Грузинське покарання

У суботу, 8 вересня, в рамках кваліфікації до Євро-2008 національна збірна Україна в Тбілісі зіграла внічию з командою Грузії − 1:1. Відкривши рахунок на початку зустрічі, підопічні Олега Блохіна пропустили гол у відповідь за декілька хвилин до фінального свистка, значно ускладнивши своє турнірне становище напередодні ще більш складного двобою − з чемпіонами світу італійцями.

Поява Шевченка
Всупереч численним прогнозам, з перших хвилин на полі з’явився форвард лондонського «Челсі», капітан «синьо-жовтих» Андрій Шевченко. Крім того, до «основи» потрапили й гравці, що прибули до табору збірної з невеличкими пошкодженнями − динамівці Руслан Ротань та Олег Гусєв. Останній час від часу зміщувався на позицію правого захисника, тоді як місце на лівому фланзі оборони, яке зазвичай належало Андрію Несмачному, опанував гірник Олександр Кучер. Натомість центр цементували ще один представник «Шахтаря» Володимир Єзерський та дніпрянин Андрій Русол.

Квартет хавбеків
Дует опорних півзахисників прогнозовано склали пітерець Анатолій Тимощук та дніпропетровець Олег Шелаєв. Як правило, на атаку орієнтувалися Ротань із лідером «Дніпра» Сергієм Назаренком. На допомогу Шевченку в напад був відряджений Андрій Воронін, який наразі має дуже непогану пресу в англійському «Ліверпулі».

Удар «щічкою»
Українцям вдалося забити швидкий гол. На дев’ятій хвилині Назаренко зліва подав кутовий, а Шелаєв, якого грузини «забули» на дальній стійці, «щічкою» спрямував м’яч у сітку воріт господарів − 1:0. За кілька хвилин автор голу, зіткнувшись із Зурабом Ментешашвілі, зазнав травми голови, але залишився на полі.

Дефіцит моментів
До перерви гра переважно точилася в середині поля, і небезпечних моментів у матчі майже не виникало. Втім, наприкінці тайму стовідсоткову можливість змарнував грузинський нападаючий харківського «Металіста» Лаша Джакобія, який з декількох метрів не зумів влучити в рамку воріт української команди після прострілу з лівого флангу.

«Сейв» Шовковського
Саме наш кіпер став героєм дебютних хвилин другої половини поєдинку. На передачу з глибини поля відгукнувся все той же Ментешашвілі, але він не зміг переграти киянина, вийшовши з ним сам-на-сам. У підсумку небезпеку ліквідував Ротань, який в останній момент примудрився вибити м’яч на кутовий.

Невдача Назаренка
Не зуміли втілити в голи свої шанси й наші співвітчизники. З ударом Шевченка в ближній верхній кут впорався Ломая, не підвів він своїх партнерів і після того, як із зручної позиції після передачі Максима Калиниченка підступно «стріляв» Назаренко.

Фатальний кутовий
На 89-й хвилині форвард київського «Арсенала» Георгій Деметрадзе подав кутовий, а нападаючий немецького «Падерборна» Давід Сірадзе, випередивши Калиниченка, головою вразив верхній кут воріт − 1:1. Бомбардир «Шахтаря» Олександр Гладкий, який замінив Шалаєва за три хвилини до фінального свистка, не допоміг урятувати для «синьо-жовтих» такі важливі три очки.

Грузія −Україна − 1:1
Україна: Шовковський, Єзерський, Русол, Кучер, Тимощук, Шелаєв (Гладкий, 90) Гусєв, Ротань (Гай, 79), Назаренко, Воронін (Калиниченко, 72), Шевченко.
Грузія:Ломая, Салуквадзе, Каладзе, Гвініанідзе, Ментешашвілі (Татанашвілі, 78), Цхітішвілі, Марцваладзе, Асатіані, Іашвілі (Кенія, 62), Деметрадзе, Джакобія (Сірадзе, 62).
Голи: 0:1 Шелаєв (9), 1:1 Сірадзе (89).
Підписатися на новини