«Динамо» – володар Кубка Першого каналу

Київське «Динамо» стало володарем Кубка Першого каналу, перегравши в суто українському фіналі донецький «Шахтар» у серії пенальті. Основний і додатковий час завершився з рахунком 2:2, а в післяматчевій лотереї щасливішими виявились чинні чемпіони України − 3:2.

Перший тріумф Сьоміна

Основні події матчу розгорнулися під завісу основного часу. На 85-й хвилині бразилець Фернандіньо реалізував пенальті за фол Допілки проти Брандао. Однак вже у компенсований час Юссуф з подачі Алієва зрівняв рахунок, перевівши гру в овертайм. Залишившись у меншості (вилучили молодого Федоріва), динамівці все ж знайшли сили, щоб вийти вперед. Шацьких виявився найспритнішим під час розіграшу кутового і ударом з лету відправив м’яча у ворота П’ятова. Але і цього не вистачило для перемоги: кияни знову порушили правила у своєму карному майданчику (Юссуф), і той же Фернандіньо з пенальті зрівняв рахунок. На більше гірників не вистачило, у серії післяматчевих 11-метрових голкіпер «Динамо» Шовковський парирував три удари і разом зі своїми партнерами Корреа, Гусєвим і Мілевським, котрі не схибили з позначки, забезпечив команді Юрія Сьоміна перемогу. Це перший трофей, завойований російським наставником на чолі «Динамо».

Подяка за характер

На післяматчевій прес-конференції Сьомін зазначив, що його підопічні дійсно показали характер і силу волі. «Це був дуже складний матч, важливий для гравців і тренерів. Відзначу, що кожен футболіст на будь-якій ділянці поля боровся до останнього. На певних відрізках гри мали перевагу ми, іноді − суперник. Вдячний гравцям за характер, за вміння долати труднощі. Це говорить про хорошу мотивацію і вольові якості».

Дитячій школі − нові поля

«Особливо приємно, що завдяки заробленим нами коштам для клубної дитячої школи спорудять додаткові поля. Гравці зробили великий подарунок юним динамівцям. Стосовно підготовки до другої частини чемпіонату, то її перший етап завершився позитивно. Попрацювали гравці дуже і дуже добре», − підсумував наставник «Динамо».

Привітання від суперника

Олександр Спиридон, асистент головного тренера «Шахтаря», віддав належне переможцям: «Нашій команді не вистачило, напевне, морально-вольових якостей, щоб обіграти «Динамо». Хочу привітати киян із заслуженою перемогою. Вони змогли в собі знайти такі якості та переламали хід поєдинку. Причому вони не лише зуміли зрівняти рахунок на останніх секундах зустрічі, а ще й повели в рахунку, граючи у меншості».

Ребров − найкращий гравець турніру
Після фінального матчу організатори турніру визначили найкращого гравця Кубку. Ним став капітан команди-переможниці Сергій Ребров. Півзахисник виходив на поле у всіх іграх «Динамо» на турнірі. Крім надзвичайно корисних командних дій, він став автором першого м'яча у ворота московського «Спартака».

ШАХТАР − ДИНАМО − 2:2 (пен. − 2:3)

Голи: Фернандіньо (85, 117, обидва з пенальті − Юссуф, 90+3, Шацьких, 115).

Шахтар: Шуст (П’ятов, 46), Срна, Єзерський (Хюбшман, 46), Кучер, Шевчук (Гай, 71), Левандовськи (Вільян, 46), Дуляй (Жадсон, 68; Кравченко 99), Ілсіньо, Фернандіньо, Гладкий (Луїс Адріано, 46), Брандао.

Динамо: Шовковський, Допілка, Михалик, Юссуф, Несмачний (Федорів, 46), Гусєв, Корреа, Гіоане, Нінкович (Алієв, 89), Ребров (Шацьких, 79), Кравець (Мілевский, 63).

Попередження: Брандао (90+1), Хюбшман (92), Срна (110), Гай (113), Фернандіньо (119) − Юссуф (22), Федорів (70), Алієв (110), Шацьких (115).
Вилучення: Срна (112, друге попередження) − Федорів (103, друге попередження), Гіоане (110).

Серія пенальті: Фернандіньо (1:0), Шацьких (1:0, воротар), Брандао (1:0, воротар), Алієв (1:0, повз ворота), Луїс Адріано (1:0, воротар), Корреа (1:1), Вільян (2:1), Гусєв (2:2), Гай (2:2, воротар), Мілевський (2:3).
Підписатися на новини