Національна команда України розпочинає збір у Харкові перед матчами в Лізі націй (відео)

Сьогодні національна команда України в Харкові розпочне свій перший тренувально-підготовчий збір у 2020 році. Як відомо, через пандемію COVID-19 усі ігри збірних, які мали відбутися до цього часу, були скасовані.

Близько опівдня чартерним рейсом із міжнародного аеропорту Бориспіль до столиці Слобожанщини вирушила делегація синьо-жовтих у складі тренерського штабу, адміністративного й медичного персоналу та 19-ти гравців, більшість з яких було внесено Андрієм Шевченком до розширеного переліку із 37-ми виконавців для підготовки до стартових матчів Ліги націй УЄФА.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні керманич збірної у зв’язку з великою кількістю травмованих оборонців додав до списку центрбека київського «Динамо» Олександра Сироту. Для 20-річного футболіста це дебютний виклик до національної команди.

Фото Павла Кубанова

Тож у середу роботу на зборі розпочнуть гравці «Динамо» й «Шахтаря», а також Олександр Зінченко, клуб якого перебуває у відпустці.

Оскільки решта іноземних ФК, за які виступають українські збірники, готується до матчів внутрішніх чемпіонатів, хлопці прибуватимуть до розташування національної команди впродовж тижня, після їхніх клубних поєдинків.

Таким чином, на зборі в Харкові тренерський штаб остаточно визначиться зі складом команди для участі в офіційних матчах.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні чартерним рейсом синьо-жовтих вилетіли:

воротарі — Андрій Пятов («Шахтар»), Георгій Бущан («Динамо»);

захисники — Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Сергій Болбат, Валерій Бондар (усі — «Шахтар»), Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (усі — «Динамо»);

півзахисники — Євген Коноплянка, Тарас Степаненко, Ромеро Марлос, Віктор Коваленко (усі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко  (усі — «Динамо»), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія);

нападники — Жуніор Мораес («Шахтар»), Владислав Супряга («Динамо»).

Фото Павла Кубанова

Через травми не зможуть допомогти головній команді країни київські динамівці Віталій Миколенко, Микита Бурда, Артем Шабанов, Денис Попов та Володимир Шепелєв. Залишився в Києві для проведення МРТ ще один гравець столичної команди Віталій Буяльський, який учора під час матчу за Суперкубок України зазнав ушкодження бокової зв'язки коліна. Чи зможе він приєднатися до синьо-жовтих, з’ясується найближчим часом.

Після прибуття до Харкова збірники пообідають та відпочинуть, а на вечір заплановано перше тренування, що відбудеться на добре знайомому для більшості гравців команди стадіоні «Сонячний».

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини