Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

У Києві буде побудований стадіон європейського зразка

Кmv.gov.ua
18.02.08

Сьогодні Київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що необхідно прискорити вирішення питання з демонтажу торгово-розважального комплексу «Троїцький» перед НСК «Олімпійський». Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Київська влада, в першу чергу, зацікавлена в успішній підготовці і проведенні фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Для цього проводиться масштабна реконструкція міської інфраструктури. І ми впораємося з цим завданням. Чутки про неможливість проведення Євро-2012 у Києві поширюють політичні спекулянти, які намагаються набрати політичних балів навіть шляхом зриву фіналу чемпіонату Європи в Україні. Таких людей важко назвати патріотами своєї країни», − заявив Леонід Черновецький.

«Питання стосовно торгового центру «Троїцький» вирішене однозначно − він буде знесений. Протягом найближчого тижня спільно з Міністерством з питань сім’ї, молоді та спорту, до компетенції якого належить це питання, буде з’ясовано, хто яку роботу виконуватиме: хто фінансуватиме, а хто займатиметься демонтажними роботами. Щоб усунути останню перешкоду перед проведенням фіналу Євро-2012, я готовий особисто взяти участь у початку робіт демонтажу ТРЦ «Троїцький», − заявив мер Києва.

Також, за словами Леоніда Черновецького, в Києві буде побудований стадіон європейського зразка. «На цьому тижні буде ухвалено рішення про місце його розташування. Швидше за все, він буде побудований на території ВДНГ. Питання буде розглянуто робочою комісією вже найближчими днями», − повідомив Леонід Черновецький.

+++

Жан-П’єр Жуйє: «ПДЧ в НАТО для України − передчасне»

Альона Гетьманчук
Glavred.info
18.02.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Жану-П’єру Жуйє пощастило: на своїй посаді відповідального за європейські справи державного секретаря Франції він, фактично, опікується втіленням у життя ідеї фікс нинішнього французького президента − «відновленням єдності європейського континенту».(…)

(…) Якщо ви згадали про тривалість процесу приєднання України до ЄС, то, відповідно, не виключаєте членство України в Євросоюзі, чи не так? І ви так і не відповіли на моє запитання з приводу політичної асоціації в новій угоді...

На сьогодні ми ведемо мову про особливе партнерство між Україною та ЄС. І наразі неможливо визначати в якихось формулах перспективу членства України в цій організації, бо не існує певного автоматичного зв’язку між цими процесами (особливим партнерством і перспективою членства. − Ред.). Багато залежатиме від змісту, яким нам вдасться наповнити роботу саміту Україна−ЄС, що відбудеться у вересні цього року у Франції. Нам треба зробити все можливе для того, аби цей зміст був якомога більш насиченим як у політичній та економічній сферах, так і в питаннях безпеки та оборони.

Великим плюсом для України у відносинах з Європою могло б, певним чином, стати блискуче проведення − а, можливо, й перемога України − на Євро-2012: це був би дійсно дуже чіткий і значний сигнал до зближення. Україна вже була переможцем у Євробаченні, залишається перемогти в європейській першості з футболу, аби завоювати ще більше прихильності у європейців. Тим паче, що всі передумови з такими чудовими гравцями, як Андрій Шевченко, у вас є.

Ну, для того, щоб виграти Євро-2012, потрібно спочатку на належному рівні його організувати…

(Емоційно перериває) Ну по тому, як було організовано сьогоднішню (інтерв’ю записане в четвер, 14 лютого, під час засідання глав МЗС країн Євросоюзу та Ради міністрів закордонних справ ОЧЕС. − Ред.) конференцію, я можу судити, що так само на високому рівні буде проведено і Євро-2012. Я навіть не сумніваюся в цьому. (…)

+++

Реконструкция НСК «Олимпийский» не начнется сегодня, − В.Корж.

Rbc.ua
18.02.08

Реконструкция НСК «Олимпийский» не начнется 18 февраля 2008 г. Об этом РБК-Украина заявил председатель экспертного совета по контролю деятельности Министерства по делам семьи, молодежи и спорта, экс-министр Виктор Корж, комментируя заявление министра Юрия Павленко о начале реконструкции НСК «Олимпийский» 18 февраля 2008 г. По его словам, реконструкция этого стадиона может начаться «в лучшем случае через полгода». В.Корж отметил, что согласно полученным им данным, Минсемьи готовится расторгнуть контракт с фирмой «Хохтиф», на подготовку и подписание которого предыдущий Кабмин потратил 8 месяцев. «Для того, чтобы заключить договор с новой организацией, уйдет как минимум полгода… Думаю, такие темпы вряд ли удовлетворят УЕФА, который выразил обеспокоенность в связи с подготовкой Украины к чемпионату», − сказал он.

В.Корж также подчеркнул, что на сегодня министерством не разработан ни один законопроект относительно подготовки к Евро-2012. При этом он отметил, что согласно заявлению Президента Украины Виктора Ющенко такие законопроекты должны были быть готовы до 1 февраля 2008 г. Также В.Корж отметил, что не закончена подготовка отраслевых и региональных программ, а также предложений, направленных на развитие инвестиционных проектов и спортивной инфраструктуры.

+++

Львов решил провести переговоры с «Зеленбудом» об отказе от земучастка под стадион к «Евро-2012».

Rbc.ua
18.02.08

Сейчас нет ни одного судебного решения в пользу «Зеленбуда» относительно земельного участка под будущий стадион к «Евро-2012». Об этом сообщил мэр Львова Андрей Садовый. По его мнению, земля, которой сейчас пользуется «Зеленбуд», принадлежит Львову, и город не будет иметь никаких проблем со строительством на этом земельном участке стадиона. По словам А.Садового, он дал поручение секретарю Львовского городского совета Владимиру Квурту провести переговоры с компанией «Зеленбуд» относительно содействия реализации ею в Львове определенных проектов. За это «Зеленбуд» может отказаться от претензий на землю.

Напомним, что раньше «Зеленбуд» обжаловал в суде выделение земельного участка площадью 25 га под строительство стадиона во Львове к «Евро-2012». Компания утверждает, что этот участок принадлежит ей.

+++

Омельченко: Черновецькому нема коли займатися Євро-2012 − йому потрібно швидше дерибанити землю

Nuns.com.ua
18.02.08

«Київська місцева влада поки що не має навіть горизонту підготовки до Євро-2012», − наголосив народний депутат від фракції «Наша Україна − Народна Самооборона», голова парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Олександр Омельченко, коментуючи заяви Президента Віктора Ющенка щодо низького рівня підготовки столиці України до проведення фіналу чемпіонату Європи в 2012 році.
 
«Немає жодного розпорядження з побудови спортивних комплексів у Києві, навіть на стадії затвердження містобудівною радою, − зазначив Омельченко, − На жодній сесії Київради не було виділено жодної земельної ділянки під спортивні, готельні та культурні забудови».
 
«Жахливий стан у сфері транспортної інфраструктури та зв’язку, − відмітив народний депутат. − Ці питання − «мертва зона» для київської влади».

«Звичайно, легше особисто, з кийком в руках, демонтувати «Троїцького» перед «Олімпійським», аніж виносити рішення про ремонт та будівництво спортивних комплексів, необхідних для проведення Євро-2012 за вимогами УЄФА», − сказав Омельченко, коментуючи заяви мера Києва Черновецького особисто взяти участь у демонтажі торгово-розважального центру «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».
 

«Черновецький − недієздатна особа ані морально, ані соціально, яка свідомо ставить Київ під загрозу зриву Євро-2012, − наголосив народний депутат. − Звичайно, Черновецькому немає часу займатися фіналом чемпіонату Європи, оскільки перед ним стоять більш «насущні» для нього проблеми − «дерибан» землі й бюджетних коштів».

+++

Потери «Юджина» в результате снесения ТРЦ напротив НСК «Олимпийский» составят 50-80 млн долл.

Rbc.ua
18.02.08

Компания «Юджин» потеряет от 50 до 80 млн долл. в результате снесения торгово-развлекательного центра напротив НСК «Олимпийский». Об этом сегодня сообщил юридический консультант, президент «Смарт-холдинга» Андрей Вишневский. По его словам, компания согласилась подписать меморандум ввиду интересов государства и согласилась на предложение снесения ТРЦ и компенсацию своих расходов за счет земельного участка или участков. «Это было нелегкое для нас решение, потому что «Юджин» не полностью компенсирует те убытки, которые имеет. Приблизительно те потери, какие мы понесем, от 50 до 80 млн долл.», − сказал он.

Также он сообщил, что в ближайшее время компания рассмотрит все варианты снесения, частичного демонтажа и компенсаций, а также все варианты выделения земельных участков, в частности, которые находятся как в центре Киева, так и рядом с ВДНХ. До конца недели компания узнает приблизительную площадь земельного участка. «Нет таких же участков, которые могли бы соответствовать тому, где планировалось строить комплекс», − сказал А.Вишневский.

+++

Куликов: Факт абсолютної неготовності Києва до Євро-2012 є доказом безвідповідальності Черновецького

Nuns.com.ua
18.02.08

«З нинішнім керівництвом під загрозою є сам Київ, не лише проведення Євро-2012 в столиці України», − наголосив в інтерв’ю Офіційному сайту Блоку «Наша Україна − Народна Самооборона» народний депутат від фракції «Наша Україна − Народна Самооборона» Кирило Куликов, коментуючи рівень підготовки Києва до Євро-2012, оцінюваний Президентом України як дуже низький.

«Наша фракція послідовно й наполегливо відстоює позицію щодо необхідності створення Верховною Радою Тимчасової слідчої комісії для розслідування діяльності мера Києва Черновецького, інших високопосадовців Київської міської державної адміністрації», − зауважив Куликов.
 
«Факт абсолютної непідготовленості столиці України до проведення такого важливого заходу як Євро-2012 є ще одним доказом бездіяльності та безвідповідальності Черновецького і його команди, − підкреслив народний депутат. − Потрібно втручатися в цю ситуацію, інакше ми осоромимося перед усім світом, коли в України заберуть проведення чемпіонату Європи з футболу».
 
«Складається дивна ситуація − Президент робить важливий для країни крок у напрямку євроінтеграції, домовляється про підготовку та проведення Євро-2012, а київська влада на чолі з мером блокує цей крок, демонструючи власну незацікавленість у соціально-економічному розвиткові України, у надходженні до країни іноземних інвестицій тощо, − наголосив Куликов. − Тому Верховній Раді потрібно втручатися і вирішувати цю проблему».

+++
Підписатися на новини