30 років УАФ. Стали відомі перші володарі ордена президента УАФ «Легенда українського футболу»

Легендарні футбольні особистості України отримають нову відзнаку Української асоціації футболу.

Цими днями в країні відзначають 30-річчя Української асоціації футболу. 9 грудня в Національній опері України відбулася урочиста церемонія, в якій на запрошення президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка взяли участь Президент України Володимир Зеленський та президент УЄФА Александер Чеферін.

Також на честь 30-річчя УАФ з ініціативи Андрія Павелка Виконком Української асоціації футболу затвердив положення про нову нагороду — орден президента УАФ «Легенда українського футболу».

Першими володарями престижної нагороди стали видатні українські футболісти — капітан київського «Динамо», найкращий гравець СРСР 1966 року, заслужений тренер України Андрій Біба, учасник чемпіонату світу-1966 Валерій Поркуян і ще один учасник ЧС-1966, екс-тренер збірної України Йожеф Сабо.

Фото УАФ

Також орденом президента УАФ «Легенда українського футболу» були нагороджені володар «Золотого м’яча»-1975, екс-тренер збірної України Олег Блохін, володар «Золотого м’яча»-1986 Ігор Бєланов та володар «Золотого м’яча»-2004, екс-тренер збірної України Андрій Шевченко.

Андрій Біба та Ігор Бєланов першими отримали свої нагороди під час засідання Виконкому УАФ, що відбулося 10 грудня.

«Дякую, мені дуже приємно отримати таку нагороду. Чудова ініціатива від президента УАФ! Я все життя у футболі і, незважаючи на свій вік, намагаюся й зараз бути корисним для розвитку гри. Я дуже багато спілкуюся з молодими футболістами, що беруть участь у турнірі «Шкіряний м’яч». Це додає мені сил і бажання працювати далі. Бажаю всім нам здоров’я і ще більших успіхів для всього українського футболу!» — сказав після нагородження Андрій Біба.

Фото Павла Кубанова

«Дякую членам Виконкому УАФ і особисто Андрію Павелку за таку увагу до історії нашого футболу. Дійсно, це дуже важливо. Я вже не раз говорив, що під час зустрічей з юними футболістами, а це останнім часом трапляється доволі часто, намагаюся переконати їх, що нічого неможливого немає. Я, простий хлопець, зміг отримати «Золотий м’яч», і їм це вдасться. Потрібно лише любити футбол і самовіддано тренуватися», — сказав Ігор Бєланов після вручення ордена президента УАФ «Легенда українського футболу».  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини