Хто зупинить «Дніпро»?

З третього по п’яте серпня відбулися матчі четвертого туру національної першості у вищій лізі. «Дніпро», продовживши свою переможну серію, з 12 очками одноосібно очолює турнірну таблицю. Цього разу команда Олега Протасова впевнено обіграла на виїзді чинного чемпіона − київське «Динамо». Всього на два очки від дніпропетровців відстає «Шахтар», що в неділю здобув важку перемогу в Ужгороді. Тим часом «Кривбас» та «Нафтовик-Укрнафта» досі не набрали жодного залікового балу.

Вища ліга. 4-й тур.
«Металург» Д − «Металург» З − 3:0 (Косирін, 31,66, з пенальті, Гомес, 59). «Ворскла» − «Металіст» − 1:1 (Главіна, 67 − Нвоха, 88). «Харків» − «Карпати» − 1:0 (Гунчак, 82). «Таврія» − «Кривбас» − 4:3 (Гоменюк, 11, Едмар, 16, 72, з пенальті, Ільницький, 90+2 − Костишин, 26, Мотуз, 54, 78). «Зоря» − «Арсенал» − 3:1 (Бунєвчевич, 50, з пенальті, Пуліз, 61, Бровкін, 73 − Симоненко, 13). «Закарпаття» − «Шахтар» − 0:1 (Брандао, 81). «Нафтовик-Укрнафта» − «Чорноморець» − 0:1 (Полтавець, 41, з пенальті). «Динамо» − «Дніпро» − 1:3 (Ребров, 8 − Самодін, 40,43, Воробей, 56).

Почали за здоров’я…
Гравці «Дніпра» завітали до Києва в ранзі лідерів сезону, не пізнавши до того смаку невдач. Натомість динамівці стартували вельми невдало, не здобувши жодної перемоги в чемпіонаті. Недільний матч підтвердив нинішній баланс сил. Підопічні Олега Протасова, попустивши м’яча вже на восьмій хвилині (Сергій Ребров без проблем реалізував вихід віч-на-віч з Максимом Старцевим після пасу Корреа), не знітилися, а продовжили гнути свою лінію.

Уроки від хлопців Протасова
Вразивши чудовою організацією гри, швидким переходом від оборони до атаки − і навпаки, різноманітністю тактичних заготовок та, власне, високою індивідуальною майстерністю гравців, наприкінці тайму «Дніпро» впродовж трьох хвилин вийшов уперед. Двічі відзначився Сергій Самодін. Спочатку він головою відправив м’яча в сітку після подачі з кутового Костянтина Кравченка, а потім був першим на добиванні після «пострілу» Андрія Воробея. В нокаут господарів послав все той же Воробей. Скориставшись фантастичною передачею Сергія Назаренка, екс-донеччанин втік від Владислава Ващука і холоднокровно переграв Олександра Шовковського.

Рятівник Брандао
Віце-чемпіони країни здійснили непросту мандрівку в Ужгород. Амбіційне «Закарпаття» вдосталь попило кровиці у донецького «Шахтаря». Незважаючи на шквал атак, влаштований гірниками, ворота команди Петра Кушлика довго залишались недоторканими. І не дивно, адже справжні подвиги творив голкіпер «Закарпаття» Дмитро Бабенко. Однак і його зусиль не вистачило, аби парирувати удар з близької відстані Брандао.

Ренесанс Косиріна
Знову порадував вболівальників донецького «Металурга» Олександр Косирін. Після хет-трику в матчі першого туру проти «Арсенала» колишній форвард збірної України поповнив актив двома м’ячами у п’ятницю. Цього разу його жертвою став голкіпер запорізького «Металурга» Віталій Постранський. Спочатку Косирін відзначився після розіграшу кутового, а потім чітко реалізував пенальті за гру рукою Дато Квірквелії, очоливши з п’ятьма голами гонку бомбардирів. Між «маленькими дивами» у виконанні Олександра приймав вітання і його партнер Гомес, котрий поцілив у самий кут воріт з середньої відстані. Цікаво, що в нинішньому чемпіонаті до цього матчу запоріжці не пропустили жодного разу…
Підписатися на новини