Блохін викликає трьох новачків

У вівторок, 14 серпня, головний тренер національної збірної України Олег Блохін оприлюднив список гравців, які готуватимуться до товариського матчу проти Узбекистану, що пройде 22-го числа на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Навчально-тренувальний збір розпочнеться за два дні до поєдинку − на базі в Конча-Заспі.


Без Реброва, Левченка та Бєліка
До списку Блохіна потрапили 20 виконавців, у тому числі три воротарі та сімнадцять польових гравців. Серед них відсутній досвідчений динамівець Сергій Ребров, ігрова форма котрого, очевидно, не влаштовує тренерський штаб збірної. Іншому завсіднику − гірнику Олексію Бєліку − катастрофічно не вистачає практики в клубі, тому і в національній команді не знайшлося місця. А ось півзахисника голландського «Гронінгена» Євгена Левченка вирішили не викликати, зважаючи на те, що сезон у Нідерландах стартує лише 17 серпня.


Шанс для новобранців

Натомість збірна поповнилася трьома новими прізвищами. Нагоду засвітитися в головній команді країни отримав 19-річний форвард «Шахтаря» Олександр Гладкий, який в нинішній національній першості забив уже п’ять голів. Компанію Гладкому складуть гравці півзахисту − Сергій Даниловський та Олександр Грицай.


Приїзд британського дуету

Прибудуть в стан національної команди наші повпреди в англійській прем’єр-лізі − Андрій Шевченко та Андрій Воронін. За словами одного з тренерів збірної Олега Кузнєцова, наш капітан, незважаючи на повідомлення в закордонній пресі про його травму, швидше за все, таки зіграє проти узбекистанців. Хоча, можливо, і не весь матч.


Шість дніпропетровців

Найбільшу кількість виконавців − шість − цього разу до збірної делегував «Дніпро». «Динамо» представлене п’ятьма футболістами, «Шахтар» − чотирма, донецький «Металург» − лише одним футболістом. Ще четверо виконавців виступають у закордонних чемпіонатах.


Склад збірної України

Воротарі: Олександр Шовковський («Динамо» Київ), Максим Старцев («Дніпро» Дніпропетровськ), Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк»).
Захисники: Андрій Несмачний («Динамо»), Володимир Єзерський, Олександр Кучер (обидва − «Шахтар» Донецьк), Андрій Русол («Дніпро»).
Півзахисники: Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик (усі − «Динамо»), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Олександр Грицай (усі − «Дніпро»), Сергій Даниловський («Металург» Донецьк), Анатолій Тимощук («Зеніт» Санкт-Петербург, Росія), Максим Калиниченко («Спартак» Москва, Росія).
Нападники: Андрій Воробей («Дніпро»), Андрій Воронін («Ліверпуль», Англія ), Олександр Гладкий («Шахтар»), Андрій Шевченко («Челсі» Лондон, Англія).

Підписатися на новини