Георгій Бущан: «Збірна Австрії, як і ми, буде налаштовуватися на перемогу. Це буде цікавий матч»

У черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Сергій Кривцов та Георгій Бущан.

Наводимо відповіді на запитання Георгія Бущана.

Ви можете пов'язати ваш видатний прогрес, що має місце останнім часом, із порадами Мірчі Луческу та його тренерського штабу? Що вам допомогло демонструвати таку класну гру?

— Я просто виконую свою роботу. Намагаюся робити її якісно, ​​хоч і не завжди виходить. Щодо підтримки, звичайно, від Луческу вона є. Але насамперед потрібна щоденна праця і спілкування з тренером воротарів «Динамо». Я з ним працюю всю свою професіональну кар'єру. І плюс після кожної гри або тренування проводиться аналіз. Аналізуєш, що вийшло, що — ні, і прибираєш зайве. Тому на сьогодні в мене є прогрес, і не хотілося б, аби він зупинився.

Дякуємо вам за ті емоції, які ви нам подарували, принісши радість усій Україні. А як ви проводите свій вільний час? Напевно, дощі в Бухаресті вже набридли?

— На сьогодні ми ще не зробили нічого, щоб нами могли пишатися. Те, що були емоції, — це добре. Але треба з ясною головою готуватися до наступної гри, тому що в нас часто так буває, що від любові до ненависті — один крок. Щоб так не сталося, ми готуємося до матчу. Із приводу вільного часу... Проводимо його іноді весело, іноді — не дуже. Ми живемо, як у дорогому пансіонаті, — через Covid не можна виходити за паркан. Переглядаємо YouTube, серіали або читаємо книги.

Вам зараз 27. Після двох класних матчів до вас є підвищена увага преси. Ви, напевно, у топ-3 за згадуваннями у ЗМІ. Цей інформаційний тиск позначається на вас?

— Мені приємна ця увага, але я намагаюся про це не думати. У мене вже минув той вік, коли на мене справляло враження те, що про мене пишуть. Пишуть різне. Іноді дивлюся на це з посмішкою, іноді просто гортаю матеріали. Особливо на це уваги не звертаю.

В юності вашим кумиром був Андрій Шевченко. Можете пригадати свої емоції від першого виклику до його збірної?

— Я бачив його гру, ще коли він виступав за київське «Динамо». Скажу, що мої очікування від виклику до збірної Шевченка відповідали реальності. Шо ж до першого виклику, то спочатку я подумав, що це жарт, потім сильно розхвилювався. Зрештою, приїхав, усіх хлопців знав раніше, зібралася хороша компанія. Була тепла атмосфера, і готуватися до матчів було весело.

— У двох поєдинках на Євро-2020 ви пропустили чотири м'ячі, але при цьому були одним із кращих гравців збірної України. Як ви оцінюєте свою гру в цих матчах? І друге питання: чи читаєте ви матеріали в пресі після ігор, і як реагуєте на трансферні чутки про вас?

— Приємно читати, що різні клуби мною цікавляться. Але поки що про якусь конкретику я не чув. Із приводу матчів — у мене до самого себе є питання. І я знаю відповіді на них. Я аналізую й тому від гри до гри краще розумію, що можна робити, а чого не можна.

За статистикою збірна України — у топ-трійці команд, по чиїх воротах б'ють найчастіше. А ви перебуваєте у трійці воротарів, які зробили найбільшу кількість сейвів. Наскільки це дає привід для хвилювання за роботу захисної ланки?

— Зараз усі команди навчилися й оборонятися, й атакувати. На Євро-2020 грають футболісти високого рівня, і не завжди виходить не допускати ударів по воротах. Моя ж робота — стояти на стрічці й намагатися ці удари відбивати. Таку кількість ударів по наших воротах можна пояснити тим, що всі навчилися атакувати. Треба, звичайно, приділяти обороні більше уваги.

Нашу команду в матчі з Австрією влаштовує нічия. Наскільки це вам допоможе або, навпаки, розхолодить?

— Я ще не грав у жодному поєдинку з думкою, що мені потрібно зіграти внічию. Ми виходимо на поле перемагати, а вже хід матчу показує, зможеш ти виграти чи ні. Я думаю, що й збірна Австрії буде налаштовуватися на перемогу. Це буде цікавий поєдинок, і ми з нетерпінням його чекаємо.

Ви відбили удар з 11-метрової позначки у виконанні Аліоскі. Як багато часу на тренуваннях ви приділяєте відбиттю пенальті?

— У тренувальному процесі дуже рідко трапляються спеціальні дні, коли відпрацьовуються пенальті. Але часто намагаюся залишатися після занять із Зінченком або Маліновським. Вони мені б’ють по воротах. Робота триває. А перед грою ми обов'язково переглядаємо, хто виконує пенальті в суперника. Тому плюс-мінус є розуміння, куди він може пробити.

Ви вже бачили два матчі збірної Австрії на Євро-2020. Як ви оцінюєте її гру й кого могли б виділити персонально?

— Хороша команда, з характером. В австрійців відмінна лінія атаки, вони багато б'ють по воротах, багато флангових передач. Сьогодні буде теоретичне заняття, і почнеться повноцінна підготовка до цього поєдинку.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.04.2024 11:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Георгій Бущан

У відбірному турнірі Євро-2024 воротар київського «Динамо»...

18.03.2024 14:00

Гостями програми Влади Седан стали Георгій Бущан та Микола Шапаренко

Збірна України продовжує тренування в іспанській Марбельї, готуючись д...

20.04.2022 12:02

Георгій Бущан: «Ми з хлопцями зробимо все, щоб на обличчях мільйонів українців побачити посмішку»

Голкіпер національної збірної України Георгій Бущан поділився очікуван...

23.09.2021 18:00

Олександр Петраков довикликав до збірної України Георгія Бущана

В.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков перевів із р...

Підписатися на новини