Андрій Павелко: «Прийнято рішення створити робочу групу з підготовки заявки України на проведення чемпіонату світу з пляжного футболу»

Сьогодні в Києві на «Гідропарк-Арені» стартує розіграш Кубка Незалежності з пляжного футболу. У ньому братимуть участь команди з України, Туреччини, ОАЕ та Оману, які розіграють трофей у форматі одноколового турніру. 

Напередодні президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко провів робочу зустріч із віце-президентом Всесвітньої організації пляжного футболу (BSWW) Габіно Реналесом.

На зустрічі очільник УАФ повідомив, що було прийнято рішення створити робочу групу, яка вивчатиме деталі подання майбутньої заявки від України до ФІФА на проведення чемпіонату світу з пляжного футболу. До робочої групи ввійдуть представники Української асоціації футболу, Асоціації пляжного футболу України, а також інші фахівці. Андрій Павелко подякував BSWW за співпрацю та висловив сподівання, що Всесвітня організація пляжного футболу супроводжуватиме українську заявку та допоможе в її просуванні у ФІФА.

Також президент УАФ подякував Сергію Харченку та його команді, відзначивши його заслуги в розвитку та популяризації пляжного футболу в України у 2001—2016 рр., а також нагадав, що ми маємо системні результати у пляжному футболі протягом останніх 20-ти років. Особливу ж увагу, за словами Андрія Павелка, Українська асоціація футболу приділяє цьому виду спорту протягом останніх п’яти років.

Також Андрій Павелко повідомив деякі деталі майбутньої заявки України. Основним містом чемпіонату світу буде Одеса. Київ, Дніпро та Івано-Франківськ, як міста, які вже мають певну інфраструктуру з пляжного футболу, будуть запасними локаціями та місцем розташування тренувальних баз учасників мундіалю. У всіх чотирьох приймаючих містах планується найближчим часом удосконалити матеріальну базу, необхідну для такого турніру.

З огляду на майбутню заявку України на проведення чемпіонату світу, Кубок Незалежності з пляжного футболу набуває особливої ваги. Організатори мають намір у 2022—2023 рр. зробити цей турнір більш статусним. Наступного року планується надати змаганням статус відбірного етапу чемпіонату Європи, а ще за рік — фіналу Кубку Європи з пляжного футболу. Не виключено, що вони пройдуть в Одесі, Дніпрі чи Івано-Франківську. Важливо, що тиждень для проведення турніру передбачений в календарі BSWW. Вдале проведення змагань є нагодою продемонструвати ФІФА, що Україна має всі можливості для організації такої події, як чемпіонат світу.

Календар Кубку Незалежності-2021 

23.07.2021

17.30. Оман — ОАЕ  

19.00. Туреччина — Україна  

24.07.2021

14.00. ОАЕ — Туреччина

15.30. Оман — Україна 

25.07.2021

14.00. Туреччина — Оман    

15.30. ОАЕ — Україна

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини