Андрій Шевченко: «У Лізі націй зможемо поекспериментувати, дати можливість проявити себе молодим гравцям»

Сьогодні в Харкові перед відкритим тренуванням головний тренер національної збірної України, яка готується до стартових матчів у Лізі націй-2020/2021, Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

Розпочав прес-конференцію Андрій Шевченко зі слів пам’яті про лікаря збірної Антона Худаєва, який пішов із життя місяць тому через захворювання на COVID-19.

— У першу чергу я хочу вшанувати пам’ять нашого лікаря Антона Худаєва, який працював у збірній із перших днів моєї роботи як головного тренера, — сказав Шевченко. — Я знаю його ще з тих часів, коли був гравцем. Це чудова людина, нам його справді не вистачає, земля йому пухом, Царство Небесне. Ми завжди будемо його пам’ятати як справжнього професіонала, людину, яка була душею колективу...

Фото Павла Кубанова

— Чи важко буде відновити ігрові звязки команди після такої тривалої перерви?

— Сьогодні світ змінився, у такій ситуації опинилися не тільки ми, а всі збірні. Ми маємо адаптуватися до цього. Навіть у таких умовах потрібно тренуватися, грати й рухатися вперед.

— Які завдання стоять перед командою в Лізі націй?

— Ми розглядаємо Лігу націй як дуже важливий турнір. Для багатьох гравців відкривається можливість поборотися за місце в основному складі. Ми створюємо конкуренцію. Після Ліги націй починається кваліфікація чемпіонату світу, тому в цьому турнірі ми зможемо поекспериментувати, дати можливість молодим виконавцям проявити себе. Можливо, хтось із них допоможе нам на Євро чи у кваліфікації чемпіонату світу. Тому ми створюємо таку конкуренцію, тому викликали таку кількість молодих гравців.

— Чи можна сказати, що зараз у Лізі націй немає фаворитів, з огляду на ситуацію із тривалою перервою через пандемію?

— У кожної збірної будуть свої завдання в цьому турнірі, команди будуть протистояти рівним за класом суперникам. Ми заслужили право бути представленими в Лізі А, серед кращих збірних. У товариських матчах ми фактично не мали можливості грати з ними.

Фото Павла Кубанова

— Бельгійські легіонери та Ярмоленко приїдуть до розташування команди наприкінці збору, чи не створює це проблем?

— Вони не могли б приїхати раніше, чемпіонати в Європі стартують у різні терміни. Вважаю, було правильним залишити Ярмоленка в клубі, він отримає там ігрову практику. Ці футболісти прибудуть у другій частині збору, коли піде вже безпосередня підготовка до матчів.

— Чи не було краще зіграти поєдинок зі Швейцарією в Харкові, адже гра все одно пройде без глядачів…

— Коли ми приймали рішення щодо місця проведення матчу, ми визначали Харків як резервне місто, але потім, вважаю, уже не було сенсу щось змінювати.

— Чи надходили вам особисто пропозиції очолити «Барселону»?

— Я не розглядаю наразі ніяких пропозицій, моя мета — готувати команду до матчів Ліги націй, Євро та відбору до чемпіонату світу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини