Новини з табору збірної України: команда провела тренування на полі завтрашнього матчу зі Швейцарією

Після всіх пертурбацій та коректив із боку УЄФА та організаторів передматчеве тренування збірної України на полі «Свісспорарени» таки відбулося. У ньому взяли участь 18 гравців, за винятком трьох інфікованих раніше — Євгена Макаренка, Едуарда Соболя та Дмитра Різника.

Фото Євгена Кравса

Після того, як стало відомо, що згадані футболісти отримали позитивні тести на коронавірус, УЄФА спільно зі швейцарською стороною ухвалив рішення про проведення додаткового тестування для уточнення ситуації з можливим поширенням коронавірусу всередині команди. І от із цього моменту рішення щодо того, як саме команда має прибувати на стадіон, змінювалося кілька разів.

Фото Євгена Кравса

Спочатку організатори матчу повідомили, що команда повинна приїхати на арену перевдягненою й готовою до тренування, оскільки заходити до роздягалень до отримання результатів тестів заборонено. Згодом збірникам дозволили-таки завітати до роздягалень, аби там вони здали ПЛР-тести та підготувалися до тренування. Однак невдовзі ситуацію знову переграли, надіславши групу для проведення досліджень до готелю Radisson Blu, де розташувалися синьо-жовті, а команду зобов’язавши таки прибути на стадіон уже в тренувальній формі.

Фото Євгена Кравса

Як дисциплінована команда, збірна України виконала всі приписи, хоча кількаразова зміна рішень відверто здивувала.

Також УЄФА заборонив проведення офіційної зум-прес-конференції в конференц-залі стадіону «Свісспорарена», пославшись на невизначеність ситуації щодо результатів ПЛР-тестів. Тож зум-прес-конференція головного тренера Андрія Шевченка, самостійно організована прес-службою УАФ, має відбутися у готелі приблизно о 21.20 за київським часом.

Фото Євгена Кравса

Саме заняття пройшло у звичному передігровому форматі — із тактичним ухилом. Хлопці відпрацювали на совість, виконуючи завдання тренерського штабу, і тепер чекають на результати тестів та рішення місцевої влади щодо проведення матчу.

Довикликані на збір три гравці «молодіжки», Сергій Булеца, Олександр Назаренко та Георгій Судаков, прибули до розташування національної команди вже після тренування.

Олександр Гливинський, прес-аташе національної збірної України

Фото Євгена Кравса

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини