«Золотий м’яч» – у бразильця Кака

«Золотий м’яч», що вручається переможцеві традиційного референдуму французького видання France Football, за підсумками 2007 року здобув атакуючий півзахисник «Мілана» й збірної Бразилії Кака.


Кращий за найкращих
Тріумф бразильця в журналістському опитуванні підкріплений сумою в 444 бали. 25-річний Кака залишив далеко позаду португальського півзахисника «Манчестер Юнайтед» Кріштіану Роналду (277 очок) та аргентинця Ліонеля Мессі (255), котрий захищає кольори «Барселони». До десятки найкращих увійшли також Дідьє Дрогба (Кот-д'Івуар, «Челсі»), Андреа Пірло (Італія, «Мілан»), Руд ван Ністелрой (Нідерланди, «Реал»), Златан Ібрагимович (Швеція, «Інтер»), Сеск Фабрегас (Іспанія, «Арсенал»), Робіньо (Бразилія, «Реал») і Франческо Тотті (Італія, «Рома»).


Авторитетна нагорода
France Football визначає своїх лауреатів з 1956 року. Статус «Золотого м’яча» як найпрестижнішої індивідуальної футбольної нагороди ще більше зміцнився, адже віднині авторитетне видання називає найкращого гравця не лише Старого Світу, а всієї планети. Відповідно в голосуванні брали участь не тільки європейські журналісти, як це було раніше, а й представники ЗМІ інших континентів (усього − 96 респондентів). А серед 50 номінантів значилися й футболісти, які виступають поза межами Європи.


Вдячність команді
У році, що минає, Кака виграв з «Міланом» Кубок європейських чемпіонів, ставши найрезультативнішим гравцем і найціннішим футболістом турніру, а також переміг у розіграші Суперкубку УЄФА . «Нагорода France Football підтверджує, наскільки цей рік особливий для мене, − сказав Кака, тримаючи в руках заповітний трофей. − Єдиний спосіб здобути «Золотий м’яч» − грати в клубі, налаштованому на боротьбу, на перемоги. Я вдячний своїм партнерам по «Мілану», тренерам і керівництву команди».


Шевченко все знав
Кака змінив на троні італійського захисника Фабіо Каннаваро. Цікаво, що колишній одноклубник бразильця − українець Андрій Шевченко − пророкував нинішній його успіх іще кілька років тому, виступаючи з ним пліч-о-пліч у складі «Мілана». Сам Шева володів «Золотим м’ячем», вигравши його у 2004-му й ставши гідним спадкоємцем Олега Блохіна й Ігоря Бєланова. Першого визнавали найкращим гравцем Європи у 1975 році, другого − у 1986. 

Підписатися на новини