«Синьо-жовті» перемагають Узбекистан

У середу, 22 серпня, національна збірна України на полі київського стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського зіграла товариський поєдинок з командою Узбекистану. Завдяки голам Олександра Гладкого та Руслана Ротаня «синьо-жовті» святкували перемогу з рахунком 2:1.

Три дебютанти у «старті»
Наставник господарів Олег Блохін виставив напівекспериментальний склад. Поза заявкою опинилися досвідчені бійці Олександр Шовковський та Анатолій Тимощук, натомість з перших хвилин на полі з’явилися Андрій П’ятов, Сергій Даниловський та Олександр Гладкий, які вперше одягли футболки національної команди. Крім того, в стартову обойму потрапили два Андрії − Шевченко та Русол, участь яких у цьому спарингу через травми була під запитанням.

Невдалий початок
Навряд чи можна сказати, що початок зустрічі вийшов для українців вдалим. Вони володіли територіальною перевагою, але робили забагато невимушених помилок. Це стосувалося і Тараса Михалика з Даниловським, які цементували центр поля, і зазвичай більш сконцентрованого Сергія Назаренка, котрий діяв на трохи незвичній для нього позиції правого півзахисника. Втім саме пас лідера дніпропетровського «Дніпра» ледве не призвів до взяття воріт Ігнатія Несторова: на навіс від кутового прапорця вчасно відгукнувся Гладкий, але пробив поруч зі стійкою.

Подарунок до ювілею
Коли ця зв’язка нагадала про себе ще раз на 30-й хвилині, гірник вже не схибив. Вивіреною діагоналлю від правої бровки Назаренко переадресував м’яч в район воротарського майданчика гостей, і Гладкий спокійно вразив нижній кут, відсвяткувавши таким чином свій дебют у національній команді. Одночасно Сашко зробив собі чудовий подарунок до ювілею: 24 серпня йому виповниться 20 років.

55 хвилин Шевченка
Перед самою перервою суперники обмінялися гострими уколами. Спочатку П’ятову довелося рятувати своїх партнерів після виходу сам на сам Тимура Кападзе, а потім Шевченку трохи забракло влучності при виконанні штрафного удару. До речі, форвард «Челсі» провів на полі трохи більше часу, ніж очікувалося, і був замінений тільки на 10-й хвилині другого тайму.

У чисельній меншості
У перерві Блохін провів відразу чотири заміни, зокрема ввівши в бій ще одного дебютанта − Олександра Грицая, а також змусивши Володимира Єзерського зміститися з правого флангу захисту в центр. У той момент, коли на лавці збірної України вже не залишилося жодного польового гравця, прикрої травми зазнав Андрій Несмачний, внаслідок чого двадцять з лишком хвилин Узбекистан мав чисельну перевагу.

Натхнення Назаренка
Але ще до того, як динамівець вибув з гри, «синьо-жовті» подвоїли рахунок. Назаренко, виконуючи кутовий, знайшов вільного Руслана Ротаня, якого азійські захисники забули поблизу власної штрафної, і той влучним та потужним ударом з правої ноги застав зненацька Нестерова − 2:0. Декілька можливостей збільшити гандикап мав все той ж Назаренко, у якого, схоже, після перерви, відкрилося друге дихання, але цього вечора дніпропетровському хавбеку відверто не щастило. А ось Олександру Гейнріху вдача посміхнулася: на другій доданій хвилині після розіграшу стандартного положення він таки змусив капітулювати П’ятова.

Другий краще, ніж перший
На післяметчевій прес-конференції Олег Блохін зазначив, що гра новачків справила на нього неоднозначне враження: хтось діяв краще, хтось − гірше. Оцінюючи виступ Назаренка, тренер зауважив, що футболіст, який робить результативні передачі та двічі надсилає м’яч в стійку воріт, напевно заслуговує на відповідну відзнаку. «Я змушений визнати, що другий тайм ми провели набагато краще, ніж перший», − резюмував Блохін.

Україна − Узбекистан − 2:1
Голи: 1:0 Гладкий (30), 2:0 Ротань (65), 2:1 Гейнріх (90+2).
Україна: П’ятов, Єзерський, Русол (Гусєв, 46), Кучер, Несмачний, Назаренко, Даниловський (Шелаєв, 46), Михалик (Грицай, 46), Калиниченко (Ротань, 62), Гладкий (Воронин, 46), Шевченко (Воробей, 55).
Узбекистан: Нестеров, Іномов, Гафуров, Хайр.Карімов, Суюнов, Хасанов (Соломін, 46), Кападзе, Хам.Карімов (Хашимов, 57), Байрамов, Шацьких (Бакаєв, 46), Карпенко (Гейнріх, 60).
Підписатися на новини