
Довiдка ZAXID.NET

«Конструкторське бюро Альберта Віммера» (Albert Wimmer ZT Gmbh) проектувало футбольні стадіони у Зальцбурзі, Кляґенфурті й Іннсбруку до «ЄВРО 2008».

Архітектурне бюро «Ю. Серьогін» проектувало стадіон «Дніпро» у Дніпропетровську. Зараз бюро здійснює так званий «авторський нагляд» за стадіоном.

+++

Зорян Шкіряк: Черновецький ігнорує виконання указів Президента

Nuns.com.ua
04.03.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

«Безперечно, указ Президента про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою є своєчасним і необхідним. Оскільки в Києві кількість «зелених зон» катастрофічно зменшується, відповідно до кожного рішення київського мера про виділення тих чи інших земельних ділянок. Сьогодні маємо зразок того, як «зелені зони» в Києві знищуються, а не зберігаються. На сьогоднішній день, насправді, озеленення столиці України якщо й проводиться, то лише за безпосередньої участі Президента, під час проведення різних акцій».
 

Про це в інтерв’ю офіційному сайту Блоку «Наша Україна − Народна Самооборона» розповів депутат Київради від фракції «наша Україна» Зорян Шкіряк.(...)

(…)»В умовах непрацюючої Київради та непідконтрольності їй її виконавчого органу, життєдіяльність столиці України перебуває під загрозою. В тому числі, йде зрив виконання указів Президента, зокрема, щодо озеленення й благоустрою, щодо заходів, які потрібно провести для захисту історичних пам’яток у Києві, щодо організації Євро-2012, щодо «Еліта-центру», по якому ми мали вже давно заслухати звіт робочої групи, та інших важливих для київської громади питань».
 

«Тобто, ми маємо факт відвертого ігнорування Київським міським головою указів Президента та його надзвичайно важливих для столиці ініціатив», − наголосив Шкіряк.

+++

Леонид Черновецкий: «Мы намерены в течение двух последующих лет увеличить бюджет столицы еще вдвое − до 48 млрд. грн»

Kreschatic.kiev.ua
04.03.08
ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Сегодня Киевский городской голова Леонид Черновецкий заявил, что рост столичного бюджета будет обеспечиваться реальной детенизацией заработной платы, что является одним из приоритетных заданий киевской власти, сообщает пресс-служба КГГА. (…)

(…) «Киев стал столицей Чемпионата Европы по футболу Евро-2012, и вся обновленная к этому знаменательному событию инфраструктура города, в первую очередь, будет служить киевлянам. А для этого, необходимо проводить серьезную работу по увеличению поступлений в городской бюджет. Моя команда с этим успешно справляется», − заявил Леонид Черновецкий.

+++

«Наша делегація змушена повертатися до Варшави через Відень»

Анатолій Марциновський
Gpu.ua
04.03.08

До Євро-2012 Польща збудує близько 3 тисяч кілометрів автошляхів.
        
Міністр спорту та туризму Польщі Мирослав Джевєцький, 51 рік, вважає, що погана англійська мова українських міліціонерів чи польських поліцейських не є проблемою для проведення Євро-2012.

У нас багато говорять про те, що через зволікання з підготовкою до проведення Євро-2012 його можуть в України і Польщі забрати. Що про це думаєте?

− Я з такими прогнозами не згоден. Справді, часу в нас не так уже й багато. Але має вистачити для того, щоб до ладу все зробити. Головним завданням є будівництво стадіонів у Польщі й Україні.

Як просуваються справи з цим у Польщі, насамперед, щодо стадіонів у Варшаві?

− Уже є проекти всіх трьох варшавських стадіонів, у середині року відбудеться тендер на будівництво. Проектували їх відомі німецькі фірми, які свого часу брали участь у підготовці Німеччини до проведення чемпіонату світу 2006 року. Будівництво варшавських стадіонів фінансуватимемо з держбюджету. Інші − у Гданську, Кракові, Хожуві, Вроцлаві тощо − будуватимуть за місцеві кошти. Щоправда, держава доплачуватиме по 1000 євро за кожне місце на тих стадіонах.

Чи відомий уже загальний обсяг капіталовкладень, потрібних для підготовки до чемпіонату?

− Тут треба мати на увазі, що ми й без цього будуємо багато доріг, розбудовуємо летовища та залізниці. До 2012 року у все це буде вкладено близько 40 мільярдів доларів.

Чи вирішено вже питання щодо законодавства, яке стосується викуплення землі під потрібну для Євро-2012 інфраструктуру й укладення контрактів на будівництво − у Польщі ж були з цим певні проблеми?

− У нас вони і є, бо Польща є членом Євросоюзу і мусить дотримуватися спільних процедур. Утім, нам вдалося дещо спростити процедуру викуплення землі. Нині також займаємося тендерною процедурою − хочемо до двох тижнів скоротити термін можливої подачі зацікавленою стороною протесту на рішення щодо переможця тендеру.
      
Скільки всього землі має викупити польський уряд у рамках підготовки інфраструктури до Євро-2012?

− Такої точної цифри я не маю. Проте, наприклад, до 2012 року плануємо збудувати близько 3 тисяч кілометрів автошляхів. Але більшість землі під це вже викуплено кілька років тому.

Які справи з координацією між Україною й Польщею?

− Нещодавно ми подали українській стороні текст відповідної угоди. Україна запропонувала нам подібний документ у кінці минулого року, але виникла пов’язана з різними адміністративними системами країн проблема. Україна пропонувала, щоб координацією керували президенти. Але в Польщі це неможливо, стороною такої угоди може бути уряд.

Проте безпосередньо співробітничатимуть між собою польська структура ПЛ2012 і ваше Національне агентство з підготовки до проведення Євро-2012.

Чи робиться вже щось для збільшення прикордонних переходів та інтенсивнішого повітряного сполучення між країнами?

− Наскільки я знаю з розмов із нашим міністром закордонних справ Радославом Сікорським, переговори щодо прикордонних переходів просуваються добре. Повітряне сполучення є проблемою. Ось навіть наша делегація змушена летіти до Варшави через Відень. Добре що ті, хто вирішував надання нам Євро-2012, не зазирнули тоді у розклад рухів між Варшавою й Києвом.

В Україні до Євро-2012 вчать англійської мови міліціонерів. У Польщі щось подібне роблять?

− Схожі програми є. Але не варто так хвилюватися за мову. Люди, які керуватимуть процесом, англійську знають. Також під час чемпіонату буде задіяно багато волонтерів, головним чином молоді, яка теж нею володіє. З іншого боку − он французи під час організації різних заходів вважають, що всі повинні знати французьку. Виникає мовна проблема, але тим не менше все проходить добре. Зрештою, навіть якщо у міліціонерів чи когось іншого в Польщі чи Україні буде не таке гарне знання англійської, як хотілося би, наша традиційна східна гостинність це компенсує.

+++

На футболе в Днепропетровске усилят охрану

Siteua.org
04.03.08

Милиция и правительство Днепропетровска решили усилить меры безопасности во время футбольных матчей. В первую очередь на стадионах болельщиков разных команд будут рассаживать в разные секторы.

Кроме того, предусмотрено, что в дни проведения матчей в городе будут усилены патрули стражей порядка. К охране общественного покоя на стадионах как волонтеров будут привлекать также самих футбольных фанов. Это, по мнению власти, должно дисциплинировать их коллег-болельщиков.

Решения об усилении мер безопасности постановили после воскресного инцидента.

В тот день группа столичных фанов, которая приехала в Днепропетровск болеть за «Динамо», разбила трамвай и побила водителя. Шестерых фанатов задержали, возбуждено уголовное дело по статье «хулиганство».

Кроме того, в участок отправили почти 30 болельщиков, которые устроили беспорядок непосредственно на стадионе. Во время игры между «Днепром» и «Динамо» они бросали фаеры и петарды на поле во время игры.

Начальник городского управления милиции Владимир Сидлецкий заявил, что фанаты на поле умышленно провоцировали милицию к драке.

Работа с футбольными фанами и гарантия безопасности матчей является частью подготовки к Чемпионату Европы из футбола 2012 года. Днепропетровск готовится принять три матча «Евро-2012», которые, как ожидается посетят 90 тысяч человек.

+++

Украина и Польша парафировали соглашение о приграничном движении

Glavred.info
04.03.08

4 марта, находясь с рабочим визитом в Варшаве, министр иностранных дел Украины Владимир Огрызко и министр иностранных дел Республики Польша Радослав Сикорский парафировали Соглашение между Кабинетом министров Украины и Правительством Республики Польша о правилах местного приграничного движения. Об этом «Главреду» сообщила пресс-служба МИД Украины.

В связи с парафированием Соглашения Огрызко подчеркнул, что данный документ является лишь первым шагом на пути к формированию безвизового пространства между Украиной и ЕС. Одной из важных предпосылок для этого станет проведение в Украине Евро-2012.

Огрызко и Сикорский выразили надежду относительно быстрой имплементации Соглашения о правилах местного приграничного движения, а также обратили внимание на вопрос об упрощенной процедуре выдачи виз лицам, проживающим в приграничной полосе.

Глава внешнеполитического ведомства Украины отметил необходимость активизировать двусторонние переговоры относительно открытия дополнительных контрольно-пропускных пунктов на украинско-польской границе.

Министр иностранных дел Республики Польша заверил в поддержке Украины в ее стремлении примкнуть к европейской и евроатлантической семье.

+++

4-го березня відбулося чергове засідання Бюро ПФЛ

Pfl.com.ua
04.03.08

Рішенням Бюро ПФЛ за порушення громадського порядку на стадіоні «Метеор» м. Дніпропетровськ 02.03.2008 р. під час матчу 19-го туру чемпіонату «Дніпро» − «Динамо» дніпропетровський клуб оштрафовано на 4000 у.о, а київський − на 2000 у.о.

За порушення громадського порядку на стадіоні «Україна» м. Львів 01.03.2008 р. під час матчу 19-го туру чемпіонату «Карпати» − «ФК Харків» львівський клуб оштрафовано на 1000 у.о.

За участь 28.02.2008 р. у матчі 19-го туру дублюючих складів команд «Арсенал» − «Зоря» футболіста Закарлюки С. («Арсенал»), який не відбув відсторонення за отримання червоної картки, «Арсеналу» зараховано технічну поразку, «Зорі» − технічну перемогу. Відповідні зміни внесені до турнірної таблиці першості дублюючих складів команд. Крім того, «Арсенал» оштрафований на 400 у.о.

+++

Україна перестала бути транзитною державою

Obozrevatel.com
04.03.08

Президент України видав Указ «Про деякі заходи щодо розвитку автомобільних доріг в Україні», що спрямований на розвиток автодоріг, які необхідні для з’єднання міст, що проводитимуть Євро-2012.

Про це повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Роман Жуковський.

Він повідомив, що «60% транзитних потужностей України втрачені за останні 5-7 років. Логічніше було б транзитною державою називати не Україну, а Білорусію».

Крім того, що транзитні потужності України втрачаються, за словами Жуковського, гроші, які виділяються на реконструкцію автодоріг, складають чверть від необхідної суми, хоча і становлять 4 млрд грн.

Разом з тим, як розповів Жуковський, в Указі звертається увага на монопольне становище проектувальників доріг. Зокрема, тільки на те, щоб створити проект автодороги, потрібно 2,5 роки, що за строком перевищує навіть терміни будівництва тієї ж автодороги.

Основний акцент Указу − на необхідності реконструкції доріг між кордоном та містами, в яких проходитимуть ігри Євро-2012, а також налагодження зв’язку між самими містами. У цьому пункті найгірша ситуація складається на заході України.

Також вказується на необхідність будівництва великої кільцевої дороги в Києвській області довжиною 210 км з двома мостовими переходами. Орієнтовна ціна цієї дороги складає 5 млрд доларів. Саме тому Президент дав доручення уряду започаткувати партнерство між державою і приватними власниками.

Президент вважає за доцільне передачу новозбудованих доріг у концесію з гарантією приватному власнику щодо дохідності цієї дороги, тобто Ющенко не виключає, що кільцева автодорога навколо Києва може бути платною.

Для будівництва цієї дороги державі потрібно 2 000 га землі, з яких 1,2 тис. га вже перебувають у приватній власності. У зв’язку з цим Президент робить ще одне доручення уряду щодо необхідності розробки законопроекту для вилучення чи купівлі необхідної землі.

Жуковський вважає, що наразі дуже важливо не допустити спекуляцій навколо цих земель. Зокрема, будуть розроблені заходи для запобігання скуповуванню тих земель, що знаходяться на плані проектування дороги, а також заходи для запобігання продажу цих земель державі за необгрунтовано високою ціною.
Третє доручення Президента уряду стосується фінансування добудови 1 км дороги між містом Турка та селом Нижня Яблунька. Нагадаємо, що ЗМІ опублікували інформацію про те, що за останній рік сотні мешканців села загинули під колесами поїздів. Оскільки дорога була недобудована, вони поверталися додому залізничною колією.

+++

Переоборудование НСК «Олимпийский» к Евро-2012 будет стоить 1,5 млрд грн. Деньги выделят из бюджета Киева  

Kontrakty.ua
04.03.08

Финальный матч Евро-2012 должен пройти на НСК «Олимпийский», который на данный момент не соответствует стандартам УЕФА. Реконструкция предполагает строительство крыши, увеличение количества мест, специальное освещение и т. д.
1 марта начнется демонтаж ТРЦ «Троицкий», расположенного перед НСК. В сентябре 2007-го президент УЕФА Мишель Платини заявил о необходимости снести торговый комплекс, иначе Киев лишится права принимать финал Евро-2012.

Существует только два проекта реконструкции главной спортивной арены Украины. Один предусматривает переоборудование стадиона. Другой − его снос и строительство нового на том же месте. Смета обоих проектов приблизительно одинаковая.

На прошлой неделе первый заместитель председателя Киевской городской государственной администрации Анатолий Голубченко заявил, что победителем конкурса по реконструкции НСК «Олимпийский» признана немецкая компания Hochtief. Впрочем, заявку на участие в конкурсе подали только немцы.

По словам Голубченко, переоборудование НСК будет стоить 1,5 млрд грн. Деньги выделят из бюджета Киева.

+++
Интернет − негативные оценки

Ребров на лыжах

Юрий Смирнов
Obozrevatel.com
04.03.08

Заседание Оргкомитета по проведение Чемпионата Европы по футболу − 2012 затягивалось.

Юлия Владимировна нервно посматривала на элегантные часики, которые кроме времени, показывали цену и давление газа.

− Коллеги! Ну, напрягитесь. Как же мы построим стадионы, дороги и гостиницы, если не можем придумать простую эмблему для чемпионата. Вот россияне молодцы − для сочинской олимпиады уже постарались! Дельфин! На лыжах!

Присутствующие удовлетворенно зацокали.

− В Сочи дельфины есть. И Путин лыжи любит. Так что все логично, − ответственно заявил кто-то ответственный.

− А Медведев любит лыжи?
− А Медведев любит Путина.

Все помолчали.

− А давайте сделаем символом нашего чемпионата кобру, − взвился вдруг министр внутренних дел. − Такая симпатичная кобра, с маленькими ручками, и мяч крутит на пальце…

− Я из-за пальцев вашей кобры миллиарды в бюджет потеряла!

Министр забился вглубь кресла и испуганно блестел очками.

− Может, свинью? − робко предложил министр сельского хозяйства, − все же сало.
− Вы не путайте сало и свиней. Свинья − только временный переносчик сала и ничего больше.

Версий было много. Медведя отвергли сразу, недолго задержались на хомячке, кто-то трогательно описал аиста, несущего в лапах сетку с футбольными мячами.

Идиллию креатива прервал курьер с голубым конвертом.

− Пановэ! − Юлия Владимировна была как никогда серьезна, − «Газпром» cнова шантажирует нас. Мы на шантаж не реагируем.

Поэтому − как всегда, пановэ.

Члены оргкомитета, кряхтя, полезли за чековыми книжками. И только председатель Федерации Футбола гордо поднял руку.

− Юлия Владимировна, у нас сейчас с деньгами сложно… Новый тренер… Туда-сюда. Можно я свою долю «Газпрому» Ребровым отдам?

+++
Підписатися на новини