Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет - нейтральные оценки

Киев планирует потратить на подготовку к Евро-2012 53 млрд. гривен

Ostro.org
09.11.07

Киев планирует в течение 2008-2012 годов направить свыше 53 млрд. гривен на реализацию программы подготовки к проведению Чемпионата Европы по футболу в 2012 году, сообщает "Главред" со ссылкой на пресс-службу КГГА.

«На реализацию программы подготовки к проведению Чемпионата Европы по футболу в 2012 году в течение 2008-2012 годов предусматривается направить свыше 53 млрд гривен. В том числе на реализацию инвестиционных проектов − свыше 14 млрд гривен. Стремительными темпами мы наращиваем количество проведения инвестиционных конкурсов. Городской бюджет пополнился на 198 млн грн, до конца года мы ожидаем получить 488 млн гривен.», - сказал первый заместитель председателя КГГА Денис Басс.

По его словам, в этом году на конкурс было выставлено пять инвестиционных объектов метрополитена, два проекта реконструкции площадей, 23 проекта строительства общественных центров и объектов благоустройства территории. Кроме того, было проведено 14 конкурсов на определение инвестора строительства жилья для потерпевших от деятельности «Элита-центр». Сейчас планируется провести еще 11 инвестиционных конкурсов.

+++

Процес підготовки Польщі до Євро-2012 недостатньо організований - польські та європейські експерти

Укрінформ
09.11.07

Стан підготовки Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу обговорювався на конференції "Євро-2012 - шанси чи загроза?", яка пройшла у Варшаві. Висновки учасників форуму не були оптимістичними, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За словами екс-Прем'єр-міністра РП, а нині голови правління одного з найпотужніших банків країни "Pekao SA” Яна Кшиштофа Білецького, Польща здатна підготуватися до чемпіонату, однак процес підготовки зовсім не організовано, і це ставить під загрозу проведення ЄВРО-2012 на належному рівні. “Наразі ми не зробили навіть першого кроку - не розробили майстер-плану. Замість того, щоб кілька місяців дискутувати, треба детально розписати, хто які завдання має виконувати. Це - основа", - наголосив він. У зв'язку з цим Ян Кшиштоф Білецький запропонував призначити відповідального за підготовку Євро-2012 у Польщі. Як приклад він навів німецький досвід: відповідальним за організацію чемпіонату світу з футболу 2006 року у ФРН був Франц Бекенбауер. Представник консалтингової фірми "Falek & Friends" Мацєй Фалєк підтримав цю пропозицію та висловив думку, що відповідати за підготовку до чемпіонату має не польський експерт. Він пояснив це тим, що в Польщі немає фахівців такого рівня.

У конференції також узяли участь представники Австрії і Швейцарії. Зокрема, голова австрійського агентства “Євро-2008” Хайнц Пальме (Hainz Palme) висловив переконання, що основою успіху проекту є тісна співпраця держав, які організують турнір. Обов'язковою в цій ситуації є стабільність у країнах. "У Німеччині та Австрії під час підготовки відбувалася зміна урядів, але не змінювались особи, які відповідали за організацію чемпіонату", - наголосив австрійський експерт.

+++

До кінця року бюджет Києва за рахунок реалізації інвестиційних проектів заплановано збільшити на 488 млн. грн.
УНІАН
09.11.07

До кінця 2007 року бюджет Києва за рахунок реалізації інвестиційних проектів заплановано збільшити на 488 млн. грн.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це поінформував перший заступник голови КМДА Денис БАСС.
«На реалізацію програми підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році протягом 2008-2012 років передбачається спрямувати понад 53 млрд. грн. В тому числі на реалізацію інвестиційних проектів − понад 14 млрд. грн. Стрімкими темпами ми нарощуємо кількість проведення інвестиційних конкурсів. Протягом 2007 року Головним управлінням економіки було проведено 55 інвестиційних конкурсів. Міський бюджет поповнився на 198 млн. грн., до кінця року ми очікуємо отримати 488 млн. грн.», - сказав Д.БАСС.
Зокрема, за його словами, цього року на конкурс було виставлено 5 інвестиційних об’єктів метрополітену, два проекти реконструкції площ, 23 проекти будівництва громадських центрів та об’єктів благоустрою території. Крім того, було проведено 14 конкурсів на визначення інвестора будівництва житла для потерпілих від діяльності «Еліта-Центр». Наразі ще планується провести 11 інвестиційних конкурсів.
Д.БАСС нагадав, що за ініціативи Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО в травні поточного року Київрада затвердила Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції та реставрації об’єктів житлового та не житлового призначення, інженерно-транспортної інфраструктури.
«Це дуже прогресивний документ, за рахунок якого ми зменшимо ризик інвесторів, які залучаються. Вже сьогодні ми пропонуємо інвестору комплекс вирішених питань − право користування земельною ділянкою, майново-правові питання, що затверджуються Київрадою, містобудівну проектну документацію тощо. Для нас важливо отримати інвестиційних проект, який буде реалізований з високими економічним показниками», - зауважив Д.БАСС.

+++

В Киеве построят ТЭЦ на восстановленном топливе

Prokiev.com.ua
09.11.07

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

В столице появится новая Теплоэлектроцентраль, которая будет работать на восстановленном топливе. Об этом сообщил первый заместитель председателя КГГА Денис Басс.

«В рамках программы подготовки города к «Евро-2012» Киевская власть за счет инвестора построит новую ТЭЦ, которая будет работать на восстановительном топливе. Общая стоимость строительства будет составлять 2139,73 млн. грн.», - сказал Денис Басс. (...)

+++

27 листопада у Будинку футболу пройде міжнародна конференція з питань законодавчого забезпечення Євро-2012
УНІАН
09.11.07

27 листопада у Будинку футболу України пройде міжнародна конференція з питань законодавчого забезпечення підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Посольстві Польщі в Україні повідомив виконавчий директор Євро-2012 Федерації футболу України Іван ФЕДОРЕНКО.
За його словами, на цей захід будуть залучені представники всіх міністерств, міст та регіонів, що прийматимуть учасників чемпіонату, юридичні партнери, які співпрацюють з цього питання. І.ФЕДОРЕНКО підкреслив, що цей захід проводиться з метою узагальнення всіх необхідних законодавчих норм для проведення чемпіонату.
За його словами, за підсумками конференції Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ будуть підготовлені пропозиції, нормативно-правові акти для внесення на розгляд Верховної Ради України у першочерговому порядку.
І.ФЕДОРЕНКО нагадав, що минулого тижня уряд затвердив Державну програму підготовки і проведення в Україні фіналу Євро-2012. За його словами, за уточненими даними, вартість зазначених робіт становить 125 млрд. грн., при цьому 10% заходів фінансуватиметься з держбюджету, а 90% - за рахунок інвестиційних внесків.
Крім того, він зазначив, що уряд доручив підготувати відомчі програми кожному міністерству, регіонам − власні регіональні програми, міста, що пройматимуть матчі, також мають підготувати відповідні програми. За його словами, після цього всі програми будуть узагальнені в одному документі.
«Ми плануємо, що внесемо у Верховну Раду проект закону, який затвердить ці програми», - сказав І.ФЕДОРЕНКО. «Це буде закон, який діятиме протягом наступних чотирьох років з тим, щоб ніхто не піддав сумніву, чи будуть фінансуватись ці заходи», - додав він. При цьому він зауважив, що програма, яку затвердить Верховна Рада, забезпечить підготовку і проведення на належному рівні Євро-2012.

+++

УЕФА критикует Днепропетровск по поводу подготовки к ЕВРО-2012

Euro-football.ru
09.11.07

Комиссия УЕФА критикует Днепропетровск за недостаточное внимание к решению транспортных проблем при подготовке к ЕВРО-2012.

Инспекторы указали оргкомитету украинского города на необходимость принятия специальной программы для обучения водителей правилам движения на дорогах.

"Чиновников УЕФА беспокоит безопасность болельщиков, в частности то, что наши водители не приучены пропускать машины скорой помощи", − рассказал один из сотрудников оргкомитета украинским журналистам.

+++

Во Львове кони пострадают из-за Евро-2012

Sport.oboz.ua
09.11.07

Возле помещения Львовского городского совета несколько десятков работников государственного предприятия "Львовский ипподром" провели акцию протеста против разгосударствления предприятия и передачи его в коммунальную собственность Львова.

Как сообщает УНИАН, работники ипподрома приехали на площадь перед городской Ратушей на лошадях и задекларировали свое намерение "отстаивать права ипподрома, уникальных беговых дорожек и лошадей, которые не нужны городским властям, прибегая, в случае необходимости, к конной акции выезда в город Киев".

По словам председателя забастовочного комитета ГП "Львовский ипподром" Тараса ВАСЬКИВА, работники львовского ипподрома прибегли к массовой акции протеста с целью "привлечь внимание не только общественности, но и городских властей к проблеме ипподрома. Трудовой коллектив требует не допустить разгосударствления этого уникального предприятия, поскольку мы предусматриваем, что когда ипподром перейдет в коммунальную собственность Львова, власти города будет нужна только земля, а сам ипподром будет уничтожен".

В то же время, председатель комиссии по вопросам молодежи и спорта Львовского городского совета Юрий КАРДАШЕВСКИЙ так прокомментировал журналистам ситуацию, которая сложилась вокруг львовского ипподрома: "главное для нас сегодня − это проведение Евро-2012, для которого следует построить стадион. А другого земельного участка под такой стадион во Львове просто не существует. Сам ипподром никто не будет ликвидировать, он просто будет трансформирован, и этот механизм сейчас разрабатывается".

+++

На міжнародній конференції «Співпраця бізнесу та влади в підготовці до Євро-2012» Донецьк представляв мер, а Львів − рядові спеціалісти

Zik.com.ua
09.11.07

8−9 листопада 2007 року у Києві в рамках Польсько-Українського Форуму «Міст Євро-2012» у м. Києві під патронатом Київського міського голови Леоніда Черновецького проходить міжнародна конференція «Співпраця бізнесу та влади в підготовці до Євро-2012: партнерство заради успіху!». Конференція відбувалася у Київській міській державній адміністрації. На конференції був присутній міський голова Києва Леонід Черновецький, його перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський. Про це сьогодні, 9 листопада, ЗІК повідомив голова адміністративної Ради Львівської громадської міської організації «Спілка консультантів «Експерт — група», Андріян Фітьо.

На київському форумі відбулася потужна презентація Вроцлава. Віце-президент польського міста Вроцлав Войцех Адамські, зробив ґрунтовну та детальну доповідь щодо інфраструктури, перспектив та можливостей Вроцлава. Також представив перебіг підготовки влади Вроцлава до чемпіонату.

Львів же представляли лише начальник управління інформації та промоції департаменту підготовки до Євро-2012 ЛМР Андрій Кришталь та спеціаліст департаменту підготовки до Євро-2012 Бережанський Роман. До порівняння: з Донецька приїхав міський голова Олександр Лук’янченко, а з Дніпропетровська два заступники міського голови: Олександр Афанасьєв та Ігор Шевченко.

«Було сильне представництво Донецька та Дніпропетровська, в той час, як зі Львова були рядові спеціалісти», − підсумував Андріян Фітьо.

+++

Мер Львова Садовий досі не підписав ухвалу про виділення землі для стадіону до «Євро-20012»

Zik.com.ua
09.11.07

Ще один факт, який засвідчує непрозорість у підготовці до Євро-2012. Минуло 2 тижні з часу виділення земельної ділянки під будівництво стадіону − але виявляється, що ухвала досі не підписана мером Садовим. Навіть більше − директор департаменту з підготовки до «Євро-2012» Олег Засадний учора зробив більш ніж дивну заяву, нібито «ми свою роботу зробили, а тепер все залежить від депутатів; коли депутати скажуть оголосити конкурс − тоді ми його оголосимо». Така заява Засадного свідчить про те, що виконавчі органи працюють незрозумілими методами. Інакше як може куратор підготовчих робіт до «Євро-2012» переводити стрілки на депутатів, якщо ті ще 2 тижні тому дали дозвіл міському Управлінню капітального будівництва (УКБ) освоювати земельну ділянку під будівництво стадіону!

Заяві пана Засадного вельми здивувався, зокрема, голова фракції БЮТ у Львівській міській раді Юрій Гудима. За його словами, дійсно 25 жовтня депутати уповноважили міське УКБ освоювати земельну ділянку на вулиці Стрийській-Кільцевій, а також внесли доповнення до цієї самої ухвали такого змісту: доручити міському голові підписати інвестиційну угоду з інвесторами після її затвердження сесією міської ради. «Невже виконавчим органам мерії треба аж так багато часу, щоби внести це доповнення до ухвали? − дивується Юрій Гудима. − Адже в УКБ залишається обмаль часу, і через непідписання цієї ухвали, проголосованої і доповненої депутатами, УКБ не може приступити до освоєння земельної ділянки. Не депутати винні, що півроку мерія не була спроможна подати на сесію фахово підготовлені документи для будівництва стадіону. Тим паче незрозуміло зараз, коли депутати дали всі повноваження УКБ займатися цим питанням − виходить, знову свою неспроможність працювати виконавчі органи скидають на депутатський корпус. Думаю, і виконавчим органам, і пану Засадному в першу чергу треба усвідомити всю повноту своєї відповідальності за підготовку до «Євро-2012». Депутати по цій земельній ділянці все зробили. Чому є зволікання − не зовсім зрозуміло. Запевняю вас, що коли міський голова проведе конкурс для інвесторів і підготує інвестиційну угоду з ними, то депутати не будуть зволікати й оперативно затвердять на сесії цю угоду».

+++

Анатолій Кінах запросив німецькі ділові кола взяти участь у інвестиційних проектах, пов’язаних з проведенням в Україні Євро - 2012

Uspp.org.ua
09.11.07

Міністр економіки України Анатолій Кінах зустрівся в Берліні з Федеративним Міністром економіки та технологій Німеччини Міхаелем Глосом.

Учасники зустрічі обговорили поточний стан та перспективи двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

В ході діалогу дана висока оцінка двосторонньої зовнішньої торгівлі між Україною та Німеччиною, яка за результатами 9-ти місяців 2007 р. зросла на 41%, ще раз підкреслені пріоритети щодо співробітництва країн у сфері високих технологій, енергетиці, машинобудуванні, транспорті, реалізації масштабних економічних проектів як на двосторонньому рівні, так із залученням інших зацікавлених країн.

«Німеччина підтримує Україну у євроінтеграційних процесах, зокрема вступ до СОТ, а також відповідні напрямки в контексті укладання нового базового договору між Україною та ЄС» - зазначив Міхаель Глос.

Також учасники зустрічі обмінялися досвідом Німеччини у проведені Чемпіонату світу з футболу.

«Україна докладе максимум зусиль для проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 на найвищому рівні. В цьому контексті дозвольте запросити німецькі ділові кола взяти участь в інвестиційних проектах, пов’язаних з розбудовою транспортної та готельної інфраструктури України» - наголосив під час діалогу А. Кінах.

Керівник економічного відомства також поінформував німецьких колег про актуальну соціально-економічну ситуацію, що склалася на даний момент в Україні.

«Одним з основних завдань Уряду України, - сказав Міністр, - є вирівнювання економічної ситуації, забезпечення ефективності економічного зростання, пожвавлення інвестиційної діяльності, проведення структурних перетворень в економіці України».

Також Анатолій Кінах запросив Міністра економіки та технологій Німеччини Міхаеля Глоса до Києва для подальшого поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

+++

Сумма финансирования чемпионата Европы по футболу 2012 года составит $25 млрд

Rb.ru
09.11.07

Правительство Украины приняло государственную целевую программу по проведению чемпионата Европы по футболу 2012 года, сумма финансирования которой предусмотрена в размере 25 миллиардов долларов. Об этом сообщил в пятницу в ходе международной конференции по вопросам подготовки к ЕВРО-2012 исполнительный директор Федерации футбола Украины Игорь Федоренко.

По его словам, Кабмин также поручил подготовить соответствующую программу всем министерствам, а также регионам и городам, где будут проходить матчи чемпионата. "
Потом эти все программы будут сведены в одну, и мы планируем внести этот проект закона в парламент, и это будет закон, который будет действовать включительно по 2012 год", - сказал Федоренко, пояснив, что это необходимо для того, чтобы на законодательном уровне было утверждено финансирование проведения ЕВРО-2012.

По его словам, одной из наиболее серьезных проблем, которую нужно решить до начала чемпионата - это состояние аэропортов. Он также особо отметил, что необходимо менять общественное мнение, как на Украине, так и в Польше, поскольку люди не верят, что власти смогут достойно подготовиться к ЕВРО-2012.

Это мнение поддержал посол Польши на Украине Яцек Ключковкий. "Среди главных вызовов и преград ведущую роль играет общественное мнение. Люди считают, что нам не удастся построить гостиницы, стадионы. Мы должны скоординировать свои действия, как на уровне правительственных и неправительственных организаций, на уровне бизнеса и, конечно же, на международном уровне".

Чемпионат Европы по футболу в 2012 году пройдет на Украине и в Польше. На Украине матчи должны состояться в Киеве, Донецке, Днепропетровске, Львове. Харьков и Одесса - в резерве, хотя президент ФФУ Григорий Суркис предлагает, чтобы игры проводились во всех шести городах, передает РИА Новости.

+++


















Підписатися на новини