Національна збірна України зіграє контрольний поєдинок із німецькою «Боруссією» (Менхенгладбах)

Українська асоціація футболу досягла згоди з клубом «Боруссія» (Менхенгладбах) щодо проведення контрольного матчу національної команди України 11 травня.

Гра, час початку якої буде узгоджено пізніше, відбудеться на клубному стадіоні «Боруссія Парк», що вміщує 54 тис. глядачів. Українські вболівальники зможуть відвідати матч безкоштовно.

Тренерський штаб синьо-жовтих на чолі з Олександром Петраковим висловлює вдячність керівництву та тренерському штабу клубу «Боруссія» М за можливість провести цю гру, що є важливим елементом підготовки національної команди до плей-офф відбору чемпіонату світу-2022 та поєдинків Ліги націй УЄФА. Нагадаємо, українці почнуть готуватися до цих матчів 2 травня в тренувальному центрі Асоціації футболу Словенії неподалік Любляни.

«Боруссія» з Менхенгладбаха є одним із найтитулованіших клубів Німеччини. DieFohlen (українською — «Жеребці») п’ять разів здобували титул чемпіонів  Німеччини, тричі вигравали Кубок Німеччини і двічі — Кубок УЄФА. Клуб «Боруссія Менхенгладбах» налічує понад 37 тис. офіційних членів і є шостим за величиною зареєстрованим спортивним об'єднанням у Німеччині.

Цікаво, що арена «Боруссія Парк», зведена 2004 року, стала прототипом «Дніпро-Арени», яку збудували на чотири роки пізніше. Ще один цікавий збіг — як і стадіон у Дніпрі, її родич у Менхенгладбаху не був вибраний як арена Євро, що 2024 року відбудеться в Німеччині. Також «Боруссія Парк» був серед претендентів на статус домашньої арени чемпіонату світу-2006 і теж не потрапив до числа господарів мундіалю, ставши найбільшим стадіоном Німеччини серед тих, які не були відібрані оргкомітетом змагання. Водночас «Боруссія» з Менхенгладбаха є одним із найвідвідуваніших клубів Європи.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

Підписатися на новини