За сценарієм Міллера

Припустившись на початку матчу в Глазго двох прикрих позиційних помилок, збірна України так і не змогла наздогнати шотландців, які зрештою відсвяткували перемогу із рахунком 3:1.

Спритність Міллера

Вже на 4-й хвилині розіграш штрафного удару призвів до взяття воріт Олександра Шовковського. Встановивши м'яча майже біля позначки кутового, півзахисники господарів у два дотики надіслали його до ближньої штанги, де найспритнішим виявився їхній нападаючий Кенні Міллер. Випередивши голкіпера та свого опікуна Олександра Кучера, він ледь помітним рухом голови вразив ціль.

Забутий Маккаллох

Не встигли підопічні Олега Блохіна оговтатися від такого початку, як на 10-й хвилині арбітр призначив черговий штрафний. Українські захисники, очікуючи на небезпеку і розбираючи гравців суперника, забули про Лі Маккаллоха. Отримавши м'яч біля кута карного майданчика, той мав час та простір для прийняття рішення, прицілу та влучного пострілу в «дев'ятку» − 2:0.

Ціна «стандартів»

Ці голи аж ніяк не були результатом стартового штурму збірної Шотландії. Вона лише бездоганно скористалася розіграшем двох стандартних положень. Решту ж ігрового часу, принаймні десь до середини другого тайму, господарям довелося діяти біля власних воріт − настільки величезною виявилася ігрова та територіальна перевага «синьо-жовтих», склад яких зазнав значних змін.

Змарновані можливості

Надію українцям подарувала 24-та хвилина, коли багатоходову атаку партнерів вдало завершив Андрій Шевченко. Несмачний навісив з лівого флангу, Воробей торкнувся м'яча головою, дезорієнтувавши захисників, а Шева миттєво розібрався в ситуації, потужно пробивши під поперечину. Здавалося, ще трохи, й наші хлопці остаточно встановлять контроль над грою. Але час ішов, безперервний наступ тривав, було втрачено кілька слушних нагод...

Крапка від Макфаддена

Крапку в зустрічі, де збірну України задовольняла тільки перемога, поставив Джеймс Макфадден. На 68-й хвилині, після того, як Несмачний втратив м'яч у простій ситуації в центрі поля, головну зірку шотландців довгим пасом вивели на ударну позицію, й завадити Макфаддену влучно пробити в ближній кут не змогли ані двоє захисників, ані Шовковський. Отже, поразка із рахунком 1:3 позбавила підопічних Блохіна будь-яких шансів на вихід до фінального турніру Євро-2008.

Шотландія − Україна − 3:1

Шотландія: Гордон, Хаттон, Вейр, Макманус, Нейсміт, Браун (Мелоуні, 77), Фергюсон, Пірсон, Маккаллох (Дейллі, 60), Макфадден (О'Коннор, 81), Міллер.

Україна: Шовковський, Єзерський, Кучер, Чигринський, Несмачний, Гусєв (Ротань, 46), Тимощук (Шелаєв, 73), Воробей (Назаренко, 62), Воронін, Шевченко, Гладкий.

Голи: 1:0 Міллер (4), 2:0 Маккаллох (10), 2:1 Шевченко (24), 3:1 Макфадден (68).

Попередження: Маккаллох, Фергюсон, Міллер, О'Коннор Несмачний, Шевченко, Воробей, Ротань.

Група В. Турнірне становище

1. Шотландія − 24 очки (10 матчів), 2. Італія − 23 (10), 3. Франція − 22 (10), 

4. Україна − 13 (9), 5. Литва − 10 (9), 6. Грузія − 7 (10), 7. Фарерські острови − 0 (10).

Підписатися на новини